Scudo Sports

Canyon Al 6.0

ToroMir

Sadece Bisiklet
Tepki
1.914
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Uzunca bir hikayesi var. Şimdilik resimleri paylaşayım, hikayesini de ayrıca yazarım inşallah. Bu arada forumda, yurt dışından bisiklet getirme konusunda beni bilgilendiren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

EQUIPMENT
Frame Canyon Roadlite AL
Fork Canyon One One Eight SL
Headset Tange IS-22 SCT
Rear Derailleur Shimano 105 black
Derailleur Hanger DERAILLEUR HANGER No. 12
Front Derailleur Shimano 105 black
Shifters Shimano 105
Brake levers Shimano 105
Brakes Shimano 105 Black
Hubs Mavic Aksium
Cassette Shimano SLX CS-HG81 10-speed
Rims Mavic Aksium
Tyres Continental Grand Prix 4000s
Cranks Shimano 105 black
Chainrings 50/34
Bottom Bracket Shimano 105 SM-BB5700
Stem Ritchey WCS 4-Axis 44 1 1/8 In
Handlebar Ritchey WCS Evo Curve
Handlebar tape Canyon Ergospeed Gel
Saddle Selle Italia X1 Special Edition
Seat post Canyon VCLS Post (25 mm Setback)
Weight 8,3 kg

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
Hayirli olsun, cok guzel masallah

Telefondan yaziyorum. Hatalar icin ozur dilerim.

Resimler ufak oldu ama önceleri kullandığım imageshack programı ücretli sürümünü almazsan daha fazla büyütmeye izin vermiyor. Bilenler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

@Deniz Baklacı

hizliresimyukle.com'a yükleyebilirsiniz.

Hallettim sanırım. Teşekkürler.

Hayırlı olsunda sayın banyacı madem böyle bir atraksiyon içine girdin en azından bir argos çevresine duyuramazmıydın.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Çok şık görünüyor.. :)

@mehmetsunu

Teşekkürler. Benim bu projemden Argos grubunun aylardır haberi var. Hatta dün onlarla beraberdik ve güzel bir şehir turu yaptık. En kısa sürede sizi de bekleriz.

Kutu açıldığında ortaya çıkan detaylara bayıldım.Bisiklet ise bambaşka güzel.Sakıncası yoksa kaça patladı bu güzellik?

Hayırlı olsun. Güzel bisiklet.

Rubledeki plastiği yok etmenizi öneririm. Çok amatör duruyor.

İyi günlerde bolca pedallar dilerim. Müthiş görünüyor, yurtdışından getirme sırasında herhangi bir engel çıktı mı karşınıza gümrük vs..

hayırlı olsun
bisikleti nasıl temin ettiniz vereceğiniz bilgileri beklemekteyim

Teşekkürler. Almanya kdv li fiyatı 990 Euro. Ancak bisikleti yurtdışına çıkardığınızda %19 KDV yi geri talep edebiliyorsunuz. Tabi 55 Euro civarı da bisikleti uçak ile getirmek için vermeniz gerek. Kabaca hesap bu.

Canyon'un sitesinden sipariş verince 200€ kargo ücreti var diye biliyorum birde gümrükte %18 KDV yok mu ?

O halde kısaca hikayeye gireyim.

Aslında dağ bisikleti kullandım 3 yıl. Zamanla önceleri lüzumsuz gördüğüm yol bisikletleri beni çok cezbetmeye başladı. Önceleri Salcano XRS030 gibi bir bisikletle başlamak istedim yol bisikleti olayına. Tam almak üzere iken bazı sebeplerden dolayı (burası da uzun hikaye) vazgeçtim. Daha sonra Euro Sport'ta Caner Eler anlatımı ile turları izler iken Canyon'dan bahsettiğini duydum. Ayrıca hem Moviestar hem de Katuşa (Okunduğu gibi yazdım zira Rus takımı zannedersem) takımlarının Canyon kullandığını öğrendim ve bu da ayrıca bir heves oluşturdu bende. Ve Canyon'un ilginç pazarlama tekniği de tam olarak karar vermemi sağladı. Zira, adamlar satışı sadece online yapıyorlar. Ayrıca bir mağaza veya showroom olayları yok. Bu da bisikletleri çok daha hesaplı satmalarını sağlıyor.

Vel hasılı kelam, internet üzerinden siparişimi verdim. Direkt olarak Türkiye'ye de gönderim yapıyorlar ancak 200 euro civarında bir kargo ücreti var. Ayrıca bu kargonuz Türkiye'ye geldiğinde %18 kdv ödemeniz gerekiyor. Ben de teslimat adresi olarak Almanya'daki akrabamın adresini verdim ve kargoya vereceğim 200 euro ile Almanya'ya gidiş dönüş bilet aldım. Hem 15 gün tatil yaptım hem de Almanya'nın muhteşem bisiklet yollarında bisiklet sürme deneyimini yaşadım.

Peki Almanya'dan bisiklet nasıl getirilir?

Öncelikle bisikleti satın aldığınız yerden %19 Alman kdv sini geri alıp alamayacağınızı sorun. Çünkü eğer Export belgesi sağlayamayan bir yerden alış veriş yapıyorsanız bu parayı almanız mümkün değil. Bu belgeyi aldığınızı varsayarsak kutulu bir şekilde bisikletiniz ile hava alanına gidiyorsunuz. Check in işlemleriniz sırasında ayrıca bisikletiniz olduğunu söylüyorsunuz. İsterse ekstra hiç yükünüz olmasın bisiklet için de 40-55 euro civarı bir ücret ödüyorsunuz. Daha sonra Alman KDV sini geri almak istediğinizi söylüyorsunuz. O da bisiklet kutusunun üstüne bagaj fişini yapıştırarak size geri veriyor. Siz de bu bisiklet kutunuz ile Tax Free masasına gidiyorsunuz. burada elinizde bulunan Export Belgesi (Fatura gibi birşey) görevli memur tarafından incelenip mühürleniyor. (Bu arada zaman zaman memurlar paketin içini de görmek istiyorlarmış ama bende istemediler) Daha sonra ülkeye dönüşünüzde bu belgeyi alışveriş yaptığınız yere gönderiyorsunuz ve alışveriş yaptığınız kart hesabına KDV nin geri yatıyor.

Not: Eğer KDV yi geri almak gibi bir niyetiniz varsa uçuşunuzun hafta içi ve mesai saatleri içinde olması işinizi çok daha kolaylaştırır. Zira Tax Free masası zaman zaman çok yoğun ya da kapalı olabiliyormuş.

Prosedür ile ilgili sorularınızı inşallah cevaplayabilmişimdir. Zira bundan bir ay evvel ben de baya sorun yaşadım gerekli bilgilere ulaşmakta.

@Tolga Çelebi

Eğer kargo yoluyla vermişseniz siparişi evet %18 Türkiye KDV sini ödemeniz gerekiyor. Ancak yurtdışından kendiniz getirirseniz yolcu başı bir bisiklet sokma hakkınız var Türkiyeye KDV ödemeden.

@Deniz Baklacı

Hmm anladım Kargo ile Türkiye'ye sipariş verirsek 200€ + % 18 KDV ( bayağı yüksektir buda ) ödüyoruz bu daha zahmetsiz ama daha pahalı sizin yaptığınız daha zahmetli ama bayağı ucuz. Teşekkürler

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Merhabalar Deniz bey;
Öncelikle bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanmanız dileğiyle...Sonrasında vermiş olduğunuz detaylı bilgi içinde ayrıca teşekkürler...Bizdede ayrıca bir Canyon sevdası hakim bakalım sonu nereye varacak :)

@Deniz Baklacı

Ek olarak şöyle bir tiyo verebilirm Eğer bisikleti kutusunda değil bavulunda taşıyorsanız ve başka bir bagajınız yok ise ve bisiklet bagajınız uçaktaki bagaj taşıma ağırlık hakkından çok değilse normal bagaj gibi işlem yaptırıp , büyük bagaj bölümüne teslim ettiğinizde herhangi bir ek ücret ödemezsiniz. Bu durumda Canyondan bisiklet çantasıda alıp uçağa taşıma ücreti vermek yerine bisiklet bavulunada sahip olabilirsiniz o fiyata.

• Beğen
Tepkiler: Aytac Y.
Geri