Scudo Sports

CANYON dan bisiklet alanlar yardımınıza ihtiyaçım var

Gumruk mevzuatina gore 3 gun kalmak gerekiyor, haklisiniz.. Biz zaten iki seferinde de birer hafta kalmistik, sorun yoktu.. Turkiye'ye girerken veya gumrukte de ne kadar kaldigimiza bakmadilar hic..

Bu 3 gun kuralinin Gurcistan sinirinda kesin uygulandigini biliyorum. Onun disinda kontrol edildigini sanmam..

Scudo
Evet, kara sınırları Suriye Irak ve Gürcistan da günübirlik karşıya geçip bir şeyler alıp getirmesinler diye (çay şeker sigara benzin et vs) 3 gün zorlaştırması var ama uçak seyahatlerinde kimse bakmaz.

Keşke vizesiz bir ülke olsaydı da gidip getirseniz ama şengen mengen....

Kaldıki Koblenze gitmeniz almanız geri gelmeniz 1 günde olması mümkünmü bilmiyorum en az 2 gün uçuş ayarlanırsa ve sorun olmasın deniyorsa 3 gün dönüş olması zaten normal bişey. Tabi tek gün içinde de hallolmaz değil bu durumda da zaten biskletinizi gümrikten geçince bağajdan alıyorusunuz , eğer sorun olacaksa sizin için olacaktır.

Bilgiler için teşekkürler, baştan sona çok faydalı bir başlık..

bisiklet yada kadro için yapılması gerekenlerde hiçbir fark yok , tüm prosedürler tek kadro içinde aynıdır.

@tunç tuncay
Yok Tunç bey ben kadro demedim kargo dedim. Canyon bisikletlerden bu başlıklar sayesinde haberim oldu. Güzel bisikletlermiş. Gördüğüm kadarıyla fiyatları uygun gözüksede insanlar acaba kargoda bana extra masraf çıkar mı diye düşünüyorlar.
Ayrıca görüyorumki çok yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler

Pardon yanlış okumuşum. Neticede bir bisikletin kargo masrafı 150 euro zaten bakılırsa bazı dönemlerde o fiyata uçak bileti bulunabiliyor almanya ya. bence kdv , nakliye ve çıkacak gümrük masraflarını göze alıp Türkiyeden sipariş etmek yerine gidi alıp getirmek hem daha garanti hem daha kolay gibi geliyor anlaşıldığı kadarı ile tüm alan kişler adına yada bir arkadaş yardımı vasıtasıyla oluyor gibi.

@Raşit S

Zaten 3 gün kuralı zaten sadece kara yolu ile yapılan giriş çıkışlar için geçerli. Yani uçakla gidip aynı gün dönerseniz bile muafiyetlerden yararlanabiliyorsunuz.

İlgili Bakanlar Kurulu Kararını görmek isterseniz:
(link)
Madde 5, ikinci fıkra şöyle diyor:
Kara hudut kapısından çıkış yapan yolcular, seyahat ettikleri ülkede, en az üç gün geçmeden kara hudut kapısından dönmeleri halinde 58, 61 ve 62 nci maddeler uyarınca öngörülen muafiyet haklarından yararlandırılmazlar.

Bir arkadaşım orada satın alıp buraya kargolattığı halde vergi ödemedi. (fabrikada deneme amacı dışında alıp götürülecek bir bisiklet bulunmuyormuş)
Gümrük memurlarına pasaportunu ve faturalarını göstermiş, bisikleti orada satın alarak orada kullandığını izah etmiş. Bu durumda bisiklet şahsi spor malzemesi olarak kabul edilmiş ve vergiden muaf tutulmuş.

@Ozan Duran

Kutulu halde gelmiş değil mi bisiklet

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Şubat ayında ben de Koblenz fabrikasından Ultimate AL 9.0 modelini aldım.
Gümrük, vergi, vs konularında her şey yazılmış, ben başka bir konuda ipucu vereyim.

Kadro boyuyla ilgili şüpheniz varsa iki boy birden sipariş edin ve bunu önceden belirtin.
Mağazada deneme sürüşü yapın ve doğru boyu alın, diğer siparişi orada iptal edin.
Bunu önceden belirttiğiniz sürece iptali kabul ediyorlar.

Randevunuzu çok önceden alın, ileri tarihlere ancak veriyorlar.

Şimdiden güle güle kullanın, güzel bir bisiklet :)

Geri