Scudo Sports

Cantilever mi v Fren mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
8
Aklıma takılan, sormak istediğim bir soru daha, ben her zaman kaliteli v fren taraftarıyım şu ana kadar hiç cantilever fren kullanmadım onun için yorum belirtemiyeceğim , model olarak karşılaştırma yaparsanız sizce hangisi daha iyidir? . Ya da birbirlerine göre nerelerde avantajlıdırlar ?

Siz şuraya bir şeyler yazında bende okulda arkadaşlarıma yazdığınız şeyleri satayım, okulda hit kasalım.

Scudo
Maşa süspansiyonlu ise, cantilever fren kullanamazsınız. O yüzden dağ bisikletinde V-fren, cyclocrossta cantilever kullanılır...

V Fren kullanıyordum, hem yağmurda iyi tutmuyor hemde çok çabuk eriyordu, meğerse çabuk erimesinin bir nedeni de buymuş.

Tavsiye üzerine 4 mevsim fren kullanmaya başladım şu an memnunum.

"Siz şuraya bir şeyler yazında bende okulda arkadaşlarıma yazdığınız şeyleri satayım, okulda hit kasalım."

demişsin bence derslerine çaliş .

@mariokaldato
Abi ne diyorum, klavye başında ironi yapınca anlaşılmıyor parantez içerisinde ironi yazalım (ironi) kafa karışıklığı olmasın.
Bu arada derslerim Allah a şükür iyi yinede tavsiyen için sağol.

Benim merak ettiğim genelde yol bisikletlerinde aşağıdaki nal şeklinde olan fren sistemleri kullanılıyor

(link)

Bu sistemlerin vfren den farkı, varsa üstünlüğü nelerdir neden yol bisikletlerinde bu sistemler tercih ediliyor?

Sayın @OmerKa, sanırım rüzgar direnci, hafiflik, ince tekerler gibi nedenlerden ötürü. Birde güzel durduğunda hemfikirim ?.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sıcak haber shimano mühendisleri güzel gözüktüğü için nal şeklinde fren yaptı (ironi)

Sayınn mariakaldato sana benim mesajlarıma cevap yazmayı yasaklamamışmıydım? Yüssüzlüğe gerek yok kardeşim herkes yerini bilmeli 80 yaşından sonra sana hayat dersimi vereyim?

Konuya dönersek sadece görsellikten ibaret olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Molzen
@OmerKa
Kendini hangi dandik kaf daginda gordugunu bilmiyorum ama kesinlikle muhattabim degilsin. Bana saldiran sensin , ayrica "muhattap olma benimle" demesi gerekende ben oluyorum. Hadi bakim yaylana yaylana uza

Tamam muhattab olmayalım birbirimizle ağada sensin paşada sensin rahatla kendini iyi hisset
@mariokaldato

Biz kendimizi olduğumuz yerde görürüz muhattabın değilsem neden her mesajıma atlıyor bana cevap veriyorsun mariakaldato amca sen çok tehlikeli bir adamsın ? yaylana yaylana uzuyorum ama bil kopmam ben buradan uzayarak sana bile yetişir elim kolum.

Bu NAL frenler hakkında yorum bekliyorum vfrenler ile bunlar arasındaki fark? Bilen varsa aydınlatırsa çok sevinir ve teşekkür ederim..

@OmerKa

Ok kib . Anlaştık. Aramızdaki tıp oyunu başlasin sende rahat et bende rahat edeyim. TIP

Tıp mı :koptum::koptum::komik::koptum::komik::komik: ilkokul yıllarıma geri döndüm amcacım teşekkür ederim

@OmerKa
Tıp demeniz gerekiyordu.
Yıllarca cantilever fren kullandım. Özellikle karadenizin çılgın dağlarından aşağı inerken her inişte bir pabuç bitiriyor hatta ayakkabı eritiyordum. V frende öyle ahım şahım erimeler olmadı ve ayak mudahalesine gerek kalmadı. Basınca kat kat iyi duruyordu. Nal şeklinde frenlerden kullanmak isterken şuan hidrolik kullanıyorum. V frenim ortalama çoğu bisiklette olan shimano idi. Tektro da kullandım. Cantileveri de shimano idi ama açıkçası başka bisiklette cantilever görmemiştim zamanında. hidrolik de aynı çoğu bisiklette bulunan ortalama bir fren. Aralarında en iyisi bence hidrolik. Ama her yönden incelersem en makulu v-fren. tutuyor mu? Tutuyor. Yetiyor mu? Yetiyor. Sorun oldu mu yol üstü hal çaresine bakmak kolay mı? Kolay. Cantileveri kullanmak istemiyorum bir daha.:)

@kadir karakaya
Hocam ben ne dediğinizi anladım ama grup çok ofansif, her an virgül yerine nokta kullandığınız icin linç yiyebilirsiniz. Bu arada yorumlarınız için teşekkürler.

@DiyarBronzface
Anladım. Teşekkürler.

@DiyarBronzface
Grup ofansif degil, sadece 15 yasinda oldugunu beyan eden birinin forumda bu tip orta yaşa yakın insanin kuracagi cumleleri kurmasina şaşkın .

@mariokaldato
Ben diyorum ankara sen diyorsun başka bir şey mario hocam. Bende dahil olmak üzere yeni nesil sizin neslinizden çok çok daha zeki. Günümüz sosyal medya platformları sağ olsun. Bu arada bu beyan ettiğim fikir benden değil benim grubun yaş ortalaması üzerinde ki rehber hocam anlattı, hani onunda yaş muhabetti dönmesin. Birde ofansif derken haklı çıktım cumburlop diye atlayıp beni bozdunuz ama alışkınım canınız sağ olsun.

Geri