Sizler bisiklet kullanıcıları olarak ciddi ciddi şu fanus projesini heyecan verici buluyor musunuz?
En başından beri aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum, niye bisikletlilere "uzaylı" muamelesi yapılıyor? Bisikleti sevdirmenin, bisikleti insanlara alıştırmanın yolu, kendimizi trafikten izole etmekten geçmiyor dostlar.
Bisikletinizi şehir içinde mutlaka kullanın, kullanın ki insanlar şehir içinde bisiklete binilebileceğini görsünler. Bisikletini haftasonları şehir dışına çıkartıp dağ tepe gezen insanlara saygım sonsuz, ama şehir içinde kullanılmadığı sürece bisiklet, bir ulaşım aracından ziyade, hadi çocukluk hevesini geçtim, en fazla haftasonları şehir dışı hobisi olarak kanıksanıyor insanlar tarafından.
Ben niye kendimi izole edeyim ki yahu akvaryumdaki balık gibi? Kımıl zararlısı mıyım? Niye soyutlanıyorum trafikten, niye rüzgarı ve açık havayı solumak için bisikletime binmişken kapalı bir ortama sokuyorlar beni? Bir allahın kulu da buna cevap versin.
Projenin imkansızlığını, saçmalığını falan geçtim. Büyük kısmı düz olan Ankara'da, her yere otoban döşeyenler kıçı kırık iki bisiklet yolunu yapmayı beceremeyip, abuk subuk projelerle beni kapalı alanlar içine hapsedecek kadar önemsiyorlarsa, hiç girişmesinler bisiklet işine.