Scudo Sports

CANYON dan bisiklet alanlar yardımınıza ihtiyaçım var

Ben DHL'yi ile sadece müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak için kullanmış oldum zira DHL ile gelmedi ürün. Müşteri hizmetlerinde de express olarak hızlı kargo taşımacılığı bölümüne sordum bu %18 olayını. Yani ister express olsun ister normali sadece %18 ödeniyor.

Ürün 1500 € 'yu geçmiyordu.

Aldığım firma, DHL yerine şu firmaya teslim edelim mi ? (link) daha iyi hizmet veriyor burada , zaten Türkiye'ye gelince ürünü muhtemelen DHL teslim alıyor dedi. Bende geri kalan işlemi DHL yapacak diye içim rahattı taki DPEX Türkiye arayana kadar.

Associated Air firmasına sağolsun #halilgoksal arkadaşımızın yardımı ile durumu anlatan mail attım, Türkiye temsilciliğiniz haksız yere komisyon alıyor diye. Bunlarda durumu araştırıyoruz dediler ve 1 hafyayı geçti halen başka cevap vermediler.

Kısacası DHL ile geldiğine emin olmadan alışveriş yapmayın, bunuda neden yazıyorum daha sonra biri ararsa google'da vs. DPEX Türkiye diye, ne olduklarını bilsinler.

Scudo
Murat bey yanıtınız için teşekkürler. Belçika da ki arkadaşım burada öğretim üyesi ve çok sık gidip geliyor. Onunla konuştuğumda daha önce 3-4 defa yanında başka arkadaşları için bisiklet getirdiğini herhangi bir sorunla karşılaşmadığını belirtti. Belki de Türkiye de oturma izni olduğu içindir . Tam bilemiyorum. Fakat Cenk Yiğit beyin işaret ettiği başlıkta ki yazışmaları incelediğimde gördüm ki Türkiye ye tanınan KDV iadesinden faydalanamıyorum. O zmn Canyon un sitesinde ilan ettiği vergi hariç fiyattan değil vergi dahil fiyattan almış oluyorum. Bu çok avantajlı bir durum olmuyor.Dolasıyla benim tercihim Almanya ya gidecek arkaşıma aldırıp Türkiye ye getirtmek olacak. Sevgilerimle.

@Serdar Unalan

Aslında yararlanıyorsunuz linkdeki konudaki arkadaşımızda o şekilde almıştı bisikletini tek farkı tax free işlemini Canyon firması yerine kendiniz yapmanız gerekmesi. Bisikleti alırken firma ile iletişime geçmeniz gerekiyor Türkiyeye götüreceğinizi belirttiğinizde tax free işlemleri için ayrıca belge gönderiyorlar sizde bu belgeler ile havalimanlarında bu işlemleri yürüten firmalardan birisine gidiyorsunuz onlarda belirli bir komisyon karşılığında sizin vereceğiniz hesaba veya kredi kartına ödeme gerçekleştiriyorlar %3 ve %5 arasında bir komisyondu oran değişmedi ise

@Cenk Yiğit
Cenk Bey; ödemeyi Canyon a yapıyorum ancak teslimat adresini Belçika veriyorum. Belçika dan bisiklet bana geliyor . Bu arada Tax Free belgeleri bana Canyon dan mı gelecek yoksa bisikletle birlikte Belçika ya mı gidecek. Tax free olması için Gümrükte işlem yapılması gerekli değil mi? Belçika ya sevk edildiği için ve Belçika Avrupa birliği üyesi olduğu için ve o adrese satış yapıldığı için paranın ödendiği yere göre değil adrese göre vergilendirilmiyor mu? Teşekkürler.

@Serdar Unalan

Ödemeyi siz değilde burada direk arkadaşınızın yapması gerekebilir çünkü Türkiye'ye girdiğinde kendim için aldım şahsi bisikletim diyecek arkadaşınızın elinde kendi adına fatura olması gerekebilir. Tax free işlemi gümrükle alakası olan bir işlem değil direk olarak geldiği ülke işlemi olduğu için siz buradan yapamazsınız getirecek arkadaşınızın yapması gerekiyor kolay bulunabilir olduğu için havalimanı diyorum getirdiği ülke içindede bu tarz işlemleri yürüten ofisler elbetteki vardır . Ödeme konusunda çeşitleri ne yazık'ki bilmiyorum ama en hızlı olanı kredi kartı veya iban hesaplarına ödeme olduğu için çok tercih edileni olduğunu biliyorum. Bu tarz bir bisiklet getirme işlemi hiç yapmadığım için verdiğim bilgilerde eksikler veya yanlışlar olmuş olabilir direk diğer konu sahibi ile arkadaşımız ile iletişim kurarsanız daha sağlıklı ve kesin bilgiler edinebilirsiniz

Dostum eğer arkadaşın getirirse herhangi bir ücret ödemene gerek kalmaz çünkü yaslar seyahat ederken yanında bir tane bisiklet getirmene izin veriyor. Onun dışında 1000 ya da1500 euro'yu geçmeyince ticariye girmediği için %18 kdv ödüyorsun.

#Serdar Unalan . bisikleti siparis etmeden once Canyonla gorus ve export belgelerini iste. sonra siparis verip odeme yapiyorsun(+ %19 vergili fiyattan). Canyon bisiklet ve export belgelerini belcikaya postaliyor. arkadasin havaalaninda export belgelerini kaselettiriyor. export belgesini 3 ay icinde canyon a geri postaliyorsun ve odedigin %19 vergi iadesi aliyorsun verdigin hesaba para yatiyor.
eger kargo yaptirtcaksan: Canyon DHL ile calisiyor. ithalat yaptigin icin beyanname acilicaktir. yani kargo ucreti+beyanname masraflari+ardiye masraflari odersin. nekadar bilmiyorum ama bisiklete odediginin yarisindan fazladir.
ben Canyon la kendim bisiklet alacagim icin gorustum ona gore konusuyorum ama sen bana ona buna guvenme kendin Canyon la irtibata gec onlarla herseyi konus. adamlar her konuda seni aydinlatir.
kendi fikrimi soyleyeyim sana: kargo onermem ucu acik masraflar cikicaktir. bisikleti avrupaya birine kargolat ordan da buraya biri getirsin.

bisikleti kargolatmak ve işlemleri ile uğraşmak yerine ucuz uçak bileti bulup gidip almak daha avantajlı oluyor genelde. biz bu şekilde eşime ve bana farklı seferlerde bir canyon bir de specialized aldık.
eğer gidip yerinde alacaksanız firma ile önceden mutlaka haberleşmeniz lazım. almak istediğiniz bisikletin teslim edileceği bir tarih veriyorlar. yani gittiğinizde her ne kadar fabrika satış mağazası olsa da beğendiğiniz bisikleti alıp getiremeyebiliyorsunuz. seyahatinizi onların vereceği tarihe göre ayarlamanız gerekir. hatta canyon'da bisikleti teslim almanız için saat bile veriyorlar.
canyon web sitesinde mağazada satışa hazır bisikletleri görebileceğiniz bir kısım da mevcut ama siz gidene kadar o bisiklet satılabilir de..
canyon, global blue gibi tax free firmaları ile çalışmıyor. bu iyi bir şey çünkü o firmalar %3-5 gibi bir kesinti yapıyorlar.
%19 vergi dahil ödeme yaptıktan sonra gümrükte kaşeletip türkiye'ye geldikten sonra evrakları canyon'a gönderiyorsunuz, 1 ay gibi bir sürede de size paranızı iade ediyorlar..
firma ile iletişime geçmeye çekinmeyin, aklınızdaki tüm soruları sorun, yardımcı oluyorlar..
bir de bisikleti kendiniz getirirseniz veya arkadaşınız getirirse de orada yapılan paketleme ile yetinmeyin, bisikleti bir güzel pıt pıt naylonlarla paketleyin. uçaktaki kargo görevlileri çok haşin davranabiliyorlar.. hele bir de karbon bisiklet alacaksanız iyice dikkat etmeniz lazım..

ayrıca kargo ile getirtirseniz kesinlikle %18 vergiyi ödemeniz gerekiyor fakat gümrük mevzuatı ticari olmayan, kendi kullanımınız için bir bisiklete izin verdiği için (1500 euro'ya kadar) kendiniz getirdiğinizde herhangi bir vergi ödemeden alabiliyorsunuz..

son bir bilgi daha... arkadaşınıza kargolatacaksanız faturanın arkadaşınızın adına ve onun pasaport bilgilerine göre düzenlenmesi lazım. gümrükte kaşeletirken pasaport isterler..

@3rsin

Yanıtınız için teşekkürler. Kargo olmayacağı netleşti. Ya gidip alacağım ya Almanya dan gelecek arkadaşıma getirteceğim. Tekrar tekşekkürler.

@Gulen C.T.
Bilgilerinizi paylaşma zahmetinde bulunduğunuz çok teşekkürler. Canyon konusunda tam karar vermişken Raşit arkadaşımız Kazakistan üzerinden başka markaların karbon modellerinin Canyon un aluminyum modelleriyle aynı fiyata malolduğunu msj attı. Kazakistan konusunu oradaki iş yapan bir arkadaşıma msj attım. Eğer o yakın zamanda Türkiye ye dönecekse belki ona Scott Karbon TT siparişi geçebilirim. Canyon olursa tecrübeleriniz benim için çok değerli. Teşekkürler tekrardan.

Serdar bey, merakımdan soruyorum, TT bisikleti ne amaçla kullanacaksınız? Genellikle evde antreman amacıyla kullanılır, siz sokağa çıkacak mısınız?

@Serdar Unalan

Ayrıca telimat adresi Belçika ama fatura adresi Türkiye olmalı , aksi taktirde Canyon bisikletin son adres olarak Türkiye olmadığını varsayarak export certificate hazırmalaz , çünkü bisikletin EU dışna gideceğine dair bir bilgi elinde olmadan o belgeyi bisikletle birlikte yollayamaz. Onun için sipariş ederken arkadaşınız 2 farklı adres belirtmelidir , teslimat ve fatura adresi olarak.

@Raşit S

Raşit bey TT bisikletin evde kullanıldığını hayatımda ilk defa duydum ve çok şaşırdım. Ben triatlon sporuyla uğraşıyorum ve orta mesafe de triatlonda belli bir süre hedefiniz varsa TT hedefiniz için çok gerekli. Uzun mesafe triatlonda ise TT olmadan neredeyse olmaz.Tabii ki benim düşüncelerim böyle . Yarışmalara isterseniz MTB ile de katılabilirsiniz herhangi bir kısıtlama yok.Dolasıyla TT amacına uygun kullanıcak :))

Bilgi : Yaygın olarak triatlon yarış mesafeleri.

Sprint :750 mt Yüzme 20 Km bisiklet 5km koşu
olimpik 1500 mt Yüzme 40km bisiklet 10 km koşu
Half (Orta ) İron man : 1900 mt yüzme 90 km bisiklet 21,1 km Koşu
Iron man (Uzun) 3.8 km yüzme 180 km bisiklet 42,2 km koşu .

Sevgilerimle.

(link)

Benim hatam, Ankara da triatlon yoktur diye düşünmüştüm.:)

İlandaki eleman "evde antreman amaçlı" demiş, bir de yutub ta bolca görmüştüm evde antreman yapan. Elbetteki böyle bir aletin evde durması düşünülemez.

Canyon kadro nasıldır veya Canyon bisiklet nasıldır?
Benim nazarımda Kanyon kadro bir numaradır. Alınıp binilesi, üzerinde kilometrelere doyulmayası bisiklettir. Candır. Heyecandır.
Hatta hatta mümkünse binilmemelidir. Seyrederek keyifle kahve içilmesi yeterlidir:kahve:
Hayatında iki defa yol bisikletine binmiş ikisinde de rahatsız ve heyecanlı bulmuş şehir-tur bisikletçisinin görüşleridir bunlar. Yakında randevulaşmamız akabinde Tunç Tuncay bey'in Ultimate CF SLX'e bineceğim inşallah.:) O zamanki test değerlendirmeme kadar konuya Canyon bisikletlerle ilgili testlerden biriyle devam edeyim.
Büyük test: 26 Karbon Kadrodan Hangisi?
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128333&p=1703585#post1703585
Testin güncel olanı da mevcut. O da bende saklı kalsın canım.
Dergi testlerini önemsiyorum. Çünkü bağımsız kuruluşça hazırlanıyorlar.Çünkü firmaların kendi uydurdukları benim kadrom onunkinden daha sağlam, bununkine beş basar, şununkine toz yutturu gibi neyi düğü belirsiz, nerde nasıl yapıldığı belli olmayan reklam içerikli uyduruk testlerden değil. Mesela Giant'ın testi:
(link)
Nasıl yapıldığı belli değil. Giant ağırlıkta bir numaraymış. Ben Scott Addickt sanıyordum. Verilerin içinden nasıl çıkabiliyorsanız çıkın:confused:
Kanyon bisikletlerde bir yol bisikletinden istenecek her şey mevcut. Hafif ve sert bir kadro, Esnemezlik, Esnemelik yanında arka çatalın (seat stay) ve maşanın kısmi esnemsi ve titreşim emiciliği, Daha iyi güç yönetimi ve yönlendirilebilirlik için konik alın borusu, Optimum performans için asimetrik yapılmış zincir borusu çatalı, Sert sürüşe hazır göbek, Rüzgar direnci ve temiz görünüm için yapılmış içten kablolama... İyi bir makinede aranacak bütün özellikler mevcut.
Kadronun VCLS özelliği hakkında okuduğum tüm yorumlar bu teknolojinin üfürükten teyyare olmadığını kadronun hakikaten dikey konfor ve yanal sertlik içerdiğini belirtiyorlar. yorumların çoğunda bisikletin rahat bir sürüşe imkan verdiğini okudum. Demekki çatal boruları ve maşa görevini tam yerine getiriyor.
http://i.imgur.com/x8laxNV.jpg
Canyon'u seviyorum çünkü 1350 euro'ya karbon bisiklet satıyor.
(link)
Canyon'u seviyorum çünkü; vites grubu ve freni eski serilerden değil yeni güncel serilerden takıyor. Örneğin Ultegra 6800
Canyon'u seviyorum çünkü; tasarım ödülü kazanmış harika güzellikte bir bisiklet. Hatta sele borusu ve bendenizde bulunan Ergon selesi dahi tasarım ödüllü.
Canyon'u seviyorum çünkü; ağırlık bilgisini net bir şekilde veriyor.
Canyon'u seviyorum çünkü;
Gönül kimi severse güzel odur:)
@Raşit S
Aşkımı depreştirdin bak. :D

@tunç tuncay
Tunç bey ; yanıtınız için teşekkürler. Ankara dasınız sanırım. Canyon siparişi kesinleşmeye yakın bisikletinizi yakından görmeyi çok isterim. Benim alacağım model başka olsa da üreticinin diğer biskletini görmek fikir verecektir. Sevgilerimle.

@MEHMETALİ

Vay canına :rolleyes:

@Serdar Unalan

Serda Bey,

Evim Ankarada ama ben seyyahım işim dolayısı ile şu an Brezilyadayım 28 Temmuzda evime gelip 1 Agustosda Çorluya gitcem. Bisikletim adına açtığım konuyu görürseniz güncelelmesi modifiyasi henüz bitmedi ancak Çorludan ilk evime gelidğim zaman söz sizinle iletişime geçerim ve bisikletimi görürsünüz. Ama şimdiden bildireyim Canyon sitesinde gördüğünüz kadro dışında tamamen farklı bir bisiklet olacak nasıl olacağını merak ederseniz açtığım Canyon bisiklete dair konuyu incelemeniz yeterli. Umarım güzel bir yoruma sahip olursunuz. Ayrıca ben denedim pişman olmazısnız diyebilirm gönül rahatlığı ile. Bisiklti alış süreci biraz uzun , sancılı vede meraklı olsada kendi adıma buna değdi diyebilirim. Buluştuğumuz zaman nele roldu detaylıca anlatırım.

@tunç tuncay
Tunç bey açtığınız konu başlığına ait girilen tüm yorumları okudum.Süreç aslında belli benim açımdan .Diğer taraftan fotolar müthiş ama asla gerçekle bir olmuyor. Bisiklete bizim gibi tüm imkanlarını sonuna kadar kullananlar bisikletine aşık olmayı da bekliyor biraz .Bende böyle açıkçası:) . Neyse bu kadar yoğun seyahat içerisinde spora özellikle de bisiklete vakit ayırdığınız bisiklete değer verdiğiniz için tebrikler. Hayatınızdan spor eksik olmasın görüşmek dileklerimle.

@Serdar Unalan

Şu an Breziya ya getiremedim ancak ben nerde bisiklet orda işe gitmeden sabah 6 da kalkar binerim bisikletime yada işim erken biterse yine öyle. Bisikletsiz hayat olmaz:) iyi dilekleriniz için teşekkürler. Görüşmek dileklerimle...

@Serdar Unalan

Şu an Breziya ya getiremedim ancak ben nerde bisiklet orda işe gitmeden sabah 6 da kalkar binerim bisikletime yada işim erken biterse yine öyle. Bisikletsiz hayat olmaz:) iyi dilekleriniz için teşekkürler. Görüşmek dileklerimle...

200€ kargo 15€ paketleme ücretleri beni canyondan soğuttu
almanyadan almak daha mantıklı ama malesef öle bir durumum yok
canyon gibi sadece müşteriye satan başka bir firma var mıdır acaba?
(link) kargo 50€ buradan kampayaları takip ederek uygun fiyatta bisiklet alabilirim
başka alternetifler var mıdır araştırmak lazım free shipping olarak orginal güzel bisiklet satan siteler hangileri bilmek isterim

@Gulen C.T.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Ekstra soru sorayım, gidip alıp gelme durumunda gidilen gidilen ülkede belli bir süre bulunma koşulu var mı? Nereden aklımda kaldıysa 3 gün bulunmak gerekiyor diye bişey aklımda kalmış, bikaç kişiye sordum ama öyle birşey yok dediler. Siz ne kadar süre bulundunuz Türkiye dışında?

Geri