:DDD
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 442
- İsim
- Mehmet
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Canyon
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Katılıyorum, evet üstteki tek vida bu vida ile boşluğu alıyorsunuz ama dikkat etmek gerek gidonu tutan vida bu değil yanlış bilmiyorsam bunu hassas yapmak gerekiyor gereğinden fazla sıkmak furc takimina zarar verir hatta kırılabilir, üzerindeki değerlere göre yapmak lazım, bildiğiniz güvenilir bir tamirci varsa riske girmeyin derim.Furç takımını temizleyip tekrar yağlayabilirsin, bu sayede hasarlı bir parça varsa görmüş olursun.
Gidon boğazının üstünde ki tek vida.
Ben bu yöntemi bir deneyeyim. Hiç şimdi 10 km gidip de shimanoculara bisikleti veresim yok. Ayrıca dün bisikleti temizledim, aynakolu söküp gresledim vs. yaptım ama bunu fark edemedim. 2 gündür çat-pat sesleri geliyordu önden sürerken acaba maşa çatlıyor mu gibisinden düşündüm. En sonunda gevşedi herhalde ve fark ettiğim iyi oldu. Yoksa bugün 90 km böyle gidemezdim. Sağolun arkadaşlar.Aslında çok büyük bir olay değil ama, söz konusu bisiklet Canyon olduğu için profesyoneller yaparsa tabi ki daha iyi olur.
Ben yine de bu konuya çözüm odaklı gelenler için bir video bırakıyorum.Seviyorum bu adamları, çok yararlı bilgi ve tecrübe paylaşıyorlar.