Cannondale'ın farkı ne?

Scudo

burgazz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2005
Mesaj
865
Tepki
324
Şehir
Istanbul / Çapa
yabancı forumlarada bakarsan ulkemızdede anlayanlara sorarsan alumınyum kadrolarda cdale bu ısın erbabıdır.ılk full karbon hand made ın usa kadrosunu bıle bu yıl cıkardı bunun sebebı karbon yapımında gerı kalması degıl alumınyumda lıder konumunu kaybetmek ıstememesıydı.CAAD(Cannondale Advanced Aluminum Design)kadroları ustune tanımam.
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Kullanmadım fakat bildiğim kadarını aktarayım;
Cannondale, diğer markalardan hep daha farklı kulvarda olmak istemiştir.
Mesela;
-Alın borusu (şaft) çapı her zaman diğer bisikletlere göre farklı olmuştur.Daha geniş olduğu için darbelere dayanımını artırmıştır.
-Headshok amortisör tasarımı ilk defa Cannondale tarafından kullanılmıştır.Amortisörlerde çift piston kullanmak yerine, düz bir maşanın şaft borusuna amortisör entegre edildiği için hafiflik artırılmıştır.
-Yine ön amortisörlerde Lefty teknolojisi ile aykırı dizayn, hafiflik, görsellik gibi konularda başarı göstererek Dünya şampiyonu Downhill'cilerin bile tercihi olmuştur.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Burgazz ve Fatih söylenecek pek söz bırakmamışlar aslında. Ancak ben de işin biraz efsane yönüne bakmak istiyorum.

Hepimiz biliriz, bazı markalar vardır ve onların fanatikleri vardır. BMW severler Mercedes'e binmez (bu aralar Audi'ciler türüyor :)). Nokia kullananlar için başka telefon yoktur. Nikon ve Canon'u zaten söylemeye gerek yok. Peki ya Honda-Yamaha-Kawasaki?

Bisiklet dünyasında da bu durum çok değişmiyor. Sonuçta Cannondale gerek yıllardır kaynak izi taşımayan bisikletleri, gerek Lefty ve Fatty (genel adı Head Shock) amortisörleri gerekse hala uzak doğuya inat "Handmade in USA" bisikletleri ile bir efsane ve ciddi fanatikleri var.
 

koraymalkoc

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mayıs 2007
Mesaj
1.364
Tepki
371
Şehir
İstanbul/Küçükyalı
Cannondale açılarıyla sağlamlıyığya çok güzel bir bisiklet.Ben alırken ilk dikkatimi çeken şey kaynak izi yok ve açıları o kadar güzelki.Yol bisikleti olsun dj olsun açıları çok güzel.Ben chase kullanıyorum ve çok memnunum.Bir ek daha getirmek isitiyorum.Bisikletlerin açılarını öle bi yapıyorlarki destek koymalarına gerek kalmıyor.Canondale almayı düşünürseniz gözünüz kapalı alın derim.
 

Mete K

Üye
Kayıt
17 Kasım 2007
Mesaj
5
Tepki
3
Şehir
ISTANBUL
Tasarımı, estetiği, o tombul kadrosu. "Cannondale" hissi. Psikolojik olsa da... Hep bir Cdale'im olsun istemiştim, uzun yıllar sonra nasip oldu.
:)

Arkadaşa Honda CBR konusunda da katılıyorum. Şu anda üçüncü CBR'ımı kullanıyorum, ikincisini de kıyıp satamıyorum.
:)
 

slipstream

Üye
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesaj
8
Tepki
7
Şehir
istanbul
Bence Cannondale bisikletlerin en güzel tarafı kadroda yapılmış olan kaynakların kusursuz görünümü ve dayanımı,sanki bisikletin üzerinde hiç kaynak yokmuş gibi duruyo.Şu anda diğer iyi markalarda kendini bu konuda geliştirmiş durumdalar(Cdale kadar olmasada) ama bundan 10 yıl öncesine kadar bu fark çok daha variz göze batıyodu...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bence bu markanın en sevdiğim yönü kadroların el yapımı olması ve bağlantı yerlerinin tıpkı karbon gövdelerde olduğu gibi belli olmaması birde diğer arkadaşların söylediği gibi sadece bu markaya özel amortisörlerin kullanılması.
 

kenan

Aktif Üye
Kayıt
1 Eylül 2006
Mesaj
164
Tepki
9
Şehir
Antalya - Ankara
Bisiklet
Cannondale
CANNONDALE ' in birçok özelliği var evet . özetle ; dünyanın en kaliteli malzemesini en iyi tasarımı ve en iyi işçiliği ile kusursuz üretim yapması . Kendisine has amortisör sistemleride cabası .

Gerisi yalan zaten . kim istemezki cannondalesi olsun :)
 

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
@HaliliOzturk

Konu dışına kaçacak ama, Halili' nin bu sözlerine kendimden eklentiler yapmak istiyorum.

Scott kullanıyorum ama yeni bisiklet alacak olsam büyük bir ihtimalle gene Scott alırım. Fotoğraf makinem Nikon. Başka makine alsam yine Nikon alırım. Lokomotif olarak Toshibalardan vazgeçemem. Uzunca bir süre Nokia kullandım. Yeni telefon olarak LG aldım. Aylar oldu hala alışamadım.

Cannondale' yi sağlamlığı ile bilirim. Giant gibi ağırbaşlı bir model. Scott biraz hiperaktif kaçıyor. Trek 25-35 yaşlarındaki insanları hatırlatıyor.
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
Benim cannondale kadroyu tercih etmemin en onemli nedeni boyundan lockout ile surus aninda suspansiyonun iptal edilebilmesi, tabiiki sadece lockout olan modellerde. Asfaltta, duz yollarda ve yokuslarda suspansiyon pek gerekmiyor ama inislerde hele yol bozuksa rahat bir kullanim avantaji veriyor.