Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Cannondale Flash F1 vs Trek 8000

F.Ertuğrul Aydın

Forum Demirbaşı
Tepki
94
Bisiklet
Scott
Neredeyse aynı özelliklere sahip ama Trek'in ağırlığını bilmiyorum Cannondale 10 Kg ve ekstradan Lefty'si var.Trek göze hoş gelen bir kadro yapısı ve kadrosu var ama Cannondale'inde aynı şekilde ama biraz daha sade yapısı var.Cannondale biraz daha pahalı ve daha çok hoşuma gidiyor.Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim bisikletlerin eksi ve artı yönleri ile birlikte :)
Trek 8000 Özellikleri:http://www.ukcyclestore.com/user/products/Bikes/Trek/trek_8000_2011.jpg
Colours:Gloss Black/White
Frame:Alpha Red Aluminum w/semi-integrated head tube, butted & formed top tube, hydroformed down tube w/integrated gusset, bridgeless seatstay, forged race dropouts & replaceable derailleur hanger
Front suspension:Fox Alps w/air spring, rebound, alloy steerer, 100mm travel
Wheels:Shimano alloy M525 hubs; Bontrager SSR 32-hole rims
Tyres:Bontrager XR3 Expert, 26x2.2"
Shifters:Shimano SLX, 10 speed
Front derailleur:Shimano SLX
Rear derailleur:Shimano Deore XT
Crank:Shimano Deore XT, 42/32/24
Cassette:Shimano HG8110 11-36, 10 speed
Pedals:yok
Saddle:Bontrager Evoke 2, chromoly rails
Seatpost:Bontrager Rhythm Elite, 31.6mm, zero offset
Handlebar:Bontrager Race Lite Flat, 31.8mm, 7 degree sweep
Stem:Bontrager Race Lite, 31.8mm
Headset:1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
Brakeset:Avid Elixir R hydraulic disc brakes
Grips:Bontrager Race Lite
Extras:Trek fork sag meter

CANNONDALE FLASH F1 (2010):
http://188.132.130.16/urunresim/-910524835.jpg
KADRO : new Flash alloy S.A.V.E. BB30 w/ 1.5" HeadShok head tube
ÖN AMORTİSÖR : new Lefty Speed alloy DLR 110mm Solo Air w/ one-piece outer
ARKA AKTARICI : SRAM X-0
ÖN AKTARICI : Shimano SLX
VİTES KOLLARI : SRAM X-9 triggers
RUBLE : SRAM PG-970 11-32t 9sp
ZİNCİR : SRAM PC-951 9sp
AYNAKOL : Truvativ Stylo OCT 3.3 44/32/22t
ORTA GÖBEK : included with crank
FREN ÖN / ARKA : Avid Elixir R
FREN KOLLARI : Avid Elixir R Carbon
ARKA GÖBEK : DT Swiss XCR 1.7
ÖN GÖBEK : DT Swiss XCR 1.7
PEDALLAR : Shimano M520 clipless
GİDON : Cannondale C3 flat
BOYUN : Cannondale SI stem/steerer 3D forged
FURÇ TAKIMI : Cannondale SI HeadShok
SELE : new Cannondale Stage w/ crmo rails
SELE BORUSU : Cannondale C3 31.6mm w/ 15mm offset
JANT : DT Swiss XCR 1.7
JANT TELLERİ : DT Swiss XCR 1.7
LASTİK : Schwalbe Racing Ralph 2.1" EVO Triple Nano

Scudo
Komponentler incelendiğinde Cannondale'de daha üstün.
Arka aktarıcı SRAM XO Gerçekten çok iyidir. Shifterlerde x9 onlarda çok iyi.
Kadro kaliteleri tartışılmaz. Bir birine çok yakın ekipmanlar. Fiyat performansı ve tasarım açısından bakarsak bana TREK da bir mantıklı geldi gibi.

• Beğen
Tepkiler: F.Ertuğrul Aydın
Bana göre Cannondale'in kullandığı x0/x9 karması vites sistemi Trek'in xt/slx karmasından daha iyi... Lefty performans açısından foxu geçer mi bilmiyorum ama kesinlikle denemek isterim... Teker setinin de Dt Swiss olması beni (Trek kullanıcısı olmama rağmen) Canondale'e yakın tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: F.Ertuğrul Aydın
aslında görsellik bakımından Trek çok karmaşık birşey olmuş ve çok renkli ama siyah renk olması bana göre bir artı katıyor fakat sade değil ama rijitlik konusunda sanırım bir numara, bu arada lefty denemek istiyorum baktım ki rahat edemedim takas edebilirim başka amortisör ile, ve şu var ki cannondale bisikleti indirimli alma imkanım var. internete baktığımda trek 8000 kullanıcısının pek olmadığını görüyorum ve herkes cannondale taraftarı ,şimdilik %80lik oranla aklım cannondale 'e yatıyor.daha da yorumlar alabilirim :)

Fatih çok pahalı değil mi bunlar? Bence linkteki bisikleti düşün, ileride güzel bir kadro alırsın. Aynı fiyata çok daha donanımlı bisikletin olur. Donanım olarak treki de cannandaleyi de havada yutar.
(link)

abi doğru söylüyorsun ama herkes salcano müşreti hizmetlerinden şikayetçi hiç bulaşmak istemiyorum aslında:) bi ara aklıma gelmişti doğru söylemek gerekirse :)

ve şöyle birşey var ki salcanonun donanımları çok pahalı bir şey gelse başına aynısını almam çok uzun sürer o yüzden aşırı iyi olmasına gerek yok :) zaten cannondale flash f1 in üzerindekilerin fiyatı düşüyor ve parçası kırılsa bu parçaların emsali birşey almak kolay olur :)yani en azından kendi maaşımla alsam salcano alırdım.Babam destek verdiği için bu tür şeyleri düşünmem gerekiyor.

@F.Ertuğrul Aydın

Salcanonun hizmeti kötü diye öyle bir bisikletten kaçmayın derim.. ileride kadro değiştirir daha iyi bir bisiklet olur..

@F.Ertuğrul Aydın

Müşteri hizmetlerini bilmiyorum ama o fiyata verdikleri donanım harika yani. Ritchey wcs set, mavic slr jant seti, x0 fren - vites sistemi, rock shox sid amortisör. Cannandale'in maşası arızalansa o da çok masraf çıkarır. Ayrıca donanımı fazla diyorsan salcanonun x9 setli olanı da gayet mantıklı.
(link).
Bu salcanolardan birini alsan ilerde scott, giant, specialized, cannandale gibi bir kadro alırsın. Daha uygun fiyata daha güzel bisikletin olur.

ilgilendiğin için teşekkürler uğur abi :)
bu arada adapazarına geldinmi? :)

@F.Ertuğrul Aydın

Adapazarına ara sıra günübirlik geliyorum. Bitti adapazarı :)

Geri