Scudo Sports

Canyon bisikletleri

@sinobjk ben şimdi nasip olursa kasımda almanyaya 4 günlük bir toplantı için gidiyorum... gitmişken 2. el bisiklet veya sıfır canyon bisiklet mi alsam henüz net karar veremesemde şunu sormak isterim bilgisi olan dostlara yurtdışından 2. el bisiklet alırsam yine gümrük vs kaşesi gerekiyormu? güncel sıfır alırsam nasıl işliyor prosedür bir değişiklik olmuşmudur? ve son olarak tavsiye edermisiniz almanyadan canyon almamı_**?

Scudo
Öncellikle 2. el konusunda kesin bir fikrim yok fakat yapabileceğiniz en mantıklı hamlelerden birisi Canyon alıp vergi iadesi almak. Eğer bu fikir aklınıza yatarsa forumda ben dahil birçok kişi size bu konuda yardımcı olabilir. Size şuanda verebileceğim en yararlı bilginin bu olacağını düşünüyorum. (link) 30eylül-4 ekim arası Koblenzdeki Showroom ve fabrika sayımdan dolayı kapalıymış. O yüzden gideceğiniz tarihi iyi ayarlamanız gerekiyor. Çünkü eğer alacağınız bisiklet stokta değilse Canyon verdiği tahmini bekleme süresine kadar beklemeniz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@sinobjk ben şimdi nasip olursa kasımda almanyaya 4 günlük bir toplantı için gidiyorum... gitmişken 2. el bisiklet veya sıfır canyon bisiklet mi alsam henüz net karar veremesemde şunu sormak isterim bilgisi olan dostlara yurtdışından 2. el bisiklet alırsam yine gümrük vs kaşesi gerekiyormu? güncel sıfır alırsam nasıl işliyor prosedür bir değişiklik olmuşmudur? ve son olarak tavsiye edermisiniz almanyadan canyon almamı_**?
Yurtdışından ikinci el bisiklet almanız durumunda tax free faturası alamayacağınız için ülkeden çıkarken kdv'yi geri alamazsınız. Sıfır almanız durumunda pasaportunuzu ibraz ederek özel olarak hazırlatacağınız tax free faturasını, havalimanında bulunan ilgili büroya sunup oradan kdv miktarını size geri verecekler. Bu miktar ülkeden ülkeye ve üründen ürüne değişiklik gösteriyor, genellikle %10-%20 arasında olur, Almanya'nın bisiklet için yüzde kaç vergi aldığını bilemiyorum.
Bunun dışında iki durumda da bisikleti uçağa yükleyip elinizi kolunuzu sallaya sallaya ülkeye giriş yapıyorsunuz. Türkiye'de herhangi bir gümrük prosedürü yok.

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
Eğer vergi iadesi için diyorsanız 2.el ürünlerde vergi iadesi yok. Buraya girerken de kendi bisikletiniz olduğunu beyan ederek alıp gelirsiniz, burada bir vergi ödemezsiniz.

Gideceğiniz yere yakın büyük bisiklet mağazalarına internetten bakın. Sezon sonu olduğu için çok iyi indirimler vardır. Bunları da vergi iadesi ile alabilirsiniz doğal olarak.

Merhaba Hocam, Canyon sipariş üzerine çalışan bir firma. Hiçbir alt firmaya bayilik vermiyor ve eve kapalı kutu şeklinde gönderiyor. En son AL endurance modelleri için Kasım ayına gün veriyorlardı siteden kontrol edilebilir. Teslim zaten 2-3 gün sürer.
İlla Alman olucak ise gittiğiniz şehrin nüftüsü 100k'dan büyük ise rahatlıkla Cube, Focus, Stevens veya Bulls bulabilirsiniz.

Yaygın bir kurumsal satıcı firmadir gidip mağazadan teslim alabilirsiniz.

(link)

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
@Blacksilicon hiedelberg diye bir yerde toplantımız oraya ilk kez gidicem... sanırım frankfurta yakın sezon sonu diye sanırım türkiyeden daha uyguna birşeyler bulurum gibi geliyor tabi almanyadan hiçalışveriş yapmadım pek bir fikrim yok ...şimdi aralık ayında alcaksam şimdiden arayıp sirapişmi vereyim diyorsunuz? nasıl bir yol izleyeyim

@dryakup23

Heidelberg, Canyon'un yeri Koblenz'e çok yakın değil. Frankfurt ikisinin arasında gibi. Bu bisiklet kolisini taşıma işleri de çok kolay şeyler değil tahmin edebileceğiniz gibi. Gittiğiniz yerdeki bisikletçilere bakın diyecem ama Heidelberg de küçük bir üniversite şehri, pek bir şey bulabileceğinizi sanmıyorum.

(link) yakınlarda mutlaka vardır. Pazar günü açık olmaz büyük ihtimalle. Canyon falan uğraşmayın direkt gidip alın yakın zaman da Almanya ya giden arkadaş olursa bizim Almanya fabrikasına çok yakın. Bir Giant düşünüyorum ben de.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
(link) yakınlarda mutlaka vardır. Pazar günü açık olmaz büyük ihtimalle. Canyon falan uğraşmayın direkt gidip alın yakın zaman da Almanya ya giden arkadaş olursa bizim Almanya fabrikasına çok yakın. Bir Giant düşünüyorum ben de.
Bu site kaçmaz.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Heidelberg şehri Mannheim'ın dibi oralardan birsey çıkabilir ayrıca Stuttgart'a cokta uzak değil toplu ulaşım ile rahatlıkla ulaşırsınız. Stuttgart'ta rahatlıkla bulursunuz diye düşünüyorum. Seri sonları yavaş yavaş eriyor, beden bulmak zorlaşıyor yinede çok iyi bir araştırma yapmak lazim.

(link) size en yakın olacak mağazadaki yol bisikletleri buradan inceleyebilirsiniz.

Direkt gidip almak her zaman mümkün değilmiş .internet sitesinden outlet veya hazır bisikletlerden satın alıp , teslimatı mağazadan yapmak en sağlamı. Diğer türlü iş şansa kalır.

Geri