Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: orhankou
2018 model canyon ultimate aldım ikinci el. 100 km sürdüm, ayakta pedal basamadım daha 😅😅 nasıl bir hafifliğe sahipse. mübarek vahşi at gibi. bakalım alışınca tırmanışlarda etkisi olacak mı ?

Merhabalar, yıllar önce canyon almış ama yanlış boyut seçimi nedeniyle kullanmamıştım. Tadı hala damağımdadır😀 Günlük sürüşlerim ve amatör bir half ironman hedefim için Ultimate CF SL 7 modelini belirledim. Endurance ile arasında gidip geldim ama Ultimate daha ağır bastı. Problemim ise aero bar'da oldu. Canyon'daki 45AR modelli bar sadece gravel bisikletlerle uyum sağlıyorlar. Benim bisikletime uyumlu bir bar ise 450 dolar civarında. Türkiye'de bu bisikletin destekleyeceği bir bar bulmam mümkün mü? Bu şekilde uyum problemleri olduğunu ve canyon'un türkiyede desteği olmadığını varsayarsak, danışmak istedim.

Canyon endurace bisikletim için , wiggle üzerinden aldıgım standart bir aerobar takıp ironman yapmıştım. İlla canyonun kendi barını kullanmak zorunda değilsin. zaten dediğiniz bar uci kuralları gereği yarışa da giremeyebilir. uçlarının açık olması ve belirli boyutta olması gerek diye hatırlıyorum.
P7770187.jpeg

Canyon endurace bisikletim için , wiggle üzerinden aldıgım standart bir aerobar takıp ironman yapmıştım. İlla canyonun kendi barını kullanmak zorunda değilsin. zaten dediğiniz bar uci kuralları gereği yarışa da giremeyebilir. uçlarının açık olması ve belirli boyutta olması gerek diye hatırlıyorum.
317579 dosyayı görüntüle

Çok teşekkürler, ben de sanırım benzer bir yol izleyeceğim. Öncelikli amacım bisikleti edinmek. Kuralları bisikleti dahi almadan okumak zorunda kalacağımı pek düşünmezdim. Detaylı bir şekilde ben de inceleyeceğim.

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır canyon endurance kullanıcısıyım ve markadan çok memnunum. Size 2 sorum olacak. Birinci sorum granfondo yarışlarında daha yüksek verim için bisikleti yeni bir endurance ya da ultimate ile değiştirmek istiyorum. Amatör bir yarışçı ( uzun mesafe koşucusuyum bu yüzden vücudumun fit olduğunu düşünün) olarak endurance ile ultimate arasındaki farkı hisseder miyim? Diğer sorum ise yeni vergi mevzuatından dolayı Türkiye’ye sipariş çok mantıksız gözüküyor. Bu sebep ile direkt Almanya’ya gidip almayı düşünüyorum. Fabrikadan alım şansım oluyor mu yoksa illa bir adrese mi kargo yapıyorlar? Yurt dışına çıkıp alan arkadaşlar bu işi nasıl çözüyor? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler dilerim

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır canyon endurance kullanıcısıyım ve markadan çok memnunum. Size 2 sorum olacak. Birinci sorum granfondo yarışlarında daha yüksek verim için bisikleti yeni bir endurance ya da ultimate ile değiştirmek istiyorum. Amatör bir yarışçı ( uzun mesafe koşucusuyum bu yüzden vücudumun fit olduğunu düşünün) olarak endurance ile ultimate arasındaki farkı hisseder miyim? Diğer sorum ise yeni vergi mevzuatından dolayı Türkiye’ye sipariş çok mantıksız gözüküyor. Bu sebep ile direkt Almanya’ya gidip almayı düşünüyorum. Fabrikadan alım şansım oluyor mu yoksa illa bir adrese mi kargo yapıyorlar? Yurt dışına çıkıp alan arkadaşlar bu işi nasıl çözüyor? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler dilerim
Kendiniz gidin alın gelin.Bir üsteki foto daki Mtb yi bacanağım gittiğinde alıp getirdi.Ama daha öncesinde Canyon ile görüşüp stok durumunu öğrenin.Siparişinizi geçin gideceğimiz günü belirtin ç.Fabrikaya geliş gününüzü de belirtin ki gittiğinizde bir sıkıntı ile karşılaşmayın.

Kendiniz gidin alın gelin.Bir üsteki foto daki Mtb yi bacanağım gittiğinde alıp getirdi.Ama daha öncesinde Canyon ile görüşüp stok durumunu öğrenin.Siparişinizi geçin gideceğimiz günü belirtin ç.Fabrikaya geliş gününüzü de belirtin ki gittiğinizde bir sıkıntı ile karşılaşmayın.
Çok çok teşekkür ederim cevabınız için. Yeni bisikletiniz hayırlı olsun bu arada. İyi eğlenceler.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Granfondo için neden bisikleti değişeceksin ki? Ultimate tırmanış, Endurance uzun yol ama Endurance ile tirmanilmaz diye bir kural yok. Yeter ki sen yeterli antrenmanları yap.

Ama yeni bisikletim olsun diyorsan elbette orası senin bileceğin iş ama elindeki bisiklet Granfondo lar için yeterli bir bisiklet, sadece Granfondo için değişmeye değmez benim fikrimce.

Merhaba, ben ocak ayında Ultimate CF SL 8 Aero modelini aldım. Geniş bir zamanda tüm sipariş ve vergi iadesi sürecini yazıcam ama bir türlü vakit bulamadım. Fabrikadan gidip alma konusunda ise Canyon'la çok sayıda mailleşme sonunda fabrikadan kutuyla almanın mümkün olmadığı sonucuna vardım, "Bike 2 Go" denilen bir uygulama var ama yine anladığım kadarıyla o bisikleti kutuda almak şeklinde olmuyor, size toplanmış olarak veriyorlar. Aslında fabrikadan alıp gelenler olduğunu da duydum ama ben mailleşmelerden bu bilgiye bir türlü ulaşamadım. Ben o yüzden Köln'de bi arkadaşa kargolattım, sonra kendim gidip kutuyla getirdim. Size de bunu tavsiye ederim.

Bu arada arkadaşların Gran Fondo için bisiklet değiştirmeye gerek yok fikrine de katılıyorum, ama tabii bisikleti değiştirmek için başka sebepleriniz de varsa ve Almanya'ya gidip getirme konusunda sıkıntınız yoksa Canyon fiyat/performans anlamında gayet mantıklı.

Merhaba, ben ocak ayında Ultimate CF SL 8 Aero modelini aldım. Geniş bir zamanda tüm sipariş ve vergi iadesi sürecini yazıcam ama bir türlü vakit bulamadım. Fabrikadan gidip alma konusunda ise Canyon'la çok sayıda mailleşme sonunda fabrikadan kutuyla almanın mümkün olmadığı sonucuna vardım, "Bike 2 Go" denilen bir uygulama var ama yine anladığım kadarıyla o bisikleti kutuda almak şeklinde olmuyor, size toplanmış olarak veriyorlar. Aslında fabrikadan alıp gelenler olduğunu da duydum ama ben mailleşmelerden bu bilgiye bir türlü ulaşamadım. Ben o yüzden Köln'de bi arkadaşa kargolattım, sonra kendim gidip kutuyla getirdim. Size de bunu tavsiye ederim.

Bu arada arkadaşların Gran Fondo için bisiklet değiştirmeye gerek yok fikrine de katılıyorum, ama tabii bisikleti değiştirmek için başka sebepleriniz de varsa ve Almanya'ya gidip getirme konusunda sıkıntınız yoksa Canyon fiyat/performans anlamında gayet mantıklı.
hayırlı olsun. arkadaşın gönderdiği için kargodan ne kadar vergi istediler sizden. bazen gümrük kontrol edip vergi falan istiyor ya ondan sordum

Ben Almanya'ya kargolattım, kutulama ve kargo toplamda 60 Euro aldılar, bisiklet ve yanında pedal-matara vb'de almıştım. Vergi filan yok, aksine orda kullanmadığımız için %16-17 civarı vergi iadesi aldım.

hayırlı olsun. arkadaşın gönderdiği için kargodan ne kadar vergi istediler sizden. bazen gümrük kontrol edip vergi falan istiyor ya ondan sordum

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Granfondo için neden bisikleti değişeceksin ki? Ultimate tırmanış, Endurance uzun yol ama Endurance ile tirmanilmaz diye bir kural yok. Yeter ki sen yeterli antrenmanları yap.

Ama yeni bisikletim olsun diyorsan elbette orası senin bileceğin iş ama elindeki bisiklet Granfondo lar için yeterli bir bisiklet, sadece Granfondo için değişmeye değmez benim fikrimce.
Merhabalar Semih Bey. Elimdeki bisiklet 2016 model alüminyum kadro tiagra setli bir bisiklet. Bisikleti her türlü değiştirmem gerekiyor. Daha fazla efor sarfedip gerilerde kalmak insanın canını sıkıyor.

Geri dönüş için çok teşekkür ederim Tolga Bey. Ne yazık ki Almanya’da yaşayan bir tanıdığım yok o yüzden kendim gidip almam gerekecek. Pazartesi günü canlı sohbet ekranından bilgi almaya çalışıcam. Bir gelişme olur ise buradan bilgilendirme geçerim. Benden sonra bu işi tecrübe edecek arkadaşlara bir yol göstermiş oluruz belki.

Arkadaşlar yunan adalarına kargolatıp sonra oradan teslim alan kimse var mı? İzmirde yaşıyorum. Sakız adasına bir otele rezervasyon yaptırsam ve otelin adresini versem kargo için bir sıkıntı olur mu? Geri dönüşte tax free alabilir miyim? Daha önce hiç düşünüp araştıran ya da tecrübe edinen arkadaşlar oldu mu?

Arkadaşlar yunan adalarına kargolatıp sonra oradan teslim alan kimse var mı? İzmirde yaşıyorum. Sakız adasına bir otele rezervasyon yaptırsam ve otelin adresini versem kargo için bir sıkıntı olur mu? Geri dönüşte tax free alabilir miyim? Daha önce hiç düşünüp araştıran ya da tecrübe edinen arkadaşlar oldu mu?
tax free’yi sadece Almanya ve yanlış hatırlamıyorsam Hollanda’dan teslim alınan Canyon bisikletleri için alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: sener35
Arada geometri farki var farki net hissedersiniz. Endurancede çok daha fazla rüzgar alirsiniz. Ama şahsi fikrim Aeroada geçin derim. Ultimate modelini yarislarda bile yokus etaplarinda çok kullanmiyorlar. Aeroad ile arasindada çok bir agirlik farki yok. He dersenizki ben saf tirmanisciyim 1 gram benim icin onemli ozaman ultimate. Amator bir granfondo yariscisi azalan 400grami çok hissetmez. Ama aero kadro yapisi ve aero jantlar gercekten düzde ciddi fark yaratiyor. Ama not olarak belirteyim rüzgar iyi tokatlar sizi.

• Beğen
Tepkiler: jayjauy

Ben ocak ayında sormuştum Canyon'a, cevapları böyle:

You can get a refund of the German VAT as long as the billing address is outside the E.U., delivery address is in Germany, Belgium, the Netherlands or Denmark.The bike has to be exported within three months after delivery. We no longer provide special export papers. The original invoice, stamped by the customs office at the border will be sufficient. Please sent the original invoice per registered mail to us.

• Beğen
Tepkiler: sener35 ve mcanerg
Geri