Scudo Sports

Çanakkale

Çanakkale'de birçok bisiklet kullanıcısı var ama benim gibi yalnız sürmeyi tercih edenlerde az değil.

Scudo
@ebayusuff
çanakkalede günü birlik 70-100 km üstü yol yapabilen çok fazla insan var. ortalama hızını 23-25 km/h üstü turarak.
Birazcık daha fazla insanla tanışmalısınız buradan olabilecek bir durum değil.

• Beğen
Tepkiler: Kara Kartal
@Migel Hoşgeldiniz. Çanakkale de çokta eski olmayan birisi olarak, geldikten sonra ilk işimiz bisiklet almak oldu, (fitness tarzı) Kendi grubumuzu oluşturduk fırsat buldukça ufak turlar düzenliyoruz kendi aramızda. mtb kültürü bende pek yok o yüzden yorum yapamayacağım ama yol ve hibrit için ideal bir kent olduğunu söyleyebilirim.

Çanakkale'de MTB kullanabileceğimiz arazi var mı? Bilenler ? Biraz çamura bulanalım :D

arkadaşlar selam. yol arkadaşı bulamadığımdan tek başına yapmak istediğim bir çanakkale savaş alanları turu niyetim var. istanbuldan bisikletle gelip dönüş şeklinde. 2 gece 3 gün de tarihi yarımadada geçirmek (eceabat ilçe sınırları hinterlandı) şeklinde planlıyorum.
duygusal sebeplerden ötürü çadır konaklaması yapmak istiyorum ve çadırı kurabilecek yer konusunda fikir sormak istiyorum. yol kenarına, köylere yakın bölgelere çadır kurmak konusunda izin almak gerekir mi serbest mi yasak mı konunun muhatabı hangi merci?
başka zaman olsa orman kampını düşünürdüm ancak gerçekten şu an duygusal durumlar iyi olmadığından tamamen doğa adamı olarak bu işi yapmalıyım. ilginize teşekkürler.

Ne yazık ki bir bilgim yok.İnşallah konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olur.

kamp yapmak için herhangi bir izne ihtiyacınız yok. Olası bir asayiş kontrolünde kendinizi ifade ettiğiniz taktirde bir ihtiyacınızın olup olmadığını sorup, gideceklerdir.
Gezeceğiniz yerin milli park olması veya olmaması kamp iznine ihtiyaç duydurmaz.

Merhaba arkadaşlar daha önce konuya mesaj yazmıştım.Yol bisikletime kavuşalı 1 hafta gibi bir süre oluyor.Biraz alıştırma yaptım.Akşamları bisiklet süren yada bisiklet sürdükten sonra tanışma çayı içeçek kimse var ise bana ulaşabilir :) Haftasonları bu aralar Çanakkale'de kalamıyorum.Birkaç hafta sonra haftasonuda dahil olmak üzere buralardayım =)

Geliboludan selamlar hocam yurtdışı (yunanistan) turu düşünüyorsanız iletişime geçelim

Yol ve MTB bisiklet sahibi olarak aranızdayım.Dardanos-Merkez yapıyorum genelde.

Gökçeada'nın kabaca etrafını dönen yol (Gökçeada-Dereköy-Uğurlu-Eşelek) komple asfalt mı? Taşlık diye bahsetmişsiniz. Yol kalitesiyle ilgili biraz daha detay verebilir misiniz?

Adayı çevreleyen yol genel olarak asfalt. köylerin içlerine girerseniz toprak yollar var.

Gökçeada çok güzel bir yer :) tatil için 2 kere gitmistik.

Gokceadayi cok merak ediyorum orada pedallamak isterim en kisa zamanda :)

kekik kokuları, oğlak ve kuzu ızgara, dalış ve akvaryum gibi bir deniz, kaleköy mendirek, uğurlu, laz koyu, efi badem, özledim yahu !!!

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Çanakkalede şehitlik turu, kabatepe de 2 günlük kamp (kamp alanı var ve denizi de çok güzel). ertesi sabah kabatepeden feribotla gökçeadaya geçip 2-3 günde hem gezip hem tatil yapabilirsiniz. Akşamları da @Hamid Asım beyin bahsettiği kekik kokusunda uyuyarak dinlenebilirsiniz. Adada sualtı milli parkı da mevcut. Dalış hocasıyla balıkları elinizden besleyebilirsiniz :) Doğanın bozulmadığı nadir yerlerdendir Gökçeada. Gitmek isterseniz aklınızdaki soruları elimden geldiği kadar yanıtlayablirim.

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Arkadaşlar gökçeadanın yolları yol bisikletleri için çok uygun değil maalasef, çoğu yerde asfaltın ziftleri erimiş taşlar sivri çıkıntılar oluşturduğu için bilhassa inişlerde çok rahatsız ediyor. Kuzulimanından merkeze kadar kötü, merkezden eşeleğe kadar çok kötü, eşelekten uğurluya giden yol daha az kullanıldığı için nispeten daha iyi. Ben 25mm lik lastiklerle hiç rahat edemedim gitmeyi düşünen arkadaşlar belki 28 mm lik lastiklerle ve düşük basınçla belki biraz daha rahat edebilirler...

Geri