Scudo Sports

Canyon bisiklet siparişi ve teslimat süreci

Scudo
@Adrenalin26

Canyon 6 yıl garanti veriyor. Kadro veya maşa kullanıcı hatası dışında sorun çıkartırsa, Canyon ücretsiz olarak yenisi ile değişim yapıyor. Üstelik tüm kargo ve vergiyi kendisi ödüyor. Kullanıcı hatasında ise, aşağıdaki seçenekleri sunmakta.

(link)

Yukarıda saydıklarıma örnek olarak, benim çatlattığım karbon gidonu ücretsiz değiştiler (forumda konusu mevcut), forumdan daha önce bir arkadaşımızın hasar gören kadrosu aynı şekilde değişti, yakın zamanda yine forumdan Numan arkadaşımızın kadrosunda oluşan ufacık bir deformasyon nedeniyle, 1 yılını yeni doldurmuş Ultimate Cf Slx kadroyu ücretsiz yenisi ile değiştiler.

Türkiye'de bu denli destek veren, uygun fiyatlara bisiklet satan, hep söylüyorum ama yine yazayım, (Kadrosuna tonlarca para saydığınız bisikleti, R501 veya RS10 jant ile satmayan) firmalar varsa, Canyon'a hiç bulaşmayın. :)

edit: Bütçenizi yeni gördüm. Böyle bir bütçe ile neden 1500$ bandında ki Canyon bisikletlere baktığınızı açıkçası anlamadım.

Dilerseniz forumdan Marten arkadaşımız size çok iyi bir modeli alıp getirebilir. Kendisine ulaşmak isterseniz eğer, @mgz999

@mühendis

Tavsiyenize saygı duymakla beraber belirtmek istedim. Scott adına bu fiyatı görünce şahsen utandım. 12 bin tl ödeyip 105 5800 grupset ve yurt dışında 140 euro'ya satılan 2052 gram yani 2 kilo ağırlığa sahip bir jant seti almak! Böyle bir bisikleti alsam cidden kazıklandığımı iliklerime kadar hissederdim.

@mühendis
Benim Canyon kadromda boya çatlağı oldu. 1690 dolarlık kadroya(masa haric) tek mailde değişim onayı verdiler.
Kadromu kesip fotoğraflarını yolladım. 4 gün içinde yeni kadro bendeydi.
Turkiye'deki herhangi bir marka servisinin bu hizda hizmet verebilecegini dusunmuyorum.

IMG_1710.JPG IMG_1791.JPG IMG_1796.JPG

Kadroyu kesip göreselleri paylaşmanızı Canyon ' mu talep etti?
Amaç neydi acaba burda!
Açıkcası beklentim çatlak dediğiniz kadroyu göndermenizi istemeleri ve üzerinde inceleme yapmak istemeleri olurdu.

Benim kadroda da fiber çatlağı oluştu. İnceleme için kadroyu istediler ama bir şekilde geri alım işlemini halledemediler.
Sonrasında geri alım olmadan yeni kadroya kavuştum. Her durum kendi içerisinde farklı sonuçlanıyor olabilir ama ben de servis yaklaşımından oldukça memnun oldum (mail cevap süreleri sıkıntılı da olsa sonuç olumlu)

@Koray Gürel
Kadronun imha edildiğinden emin olmak istiyorlar. Sürücü güvenliği ve garanti politikası vs vs diyorlar da, ana amaç eski kadroyu satılmasını önlemek. Ki eski kadromda hiçbir şey yoktu. Kullansam kullanırdım.

Kazadan olabilecek hasarlar için detaylı foto isteyebiliyorlar. Ama benim gibi fabrika kaynaklı hatalarda, sorun görsel de olaa direk yenisini yolluyorlar.

IMG_1371.JPG

Belli bölgelerde oluşan çatlaklar için bir fikirleri oluyor anlaşılan. Beklenmeyen bir bölgedeki arıza için mutlaka kontroller için gönderim isterler diye tahmin ediyorum

@Erdal Yılmaz
hocam peki 1500 Euro üzeri biisklerleri almada herhangi bir sıkıntımı mevcut. benim baktığım bisikletler karbon olduğu için daha pahalı.

@serhat uslu

Yolcu beraberinde 1 adet getirebiliyorsanız sorun yok. Posta yolu ile getirecekseniz eğer, 1500 euro üstü ürünler için, ithalat vergileri ve ekstra masraflar çıkıyor. Kaba bir hesapla, normalden çok daha fazla vergi ve masraf ödüyorsunuz diyelim.

Yolcu beraberinde 1 adet bisiklet getirebiliyor mu? veya getirebilmesi için belli bir limit var mı? Hakikaten getirebiliyorsak eğer bunu detaylı inceleyebileceğim bir link vs atar mısınız?

@Yıldıray55

hocam yolcu beraberinde 1 bisiklet getirilebiliyor THY 30euro bagaj ücreti alıyor. fazlası var, örneğin almanyadan aldığınız bisikletin orada ödediğiniz vergisinide türk vatandağı olduğunuz için iade alabiliyorsunuz. ben şahsen bu işlemleri yapmadım ama kuzenim bizzat benim için yaptı.

@danceros cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ama yani ne bileyim bisikleti alıyorsun geliyorsun ve beraberinde koca bir koli ve kimse sormuyor mu? hemşehrim bu koli neyin nesi hani bunun faturası kaça aldın ne iş gibi...

• Beğen
Tepkiler: danceros
@Yıldıray55

İstanbul Havalimanı çıkışında soruyorlar ne getirdiniz diye. İsterlerse faturanı ve kutunun içini gösteriyorsun ve çıkıyorsun :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Yıldıray55
hocam zaten vergi iadesi için faturayı ibraz ediyorsun. ayrıca almanyada işler el altında yürümüyor onlarda fatura kesiyor, vergi alıyor :) böyle bir düşüncenişz varsa, yurduşından getirecek nazınızın geçtiği biri varsa ve siz gidip geliyorsanız bence hiç düşünmeyin. ayrıca fatura olmasada thy ile bisiklet taşıyabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Yıldıray55
Varış havalimanında bisikletin fatura,belgesi vs. sorulmaz. Belki 2.el aldım ya da daha önceden götürdüğüm bisikletimi geri getiriyorum.

Vergi iadesi tamamen bisikleti satın aldığınız ülke ve/veya Türkiye' ye gelmek için ayrıldığınız ülke ile alakalı.

Türk gümrüğü koli içini merak ederse, bisiklet için değil, kolinin içinde başka bir şey var mı diye ilgilenir. (Yüklü miktarda içki, sigara vb. gibi kaçak olabilecek şeyler.)

Adsız.png
Mart dı, Nisan olmuş Stoğa girme Tarihi:( Neden böyle birşey yapıldıki? Bu tarihler stoğa girme tarihi değilde, Siperiş ettikten sonra Gönderilme tarihimi yoksa?
Mart Ayı gelsin diye boşunamı bekliyorum:(

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
büyük firmalar artık stok çalışmıyor. siparişe göre üretim planlıyor. kendi çalıştığım firma da öyle ordan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Şimdi sıyah renkliyi sipariş etsem Nisan ayındamı yolayacaklar?

onlar tahmini süreler, daha erken de olabilir. başka siparişler iptal olabilir.

Geri