@Çakırgöz Nisandan Haziran ayının sonuna kadar kendime bisiklet aradım ve maalesef bisikletin üstüne %30 kar ile satmayı adet haline getirmiş satıcılar yüzünden bilindik ana akım markalarını alamadım. Çünkü kadrolarını satıyorlar ama vites setlerinden kısıyorlar. Ben sonra kadroyu ya değiştireceğim ya yeni komponentler alacağım ki bu aldığım bisikletin bazen yarısı ya da tamamı olacak.
Canyon için uğraş vereceğime kendi Ülkemden neden bisiklet alamadım onu sormak gerek. Kredi kartı vade farkını bile bana itelemeye çalışan, almazsan alma zaten satarız diyen satıcılar, 2013 model verelim diyenler... uzar gider.
Aldığım ürünü TR'de almaya kalksam bana peşin fiyatına en az 6.000 ve üzeri derlerdi. Bknz Giant TCR SL (link)
Kaldı ki Canyonu alan adamlar kadrosunu da seven, suluk kafesini de seven, yeri gelir Canyon tshirtünü bile sevecek insanlardır, çünkü ortada emek var araştırma var bodozlama markaya değil ürünün sunduğu avantajlara ve kaliteye inandıklarından.
Benim asıl anlamadığım, hangi misyon ile "Canyon Kullanıcıları Kulübü" başlığı altında Canyon markasının negatif yönlerine dikkat çekmek istediğinizi anlamış da değilim. Burada insanlar Canyon aldıklarını belirten, güzel paylaşımlar yaparken "Canyon'da fiyat performans ürünü değil diye hödö hödö" gibi bir tutum takınacağınıza, herkesin fikrini paylaştığı ortak bir alanda fikir alışverişi pek ala yapabilirdiniz.
Burada bu markayı seven, bu markaya emek vermiş insanlar var ve bisikletlerine severek biniyorlar. Yeni alanlara da Canyon kullandıkları için destek oluyorlar. Bir çok abi ve arkadaşımız sizin "Objektif" olduğunu öne sürdüğünüz açıklamalarınıza ciddi ve elle tutulur bilgilerle cevap vermiş.
Birkaç mesajınızda belirttiğiniz "sidik yarışı yapmama" ifadesine aykırı bir tutumunuz olduğunu düşünmekteyim.
Son olarak, Dünya üzerinde daha bilmediğimiz ama kaliteli iş çıkaran o kadar çok marka ve ürün var ki onların için de aynı methiyeler düzülebilir ya da ithamlarda bulunulabilir.
Herkesin tuttuğunun kendine olduğunu belirtir, mutluluğu tuttuklarımızda aramayı öneririm.
Saygılarımla,