Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Selamlar
Bugün Canyon'un sitesinden Ultimate CF SL 9.0 modeli için Almanya içinde oturan bir arkadaşın adresine sipariş geçtim. Ödemeyi kredi kartıyla yaptım (ödenen bir şey yok henüz). Ödeme esnasında tutar2.200 Euro görünen tutara onay verdim.20 dk sonra bankadan arayıp 2.421 Euro'luk bir kesinti olduğu söylendi.Canyon'dan kredi kartıyla bisiklet alan arkadaşlar belki bu 200 euro'luk farkı açıklayabilir. NOT: Malumunuz siparişi Almanya içi verdiğim için kargo ücreti yok.Aksi takdirde Pazartesi Canyon ile iletişime geçip iptal ettireceğim.

Scudo
@aytacdirek 16.90 Euro koli ücreti dışında ek hiç bir ücret yok. Bir yanlışlık olmuş kesinlikle. Tez vakit Canyon ile iletişime geçin...Bunun için de öncelikle durumu anlatan bir mail yazın. Otomatik gelen Ticket Number yazan yeri kopyalayıp Canyon un Facebook adresindeki mesaj kısmından Fabian a gönderin. Süreç daha hızlı ilerler. Bu arada bisiklet seçimi harika. Hayırlı olsun.

@Deniz Baklacı Deniz çok sağol.Facebook'dan Fabian'a mesaj olayını bilmiyordum.Hemen yazdım.Hayırlı olsun sana da.İyi günlerde kullan.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Merhabalar,

Linkteki Canyon'a hakkında görüş bildirecek var mıdır?

(link)

Genel olarak yol bisikleti muhabbeti dönüyor ama dağ bisikleti de kullananlar çıkabilir. Türkiye'de bu özelliklere sahip bir bisiklet daha pahalıya alınabiliyor.

@dramorey Gördüğüm kadarıyla jant seti ve aynakol değişik, şuan ki güncel modeline göre. Eğer 100 dolar kadar daha fazla verecek olursanız Slx aynakol, jant seti değişikliği, 2016 ve sıfır ürün alacaksınız. Factory Outlet bildiğim kadarıyla sergilenen bisikletler. Üstünde deneme sürüşü yapılmış da olabilir. Birde güncel model de ön aktarıcı kablosu kadro içinden geçmekte.

@Dogannn Hayırlı olsun, yanlış hatırlamıyorsam, Endurace AL 5.0 siparişinizi değiştirmişsiniz ;) (Baya bir) Kimle süreceğini bilmiyorum fakat kesinlike, keyifli sürüşler gerçekleştireceğiniz den eminim. Maşallah.

Açıkcası, ilk başlar da Endurace AL 6.0 almak vardı aklımda, sonra dedim biraz daha dişimi sıkayım karbon olsun hemde dişli oranı 52-36 tercih ederim. Şu sıralar da biraz daha da dişimi sıkayım diyorum (tam bir delilik, ....! düşünen taraf arka loba kaçtı ;) ) , Ultimate CF SL 9.0 neden mi?
-Sele borusu
-Ultegra set
-Ultegra kısa bacak arka aktarıcı ( 7.0'da uzun bacak 105 var.)
-Aksiumdan 300 küsür gram daha hafif jant (hocam sizin yaptığınızla eş değer oldu, zondayla denk gibiler sanırım)
-Grup set değişimi ve jant sayesinde 500 gram daha da hafif.
Canyonda öyle bir ayarlamış ki, bu özellikler toplam fark 600 dolar + 600 TL (1500 euro üstü olduğu için alınan miktar) daha avantajlı oluyor. Bu tutar kabaca 2.4 bin TL (600 TL olayı olmasaydı iyidi :D ) yanlış bilmiyorsam, sele borusu tek satılmıyor, sadece endurace'nin ki tek satılıyor. 7.0 SL'de sele borusu yok avantaj. Jant fiyatının güncel fiyatı 1382 TL gittimi 1000 TL kaldı geriye grup set fiyat farkı (merlin üzerinden konuşuyorum) 400-600 TL arası değişiyor. kaldı mı geriye 400 TL buna da hem sele borusu (sadece endurace'nin ki 200 dolar) bunların yanında 500 gram hafiflik, yani yarım litrelik matara dolu şekilde cepte :)

Şunu söylemek gerekirse, allah da nasip eder bir canyon da ben alırım. Ultimate 7.0 alsam bir süre aksiumları terletirdim sonra değişirdim tabi bu 1000 tl ye yakın bir rakam olurdu, eminim kendimi de tanıyorum duramazdım. (Çoğumuz eşlerimize, kızlarımıza yada bayanlara deriz, alışveriş için deli para harcarlar, bizim de aşağı kalır yanımız yok(kendi adıma) ama biz tek seferde harcıyoruz onlar yavaş yavaş eriyen tereyağı gibi :) ) Duramazdım devam ederdim hepsini tek seferde almak daha mantıklı bence doğru ve güzel bir seçim olmuş. Keşke siyah kırmızı renk seçeneğini de bu modele atsalar :D

@Osman Tuğrul yok endurece al 5.0 ı değiştirmedim oda gelicek inşallh nisan sonu. almanyadaki adresine teslim edildi geçen hafta :) bu ultimete cf sl 9.0 arkadaşımın bisikleti daha dün geldi ;) bende ultimete cf sl 7.0 ı alırken malsef 1500 eruro limitine takılarak bu bisikleti aldım arkadaşım direk almanyadan getirdiği için 9.0 aldı bende senin düşündüğün yola gittim 7.0 geldiğinde aksiumları hiç kullanmadan 600 tl ye sattım eski bisikletimi 450 tl ye sattım ve gelen parayla zonda aldım. 9.0 dan farkı şuanda bana göre 105 set olması, sele ve sele borusu. ve continental lastikler. ağırlıkları hemen hemen eşit (max 10-20gr fark vardır). olay böyle yani :D

@Osman Tuğrul hocam ben geçen sene direkt alacaktım canyon bisikleti, sonra fiyatlara ve özelliklere bakarak hep biraz daha iyisini alayım diye üdşündüm. zaten normal hayatta da çok kararsız biriyimdir. daha iyisi derken derken, almanyaya gidip almak gerekyti. onun için bekledim bekledim, sonunda ondan da vazgeçtim.

sonuç olarak, geçen sene alacağım bisikleti 1 seneden fazla gecikme ile hem de daha pahalıya aldım. keşke beklemeyip direk alsaymışım o zamanlar diye düşünüyorum şu anda tabi.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Herkese selamlar,

Dün konuyu uzunca bir süre okudum, gerçekten çok faydalı bir paylaşımlar olmuş, teşekkürler herkese.
Ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

2009 yılından beri MTB kullanıyorum, genellikle 40 - 50 km / 600 - 900 metre irtifa kazanımı olan hafta sonu gezileri yapıyoruz arkadaşlarla.
Onun dışında 3 - 4 aydır işe bisikletle gidiyorum, günde 16 km, Dahon Vitesse D8 ile.
Dün İzmir'de Duatlon yarışlarını izledim ve bu yol işi fena halde cazip gelmeye başladı, gerçekten çok estetik modeller var.

Gelelim esas soruya, kaliteli ve düzgün bir yol bisikleti daha önce hiç kullanmadım ve araştırma içerisindeyim.
Eşimde düzenli biniyor benimle, o heralde bir tane KTM Life Action alacak, yol bisikleti denedi ama onu pek açmadı, bana göre değil dedi.
Ben KTM Strada 2000 modelini çok beğendim renklerinden ve özelliklerinden dolayı ancak bu konuyu okuyunca ve modelleri araştırınca Canyon Endurance CF 7.0 sanki biraz önde gibi ?

Yol bisikletini ilk defa düzenli olarak kullanacağım, amacım deli gibi rampa çıkmak, 35 - 40 km/s saat ortalama tutturmak için pedal basmak değil, 80 - 100 km geziler ve hafif tempo diyebilirim. :)

Bütçe bu aralıkta nasıl bir öneriniz olur ? :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Tolga Uşaklı merhaba, endurace cf 7 eş değer KTM de aluminyum olduğu için strada değildir, revelator 3500 dür,

tırmanış öncelik ise pek tabi CF 7 sizi çok tatmin edecektir, daha sonradan üzerine iyi bir tırmanış jant seti ile çok daha konforlu ve iyi bir performans alabilirsiniz

@Tolga Uşaklı Strada 2000 yanlış bilmiyorsam, Canyon Endurace AL 6.0 ile denk. Ağırlık konusunda 800 gram daha iyi, lastik farkı var. Strada Türkiye fiyatı hemen hemen aynı diye biliyorum. Canyon al 6.0 ise 950 + 171(vergi)+200(kargo) dolar ktm birkaç özelliği ile daha iyi. Biri Avusturya malı biri Alman malı asıl fark bu bence ;)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Uşaklı
@alpyese
Rengini inanilmaz begendm dostum Allah kazadan beladan nazardan korusun

• Beğen
Tepkiler: alpyese
Ben maşallah diyorum her resme, şuraya artık bir nazar boncuğu da asın. Şu ana kadar tek şikayetim lastikler oldu benim, sık sık patlıyorlar. Dış lastiklerde yarıklar oluştu maalesef, sürdüğüm yollar da genellikle çer çöp vesaire çok fazla. O yüzden biraz ağır da olsa daha farklı bir lastik alacağım.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@alpyese @Osman Tuğrul bilgiler için teşekkür ediyorum, benim seviyem için Endurace AL 6.0 bile yeterli olacak gibi gözüküyor, aradaki farkla ayakkabı vb. alınabilir.
Tüm Canyon kullanıcıları güle güle kullanın bisikletlerinizi gerçekten çok güzeller! Ben araştırmalara başlıyorum.
Daha 16 aylık vizem var, bitmeden bir operasyon yapmak lazım. :)

• Beğen
Tepkiler: alpyese
@Tolga Uşaklı yurtdışına çıkma ihtimaliniz var ise Canyon harici markalarda uygun fiyatlara bulunabiliyor. İçinizdeki ses canyon diyorsa illa, vergi iadesinide düşünürsek karbon kadrolara bakmak çok daha fazla tasarruf sağlıyor, tabi bütçe meselesi...

Geri