Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Üzgünüm eleştirdiğim şeyi ben yapmayacağım. Ucuza alınabildiğini gösterince haz duyacağımı mı zannediyorsun?
Bu başlığa da yazmamın sebebi insanların yanlış yönlenmemesi, elbette canyon alınabilecek güzel bir bisiklet ama vazgeçilmez kelepir bir bisiklet değil. Bu başlığı okuyan bisiklet piyasasına hakim olmayanlar yanlış fikir sahibi olabiliyor. Bunu belirtmek istedim, amacım sidik yarışına da girmek değil.

@Çakırgöz

hocam,
@Çakırgöz

böyle demişsiniz, sizce normal değil mi? uygulamalı kıyas yapılmış. yok yere bir şeyin ispat edildiği yok, arkadaş muadillerinden en az 1000 avro ucuza gelen bir bisiklet koymuş ortaya. 20 gün az çalışarak canyon almayı tabi tercih ederim, bu tercihi yadırgayıp cevap alınca niye kızıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Sinirlendiğim yok nerden çıkardınız. Canyon en ucuzdur diyorsunuz, 1.000 euro.
Sanırım anlatamıyorum, dünyanın en ucuz en iyi bisikleti canyon değil. Yeri gelir fiyat performans açısından hesaplı olur alınır ama her zaman 1000 euro avantajlı değil.
Arkadaşın aldığı bisikletin vergi dahil fiyatı 3.300 euro.

(link) Cervelo S3 ultegra 3.500 Euro
(link) Cervelo S5 VWD Dura ace 3.700 euro
(link) BMC TimeMachine TMR01 - Ultegra Di2 3.400 Euro

Geçtiğimiz hafta Cannondale Synapse Hi Mod ultegra Vergi dahil 1700 Euro ya satıldı.
Yine geçen hafta Scott Foil 20 Ultegra 1200 Euro ya satıldı. Canyon muadilinin fiyatına da bakarsınız.
CF SLX kadro muadili Supersix Evo Hi mod kadro seti boyutuna göre 1000-1200 euro aralığında satıldı. Hala bazı boyları mevcut, Canyon muadili fiyatı 2.500 euro.
Takip ettiklerimden bunlar.

Yani her zaman Canyon En ucuz olmuyormuş, ama ben duruma göre uygun olabileceğini söylüyorum.

Sözün özü çok uzatmayım, öyle bahsettiğiniz gibi süper ucuz bedava filan değil. Piyasa takip edildiğinde Daha ucuza veya yakın fiyatlara başka bisikletler alınabiliyor. Olayın zevk veya başka boyutundan dolayı Canyon tercih edilebilir, veya tercih edilmeyebilir. Yani Canyon=Mutlak doğru moduna karşı yazıyorum bunları.

Aracısız, fabrikadan direk satış yapılıyor. Aracı olmaması fiyatlara yansıyor. Ayrıca uzakdoğuda üretiliyor.

@Çakırgöz yalnız koyduğunuz bisikletler indirimde, bir tanesi 2013 diğeri de 2014 ürünü. canyon henüz sezon indiriminde değil, gerçi yine de daha ucuz o da ayrı konu.
bahsettiğiniz diğer bisikletlerin canyon'daki muadili nedir bilmiyorum. anlık 1200 avro'ya düştü dediğiniz bir bisikletin fiyatı 3000 avro, ayrıntılı araştıracak değilim ancak canyon outlet'i takip ederseniz benzeri indirimleri orada da yakalayabilirsiniz.

hayır başkalarını bir şeyleri ispatlamaya çalışmakla itham ederken sizin çabanızı anlamıyorum.
almak isteyen almasın, alanlara bu kadar yüklenmek ve amacınız nedir anlamıyorum, konuyu daha fazla uzatmamak adına izninizle...

@Çakırgöz

Örnek verdiğiniz Cervelo'nun üzerinde gelen jant. 315 pound
(link)

3300 euro dediğiniz Canyon cf slx 8.0'ın üzerinde gelen jant. 981 pound.
(link)

Jantların kalite ve fiyat farkını geçtim. O kısıma girmeyeceğim. Yurt dışı alternatifleri hakkında yorum yapamam çünkü bilgim yok. Ancak Türkiye'de ki fiyatlar baz alındığında, Canyon'un karşısına fiyat/performans bakımında çıkabilecek markaları ben göremiyorum.

Canyon Aeroad Cf Slx 9.0 Ltd Dura Ace Di2 bugün %19 vergi dahil 27 bin TL'sı.
(link)

Bunun Türkiye'de ki muadili olarak karşısına Cervelo S5 Dura Ace Di2 koyun, onun fiyatı 35 bin TL'sı.
(link)

Ben buna bakıyorum. Örnekler çoğaltılabilir.

İyi geceler.

İyide o zaman herkes canyon alır. Kötü bisiklet değil. İyi bir bisiklet. Ama bir giant bir specialized bir felt bi scott vb fazlası yok . İşin özeti bu ; bu kadar yağlı ballı anlatmaya gerek yok. Hakkını veriyor musun o bisikletin ?

Güle güle kullan

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Fiyat özellkle vermek istememiştim sidik yarışına döndürmemek için, ama peşine bak gördün mü 1.000 euro daha ucuz deiye yapıştırdınız. Sanki ucuz bisiklet yokmuş gibi algılanmaması için yazmak durumunda kaldım.

Alanlara kesinlikle laf etmiyorum, zira Almanya dan fabrikadan bisiklet aldık diyorum. Böyle birinin Canyon bisiklet alanları eleştirdiğini söylemek çok saçma. Aksine burada alınmayabilir de dediğim zaman tepki topluyorum. Canyon alınmaz dediğim bir mesaj göster özür dileyeceğim. Hatta beğnediğimi, aldığımı ifade ettim.

2014 veya 2015 model oldu mu bişey mi oluyor, ayrıca Canyon seri sonu indirimlerinde Yüzde olarak çok indirim olmuyor genelde, ayrıca seri sonunda boyut da denk getirmek zor oluyor.

@sener35 Bilginiz olsun diye yazayım: Pure Cycling diye geçen bisikletler bildiğiniz Canyon.Aynılar.İsviçre'de olması lazım bildiğim kadarıyla, Canyon isimli bir marka zaten olduğu için Canyon orada Pure Cycling adıyla satılıyor.Defo falan bilemiyorum ancak kalite olarak bilinen Canyon.Sadece üstündeki yazı farklı.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Aero bisiklette referans olmuş S5 VWD dura ace, o fiyata hala jant demek.
(link) 3.700 euro
(link) 4.700 euro.
Aradaki 1.000 euro yu da jantlara ve model eskiliğine verin.

Jant setlerini, grupsetleri falan karşılaştırıyosunuz da kadro ağırlıklarına bakan var mı hiç? Vergisiz 1180 dolara aldığım karbon bisikletin ağırlığı 7.2 kg. b'Twin market bisikleti mantığıyla işlemesine ve dolayısıyla göreceli olarak ucuz olmasına rağmen o fiyatlarda bu kiloları göremedim ben hiç. Giant, Specialized, Trek gibi markalarda kilolar hep 8'lerde geziyor.

Canyon Avrupa ve Türkiye'de bu saydığım büyük markalar kadar tanınmaya başlamadığı için fiyatı daha uygun, teknik karşılaştırmada her türlü daha üstün. Eğer eleştirecekseniz gerçeklerinizin sağlamlığından emin olun.

@I am the Uptown C.

Genel olarak gümrük vergisi,(kargo ücreti hariç)
75€'ya kadar önemli değeri olmayan eşya statüsündedir. Çoğu gönderiye vergi çıkartılmaksızın alıcıya gönderimi sağlanır. Çoğu diyorum çünkü memura bağlı malzeme kontrole alınabilir.
75€ - 1500€ arası ürüne sabit oranda gümrük vergisi uygulanır. AB ülkelerinden gelirse aldığınız ürünün %18'i, farklı ülkelerden gelirse %20 kadardır. Hızlı kargo firmaları (UPS,DHL vs...) üç günü aşan beklemelerde ardiye (bekleme) ücreti keser.
1500€ üzeri ne alırsanız alın, gümrük vergisine ilave, ticari mal statüsünde ithalat vergilendirmesine(GTİP tarifesine istinaden) tabi tutulur. GTİP ne la derseniz, ürünün dünya çapında tanımlanması için belirlendiği özel bir koddur. Devletin belirlediği oranda ürün ücretine %50'lere varan ilave masraflar oluşabilir.
Yani Türkçesi, 1500€ üzeri mal getirtirken, bir daha düşünün derim...

@Buğra Ünalan Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim Canyon benim aklımda zaten.Yazdıklarınız biraz komplike göründü en başta ama diğer taraftan son cümle ile her şeyi anladım :D Çok teşekkür ederim. :hhhhhh:

Yurtdışında uygun fiyata birçok bisiklet bulursun evet doğru peki muhatap bulabilirmisin????...Biz burda Canyon marka bisikletin pazarlamacılığınıda yapmıyoruz hepimiz biriktirdiğimiz ordan burdan kıstığımız paralarla bu bisikletlere sahip olduk...Peki neden kaliteyi uygun fiyata bulduğumuzdan ve gerekli bilgi alışverişini karşılıklı sağlayabildiğimizden dolayı....Örneğin Cannondale caad10 marka karma 105 set li AL bir bisiklete Delta 5000-5500 arası fiyat çekiyor...Ben full 105 / aksium jant / full karbon bir bisiklete kargo + kutulama + vergi dahil 4700 civarı ücrete sahip oldum...Sonuçta burdaki tüm kişiler kullandığı bir bisiklet üzerinden tavsiye veriyor, dikkat çekerim kullanmadığı değil !!!...Bu sebeple herkesin gönlü rahattır karşısındaki kişiye gerekli bilgi aktarımını yaparken...Arkadaşım İtalya seyehatinde ordan bisiklet kiralayıp dolomitleri gezmişti haftasonu...Kendisi 1800 euroya üzerinde full karbon ve compagnalo superrecord set olan bir bisikletin ilgili dükkanda satıldığını yanında o kadar para olmadığı için alamadığını belirtti...Anlaşılacağı o ki yurtdışına gider dükkan dükkan gezerken mutlaka uygun fiyata başka bir bisiklet bulursun...Zaman ve para çoksa kimsenin kimseyi tuttuğuda yok....Ama kimsede bilmediği görmediği birsey için burda bu kadar yorum da yapmaz !!!!

@Çakırgöz Nisandan Haziran ayının sonuna kadar kendime bisiklet aradım ve maalesef bisikletin üstüne %30 kar ile satmayı adet haline getirmiş satıcılar yüzünden bilindik ana akım markalarını alamadım. Çünkü kadrolarını satıyorlar ama vites setlerinden kısıyorlar. Ben sonra kadroyu ya değiştireceğim ya yeni komponentler alacağım ki bu aldığım bisikletin bazen yarısı ya da tamamı olacak.
Canyon için uğraş vereceğime kendi Ülkemden neden bisiklet alamadım onu sormak gerek. Kredi kartı vade farkını bile bana itelemeye çalışan, almazsan alma zaten satarız diyen satıcılar, 2013 model verelim diyenler... uzar gider.

Aldığım ürünü TR'de almaya kalksam bana peşin fiyatına en az 6.000 ve üzeri derlerdi. Bknz Giant TCR SL (link)

Kaldı ki Canyonu alan adamlar kadrosunu da seven, suluk kafesini de seven, yeri gelir Canyon tshirtünü bile sevecek insanlardır, çünkü ortada emek var araştırma var bodozlama markaya değil ürünün sunduğu avantajlara ve kaliteye inandıklarından.

Benim asıl anlamadığım, hangi misyon ile "Canyon Kullanıcıları Kulübü" başlığı altında Canyon markasının negatif yönlerine dikkat çekmek istediğinizi anlamış da değilim. Burada insanlar Canyon aldıklarını belirten, güzel paylaşımlar yaparken "Canyon'da fiyat performans ürünü değil diye hödö hödö" gibi bir tutum takınacağınıza, herkesin fikrini paylaştığı ortak bir alanda fikir alışverişi pek ala yapabilirdiniz.

Burada bu markayı seven, bu markaya emek vermiş insanlar var ve bisikletlerine severek biniyorlar. Yeni alanlara da Canyon kullandıkları için destek oluyorlar. Bir çok abi ve arkadaşımız sizin "Objektif" olduğunu öne sürdüğünüz açıklamalarınıza ciddi ve elle tutulur bilgilerle cevap vermiş.

Birkaç mesajınızda belirttiğiniz "sidik yarışı yapmama" ifadesine aykırı bir tutumunuz olduğunu düşünmekteyim.

Son olarak, Dünya üzerinde daha bilmediğimiz ama kaliteli iş çıkaran o kadar çok marka ve ürün var ki onların için de aynı methiyeler düzülebilir ya da ithamlarda bulunulabilir.

Herkesin tuttuğunun kendine olduğunu belirtir, mutluluğu tuttuklarımızda aramayı öneririm.

Saygılarımla,

diğer markalardan iyi bir bisiklet almış olsam ona da tutkuyla bağlanır ve zevkle binerdim ama Canyon'da ek olarak paramın karşılığını almış olma "inancım" bulunuyor. alım sürecinde yeterince araştırdım ve bu "inancımı" hiçbir şey değiştiremez. benim için f/p oranı en iyi bisiklet Canyon'dur.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160629/89e2dbcd3b5bfa1797284d5ac3ed274e.jpg
Şarjlı bisiklet mi olur yaa:) Aeroad cf slx 7.0 bisikletime kavuştum. Alırken yaşadıklarımı vakit bulunca yazacağım. Kısaca şunu söyleyebilirim ki; zor hiçbir tarafı yok. Karar vermem ve gidip almam arasında 2,5 hafta var.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160629/51e98630752a7505074cd162b534cde5.jpg

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri