Scudo Sports

Cannondale Kullanıcıları Kulübü

Çok teşekkür ederim, peki bu tarz maşaların bakımlarını yapan bi yer var mı bana önerebileceğiniz. Distribütor olarak Delta Bisikleti biliyorum, kendileri ile bu konu hakkında iletişim kurdum geri dönüş bekliyorum. Kendim yapmak durumunda kalırsam da pbr 90 benim maşa, içindeki conta kitinin katalog numarası kh 085, internette araştırma yaptım pek birşey bulamadım. Bunun yerine önerebileceğiniz muadili bir conta kiti var mı?
Delta dışında bir yerde yapılacağını sanmıyorum. Hele bir dönüş alın bakalım ne diyecekler. Yedek parça, bakım kiti ve aletleri dışarıda satılmıyordu en son bildiğim.

Scudo
Merhaba nasilsiniz lefty e kavustum sonunda, hersey yolunda sadece ön hub dan ses geliyor hafif bi rulmanlari yağliyayim dedim. Hub i tutan civatayi çıkardım ama tekerlek cikmiyor. Bunun başka bir anahtari vs mi var çektirme anahtari gibi. Bu hususta bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? İçindi yiv setinde sanki iki kat var. Görselde görebilirsiniz

Dosyalar

• 20250103_195910.jpg
    20250103_195910.jpg
    97,5 KB · Okunma: 17
  • 20250103_200748.jpg
    20250103_200748.jpg
    119,7 KB · Okunma: 14
Delta dışında bir yerde yapılacağını sanmıyorum. Hele bir dönüş alın bakalım ne diyecekler. Yedek parça, bakım kiti ve aletleri dışarıda satılmıyordu en son bildiğim.
Sahibindende, bir Lefty ilanında, İzmir'de bakım yaptırdığını yazmıştı birisi. Delta'nın sitesinde İzmir'de şubesi değil ama bayisi gözüküyor. Sanırım oraya yaptırmış olabilirler.
Merhaba nasilsiniz lefty e kavustum sonunda, hersey yolunda sadece ön hub dan ses geliyor hafif bi rulmanlari yağliyayim dedim. Hub i tutan civatayi çıkardım ama tekerlek cikmiyor. Bunun başka bir anahtari vs mi var çektirme anahtari gibi. Bu hususta bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? İçindi yiv setinde sanki iki kat var. Görselde görebilirsiniz
Göbek cıvatasını sökünce, disk frenin kaliperini de maşadan söktünüz mü? Disk çıkmasını engeller.

• Beğen
Tepkiler: nazurabi ve lrfan
Sahibindende, bir Lefty ilanında, İzmir'de bakım yaptırdığını yazmıştı birisi. Delta'nın sitesinde İzmir'de şubesi değil ama bayisi gözüküyor. Sanırım oraya yaptırmış olabilirler.

Göbek cıvatasını sökünce, disk frenin kaliperini de maşadan söktünüz mü? Disk çıkmasını engeller.
Merhaba sevgili tool qc117 göbek vida takiminin modeliymiş. Orada bi kilitleme kapağı var bende o kapak yok o kapak olduğunda tersine kontra yapıyormuş yani çektirme yapiyor öyle çıkıyormuş onu öğrendim. Bu nedenle çıkaramıyormuşum. Görseldeki siyah aparat yok bende. Bu grubun içinde bu aparattan elinde olan varsa satin alabilirim arkadaşlar

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    5,6 KB · Okunma: 1
Merhaba sevgili tool qc117 göbek vida takiminin modeliymiş. Orada bi kilitleme kapağı var bende o kapak yok o kapak olduğunda tersine kontra yapıyormuş yani çektirme yapiyor öyle çıkıyormuş onu öğrendim. Bu nedenle çıkaramıyormuşum. Görseldeki siyah aparat yok bende. Bu grubun içinde bu aparattan elinde olan varsa satin alabilirim arkadaşlar
Sevgili Nasuh, o axle cap diye geçen kapağın görevi göbekte dışarıdan içeriye toz ve pislik aldırmamak. Kapaksız da sürersin ama pislenir. Göbekten gıcırtı sesi gelenler, bu kapağı söktüklerinde sorun ortadan kalkıyor diye kullanmıyorlar. İstersen ebay'de bikeinn'de vs renkli modelleri var. Onun haricinde çektirme gibi bir işlevini duymadım, görmedim. O kapağı göbekten sökmeden lastiği çıkartabiliyor olman gerekir. Aklıma gelen tek şey, rulman sıkışmış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: nazurabi
Sevgili Nasuh, o axle cap diye geçen kapağın görevi göbekte dışarıdan içeriye toz ve pislik aldırmamak. Kapaksız da sürersin ama pislenir. Göbekten gıcırtı sesi gelenler, bu kapağı söktüklerinde sorun ortadan kalkıyor diye kullanmıyorlar. İstersen ebay'de bikeinn'de vs renkli modelleri var. Onun haricinde çektirme gibi bir işlevini duymadım, görmedim. O kapağı göbekten sökmeden lastiği çıkartabiliyor olman gerekir. Aklıma gelen tek şey, rulman sıkışmış olabilir.
Delta bisiklet cannondale Türkiye distribütörüymüş onlara mesaj attim mesai saatleri dışında olmasina rağmen sağ olsunlar cevap yazdılar. Onlar söyledi kapağın ekstra olarak çektirme görevi gördüğünü yani bende onlardan öğrendim. Bu arada verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim sevgili Tool 🫡

Yıllarca Cannondale Headshok ile Lefty bakım, yenileme işlerini İstanbul'daki distribütörde yapabilmek üzere CDL Avrupa merkezine (Hollanda, Oldenzaal, Hanzepoort) eğitimlere gitmiştim tüm masraflarım karşılanarak. Sırf onları açmak, doğru ayarlarını yapabilmek ve kapatmak üzere kendilerinin ürettiği aletler vardı o zaman. Yani o alet edevat olmadan ben bakımını yaparım diyen dağıtır bozar bırakır. Distribütör veya bayiler nasıl yaklaşıyor şu an güncel durumu bilmiyorum
Merhaba İrfan hocam nasılsınız? İyi akşamlar. O ringler için hangi marka-model gresi önerirsiniz? Yerli piyasadan hızlı şekilde temin edebileceğim bir marka var mı? Lefty için soruyorum.

Merhaba İrfan hocam nasılsınız? İyi akşamlar. O ringler için hangi marka-model gresi önerirsiniz? Yerli piyasadan hızlı şekilde temin edebileceğim bir marka var mı? Lefty için soruyorum.
Merhaba. Katı ve sıvı yağlarda sadece Motorex marka kullanıyorlardı ama evsaf veya kod no aklımda kalmamış, çeyrek asır geçmiş üzerinden 🙈

• Beğen
Tepkiler: nazurabi
Merhaba. Katı ve sıvı yağlarda sadece Motorex marka kullanıyorlardı ama evsaf veya kod no aklımda kalmamış, çeyrek asır geçmiş üzerinden 🙈
Abi cevabin için teşekkür ederim en azindan yağin rengini hatirliyor musun oradan cikarmaya calisayim beyaz mi, sari mi, yesil mi.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Nasuh ben de lefty oliver için bakım aralıkları ve araştırıyordum. Youtube'ta servis videoları var, baktın mı bilmiyorum. Birkaçını göndereyim, orada yağları açık şekilde gösteren çok an var.

• Beğen
Tepkiler: nazurabi ve lrfan
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Motul un o ringler içinde kullanılan beyaz gresinden alıp kullandım. Yerelden almaktı niyetim. 1 Nisan tarihli yeni kanun değişikliğinden sonra uğraşmak istemedim çünkü kanun gümrükteki personelin keyfine işliyor biraz. Altı üstü bir gres yağ ama o ringlerde başıma gelen hadise gibi birşeyle karşılaşmak istemediğimden bu yolu tercih ettim. Çok teşekkür ederim yine de. O ringleri nasıl bulduğuma gelince sanayiye gittim, ağır yük makinalarının (dozer, kepçe gibi) contalarını satan bir işletmeden aldım contaları toplamda 10 lira tuttu. 1 Nisan öncesi bikeinn den 50 hour kitini almıştım içinden temizleme solüsyonu ve sanırım 5w incelikte bir yağ çıkıyor. Tüm işlemlerden sonra videolardaki gibi yapıp kapattım. Şu an iyi çalışıyor, geri kalanını topluyorum peyder pey

Geri