Scudo Sports

Cantılever

komik

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar biraz acemice bir soru ama yardımcı olursanız sevinirim. Eski bisikletimde CANTILEVER frenler var. bunları V-fren ile değiştirebilir miyim? eğer mümkünse sadece bacakları değiştirmek yeterli olur mu?

Scudo
evet yeterli olur vbrake fren bacakları alacaksan shimano al derim istediğin verimi alırsın

Ever benim eski bisikletlerimde o değişiklikleri yapmıştım.. Sadece bacakları değiştirdim..
sPinErGy_26 haklı.. Forumda bir sürü ikinci el alivio/altus fren bacakları var.. Baradine pabuçlarla birlikte maliyeti biraz artmasına rağmen performansı oldukça yükselicek.. Ama yinede 35 tl den fazla gelmez... 10tl ye bile bacak satanlar var.. Sıfır 1 çift baradine pabuçlar 12tl civarı 2x12+10=34tl yi ver kurtul derim :)

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
cevaplar için teşekkür ederim. Bi de jant seti ayarladığım zaman yenisinden güzel olur sanırım:)

Fren performansında sorun yoksa -ki eski ve kaliteli bazı cantilever frenler bugünün v-frenlerinin çoğu kadar sağlam frenleme kuvvetine sahiptir- ben olsam değiştirmezdim.

Ama Halil haklı, değişecekse kolların da değişmesi lazım. Bunlar değişince %99 teller ve kabloların da değişmesi gerekir çünkü telin v-frene ve canti'ye yaklaşma biçimi biraz farklıdır. 35 lira ortalama masrafa nereden baksanız tel-kablo-kol için bir 30 daha eklemek lazım. :rolleyes:

@tayfur

kesinlikle tel ve kablonun değişmesine gerek yok.fren pabuçlarının janta yaklaşma hızları v frende ve canti de farklıdır ama bu farkı yaratan sadece fren kollarıdır.v frende canti kol kullanırsan aşırı frenleme gücü yaratır ve kazalara sebep olabilir yine canti de v fren kolu kullanırsanda çok güçsüz frenleme olur yine tehlike yaratır.işte bu nedenle zaten kollarında değişmesi gerekiyor.

@bts.elektronik

Kesinlikle gerek yok derken nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz merak ediyorum. Cantilever'de özellikle ön fren kablosu çoğu zaman V-frene göre epey kısadır o yüzden değişmesi hemen her zaman gerekir.

• Beğen
Tepkiler: felis911
ben iyisimi önce bacakları değiştireyim tutan bir frenim olmazsa kolları da değiştirmek gerekecek demektir tabi teller de.

@tayfur

eger teller ve kablolar kısa kalırsa tabiki değişmesi gerekir ama onun dışında canti de de v frendede kullanılan kablonun ve telin hiçbir farkı yoktur o nedenle değişmesi gerekmez.

Farkı var dememiştik zaten, uzunluk problemi ille ki çıkıyor. Eski bisiklet parçalarıyla ilgilendiğim için bu değişimlerden biraz anlıyorum.

Geri