Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
merhaba,
Yunanistan da tanıdığı olan (hem kargo ücreti az hemde vergi iadesi %25 geri alınabiliyor, bu yüzden yunanistan)
bisiklet almak isteyen kişiler (Almanya ulaşımı zor ve pahalı, Türkiye kargo ve vergi pahalı)
var ise 3 kişi gidip alabiliriz. arabam 3 bisiklet ve 3 kişi taşımaya müsait.
varmı bu niyette olan kimse.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@NKurtuldu
fazla yazmışım haklısınız %24 olacaktı.
%24 yunanistanın uyguladığı vergi.
tax free den geri dönecek olan miktar.

sayfadaki fiyat görünümü aşağıdaki gibi.
articlesTotal price
5€986.32
including €190.90 VAT (24%)

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
@NKurtuldu
Canyon sayfasında Yunanistan seçtiğinizde %24, Romanya vb ülkelerde %20 vergi çıkıyor.
Ondan dolayı alınan vergi iadesi daha fazla oluyor mantığındayiz

arkadaşlar selam. bildiğim kadarıyla canyonun fiyat uygulamasını vergilere göre ayarlıyor atıyorum türkiyeyi seçince aşağıdaki fiyatı veriyor
upload_2016-7-11_10-16-38.png
yunanistanı seçince aşağıdaki fiyatı veriyor
upload_2016-7-11_10-17-49.png
sonuç olarak totalde yine aynı fiyata geliyor o yüzden fazla kasmaya gerek yok ;)

• Beğen
Tepkiler: OguzK ve Groims
@Doğan_Öztürk
hocam biri dolar biri euro

aynı bisikleti yunanistan dan alırsam
Toplam 949,42€ 183,76€ vergi dahil
fatura adresi türkiye olunca vergi düşeceğiz.
765,66€olacak

aynı bisikleti almanya dan alırsam
Toplam 933,85€ 149,10€ vergi dahil
fatura adresi türkiye olunca vergi düşeceğiz.
800,32€olacak

aynı bisikleti Türkiyeden alırsam
Toplam 947.70€ 0€ vergi dahil
fatura adresi türkiye olduğu için vergi yok
947,70€olacak
+%18kdv ödememiz gerekecek.
Toplamda 1118,28€ olacak maalesef.

tüm hesaplamalarda kargo dahildir.
roadlite 6,0 alacağım için o model baz alınmıştır.

@Mehmet Vidinli bilmiyorum dostum hesaplarını yaptıysan sıkıntı yok ;) sonuçta türkiyeden alırsan tabiki vergi iadesi alamıyosun ama türkiye dışına kargolatacaksan bütün ülkeler aynı (avrupabirliği için) farketmez yani.

@Doğan_Öztürk hesaplamaları Canyon yapıyor ben değil :)

arada 350€ gibi bir fark önemli bir fark.
haa yunanistan gidip alınca ucuuz mu olcak. hayır. yine aynı para harcanacak belki.
ama sonuçta 3 gunde olsa tatil yapılmış olur ve kargo ve kdv ye bosa verilmemiş olur.
bu benim düşüncem sonuçta.

Arkadaşlar, ülkenizi seçin bisikleti alın, belge isteyin gerisi kolay :D
Önce tüm para çıkacak onun hafifliğini hissedin :)

@Groims
keşke kargo ve kdv bu kadar büyük olmasa da senin dediğin gibi yapsam.
kıyamıyorum 350€ ya :)

@Mehmet Vidinli Aslına bakarsanız, en ucuzları ararsanız aslında o ülke size daha iyi olur. Yani illa Yunanistan olmasa da olur. Avrupa birliğine bağlı diğer ülkelerde ucuz konaklama ve ucuz uçak bileti belki bulabilirsiniz (bknz Polonya, Slovakya, Hırvatistan vs vs).

@Mehmet Vidinli
1599 € luk bisiklette 80 € fark oluyor. (Almanya ve Yunanistan alımı arasında.)

Karayolu ile çıkış yapıldığında gümrük muafiyetinden faydalanabilmek için 3 gün dışarıda kalmak gerekiyor. Havayolu ile çıkış yapıldığında aynı gün gidilip gelinebiliyor.

Yunanistan girişinde GreenCard yapılmış ve yeni ehliyeti almış olmanız gerekiyor. Eski ehliyetler için uluslararası ehliyet harcı ödemek gerekiyor.

@NKurtuldu Hemen ekleme yapmak istiyorum, insanları bilgilendirmek için.

Eski ehliyetler için Uluslararası Ehliyet Alımı Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'ndan almak gerek. Levent Sanayi'den almıştım yaklaşık 450 TL gibi bir mebla ödedim diye hatırlıyorum. 10 dk'da çıkıyor ve alt tarafı Yabancı dillere çevrilmiş ve Bandrollü bir el kitapçığı.

(link)

İtalya'da araç kiralaması gerçekleştirmiştim, bir sıkıntı çıkmıyor.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@NKurtuldu
dediklerinize katılıyorum.
sadece bisiklet almak ise evet haklısınız.
ama işin içine tatil katarsanız, 350€ devletimize ve kargoya vermektense 500€ ya çokta güzel tatil yapılır.

Arkadaşlar Şuan ben hbyrit bisiklet denen ne olduğu belli olmayan ve ilk başlarsa cahilken alınıp sonradan pişman olunan bisiklete biniyorum. Dün sabah yokuşların fazlaca olduğu bir tura katıldım ve 9 kişiden sadece bende tur bisikleti vardı. Diğerlerinde hep yol/yarış bisikleti mevcuttu. Benim bisikletin ağırlığı ve performans düşüklüğümün yanında diğer arkadaşların bisikletlerinin yağ gibi akması beni çok gerilerde bıraktı. Daha sonra almaya karar verdiğim endurace kadro konusunda şüphe duymaya başladım. Yani ultimate yarış bisikleti dizaynında fakat endurace daha konforlu deniyor. Bu konfor hız vb performansta ne kadar etki ediyor acaba. Daha sınra yarış kadrosu almadığım için pişman olur muyum? Tüm bunlar kafamdan geçti. Ayrıca ultimate serisinde bulunan ultegra setli en ucuz biaiklet 2000 $ iken endurace te 1599 $ bunun sebebi ne? Endurace tercih edilmediğinden mi? Endurace kullanan varsa bu konuyla ilgili yorum yapabilr mi? Uzun oldu kusura bakmayın

Arkadaşlar canyon dan sipariş verirken parça ekleme çıkarma var mı? Mesela cf 7.0 sl alsak sonra ben seleyi istemiyorum.onun yerine sele borusunu daha üst modelle değiştirmek istiyorum desek bunu kabul ederler mi ya da fiyat farkı falan isterler mi?

Geri