Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar, bankalarla ilgili sizin de önem göstermenizi istediğim bir konu var.

2 gün önce Canyon'a yaptığım ödeme kartımdan çekildi. 1895 Dolarlık alışverişim banka ekstreme 5700 lira olarak yansıtılmış. Şu anki kurun 2.93 civarlarında olduğunu biliyorum fakat çekilen kur miktarı tam 3 Lira!! Garanti bankasını aradım ve durumu belirttim, Merkez Bankası kurlarına göre çevirdiklerini söylediler, telefonu kapatıp internetten baktım ve ödemenin yapıldığı tarih için satış kuru orda da 2.9340 !

Bankaya kayıt açtırdım şimdi, 3 güne dönecekler geri. 140 liram eften puftan uçtu gitti, böyle haksız kazanç olunca bir de çok canım sıkıldı.

Daha önce hiç bu kadar masraflı alışveriş yapmadığım için detaylı hesaplamamıştım ama bayağıdan beri kazıklanıyormuşum bankam tarafından. Dolar harcamalarımı ekstremde Dolar olarak ödeyeceğim artık. Sizin de bilginiz olsun, kendiniz de hesaplayıp buraya yazarsanız sevinirim. İyi sürüşler herkese.

Scudo
@Bora_s

Kur dönüşüm ücreti ödemişsiniz. Ödemeyi yaptığınız kredi kartı TL yerine Döviz olarak tanımlı olsaydı, bahsettiğiniz bu ücreti ödemeyecektiniz.

Bakınız; Bankaların kartları ile yabancı para üzerinden yapılan harcamalar tl'ye çevrilirken kesilen ücret türüdür. % 0.25 civarından başlayan oranlar, bankaya göre değişmektedir.

(link)

Bankanızı arayıp sorduğunuz zaman, bu ücreti Visa ve Mastercard kuruluşu alıyor, şeklinde cevap dönebilirler. Mesela İş Bankası konuyu böyle geçiştiriyor.

@Bora_s Canyon her 20-30 günde bir kartlara ön provizyon talebi yollar, şuan kartınızdan tamamen mi çekildi yoksa sadece açık provizyonda mı duruyor ? diğer bir değiş ile bisikletiniz kargolandı mı ?

geçen ay dolar 3 iken benden de 3.07 üzerinden işlem yapmışlardı (her banka aynı ) ama çekilmediği için sıkıntı olmadı 10 gün içinde talep sıfırlandı. Denildiği gibi Visa Master komisyonu yada bizi yeme komisyonu bu olay :) benim siparişin kargo tarihi mart başı.. bakalım kur kaç olacak o zaman.

Doları dolar hesabından ödemek için yanılmıyorsam onda da başka bir masraf çıkartıyorlarmış, duyduğum kadarı ile yazıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Bora_s
@mustafa ç
endurace cf 8.0

son iki senedir mart genel ve nisanın ilk yarısı istanbul'da yağmurlu geçiyordu. gerçekten bu tarihlerde göndereceklerse sorun yok ama benim korkum bu adamların tekrar tekrar erteleyecekleri yönünde. bu geri zekalılar yüzünden yazın ortasında teslim almayız umarım bisikleti.
şaka gibi lan, sen git ekimin başında spariş ver ama ertesi yaza bisiklet gelir inşallah diye dua et.

@mustafa ç
saçmalığa bak ya, bisikleti şu anda spariş verenle benim gibi 5 ay önce spariş verenin teslim alma tarihi aynı görünüyor. bana 14-18 mart diye geldi en son. intenet sitesinde XS beden 14-19 mart görünüyor. yarın ben de chat den irtibata geçeyim bari. deli olacam ya.

@Muaz Ş. İşimizi garantiye alalim dedik bizde vazgectik bu yuzden bende uyuz oldum cunku sipariş verdim 1 hafta sonra stokta gozuktu ama bızımkılerı gondermıyorlar. Madem uretıme gırdı acık oldu bısı oldu bekleyenlerı gonderi. Sonra sıcak satısa gec.

Geri