Scudo Sports

Çanakkale Şehitlerine Saygı Bisiklet Turu 2019

Tepki
390
İsim
İlker Arslan
Bisiklet
Claud Butler
Arkadaşlar,

??

Geçtiğimiz yıl 24 - 25 Mart tarihlerinde 2. kez gerçekleştirilen Çanakkale Bisiklet Turu'nun bu yıl 3.'sü düzenlenecek. Henüz web sitesinde: (link) bu yıla ilişkin bir bilgi bulunmuyor ancak yakın zamanda tarihlerin ve programın netleşeceğini düşünüyorum.

Program belli olduğunda bu başlığı yeniden canlandırarak herkesi bilgilendirelim.

Bu tura katılmak için Ankara'dan Çanakkale'ye sürerek gitmeyi düşünenler olursa lütfen haberleşelim.

??

Scudo
Çok güzel bir organizasyon. Hem kent hem de manevi anlamı düşünüldüğünde bu sporu yapan birinin mutlaka turlaması gereken rotalar.
Kesinlikle tavsiye ederim.
Not: Yanınıza streç film almayı unutmayın. Ne alaka lazım olur mu diye düşünen varsa oluyor. Test edildi :) 2018 Çanakkale Turu

Etkinlik geçen yıla kadar hep mart ayında yapılıyordu. Hava şartları Çanakkale'de genelde sert ve yağışlı oluyor o dönemde.
Kamplı gidenlerin tecrübesizleri geceleri çok sıkıntı çekiyorlardı. Tur esnasındaki şiddetli rüzgar, soğuk ve yağmurla birleşince tatsız bir etkinlik yaşatıyordu.
Özellikle benim gibi çocuğunu da tura götürenlerde. ?
Martta düzenlenirse bir daha katılmamaya karar vermiş, bunu organizasyona da birkaç kez yazmıştım.
Başka şikayetler de olmuştur muhtemelen, bu yıl etkinlik tarihi olarak nisan sonundan bahsediyorlar.
Çok güzel haber, orada görüşmek üzere :harika:

tarih ilk önce 27-28 nisan olarak açıklanmıştı ancak daha sonra kaldırıldı.
canakkale bisiklet platformuyla yaptıgım görüsmede henüz netleşmediği daha öne cekilmesi planlandığı söylendi.
gecen yıl ilk kez katılmıştım. cok kaliteli ve kusursuz bir organizasyondu. emeği gecenlere cok tesekkürler. katılmaları konusunda herkese siddetle tavsiye ediyorum

@Srcnkrtlms
Neden lazım oluyor ki? Merak ettim gerçekten.

@talhaft

Sağanak yağıştan dolayı ?

Geçen sene yapılan etkinliğe kuzenimle birlikte katıldım. Cumartesi günü olan turda yağan yağmur insanların sınırını baya zorlamıştı ve hayli yağmur sevmeyen biri olarak beni de bezdirdi. Pazar günkü olan turda havanın açılmasıyla mükemmel bir tur olmuştu. Geçen turdan 2 fotoğraf

Dosyalar

• e72a8c4d-4d08-457a-98fe-95eb18cfb267.jpg
    e72a8c4d-4d08-457a-98fe-95eb18cfb267.jpg
    297,5 KB · Okunma: 88
  • 3707c7a9-8aaa-4f7f-b183-9ebcf2f5333c.jpg
    3707c7a9-8aaa-4f7f-b183-9ebcf2f5333c.jpg
    139,7 KB · Okunma: 82
  • Beğen
Tepkiler: Özcan
@talhaft
Sağnak altında bacaklardan süzülen su ayakkabının içine doluyor. Molalarla birlikte 4-5 saat süren bir organizasyonun sonunda, ayaklarınızı hissetmiyorsunuz,
Çok iyi olmasa da idare eder bir koruma oluyor.

1 kez katıldım. Bir daha asla bu organizasyona katılmam.

Çok kalabalık bir tur olduğundan şehitlere saygı turu değil, turistik gezi turu oluyor.

Bencil ve saygısız bisiklet grupları insanları sürekli taciz ediyor. Özellikle Anka.

Yiyecek ve sıcak ikram konusunda çok zayıf. Binlerce insanın katıldığı bir organizasyonda insanlar bir çay almak için uzun kuyruklarda bekliyor.

Eğer Gelibolu ruhunu yaşayarak kutsal topraklarda gezmek istiyorsanız, bu işi kesinlikle tek başınıza yada arkadaşlarınız ile yapın.

Arkadaşlar sonunda bir duyuru yapıldı. Festivali 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlemeye karar vermişler.
Mayıs ayı olmasını çok beğendim. Hava muhalefeti çok daha az olacak, katılanlar çok daha güzel bir etkinlik yaşayacaklar.

187837

şimdiden pedalınıza kuvvet
umarım katıla bileceğim o yıl gelır :huhuu:

Tarih olarak çok uygun bir zaman. Çok güzel bir havada keyifli kazasız bir tur olsun.

Çanakkale ve şehitlere saygı gibi iki tarihsel ve duygusal anlam yüklü olguyu basitleştirmiş olmuyor muyuz ? Savaşırken ,vatan savunması yapıp canını feda ederken tarih ve hava koşulu seçme lüksünüz yok tabiatıyla . Soğuk oluyor, yağmurlu oluyor insanlar ızdırap çekiyor diye turun anlamının tarih kaydırması ile kaybedilmiş olacağını düşünüyorum . Tur düzenler ya da düzenlemezsiniz, katılır ya da katılmaz ,istediğiniz tarihte yerde istediğinizi yaparsınız ama "çanakkale şehitlere saygı turu " olacaksa bir tarihsel anlama oturması lazım . Amaç katılımcıların ecdadına saygısını sunması ve toplumsal vefasını dillendirmesi değil mi? Olsun demiyorum -imkan varken niye zahmet çekelim- ama bu tur sırasında zahmet çekme sorunu olabiliyorsa buna katlanılması gerektiğini düşünüyorum .
Lütfen alınganlık yapmayın , kimseye hitaben yazmıyorum organizasyonun tarih konusunda yanlış yaptığını düşünüyorum .

Bence katılımcının sıkıntı çekmesinden daha önemli olan şey tarihi unutturmamaktır. Bu etkinlik düzenlendiği sürece de tarih unutulmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Snr U
Merhaba Arkadaşlar

Her yıl Mart ayında ücretsiz olarak yapılan ve adı önceleri Çanakkale Şehitleri Anma Bisiklet Turu, şimdilerde Çanakkale Bisiklet Turu (Festivali) şeklinde adı ve tarihi değiştirilen turun amacını kaybettiğini Bursalı bisikletçiler olarak düşünmekteyiz.

DUYURUMUZDUR

Artık geleneksel hale gelen, Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlanan ve biz Bursa Bisikletçilerinin de kendi imkanları ile katılım sağladıkları Çanakkale Bisiklet Festivaline bu sene katılmama kararı almış bulunmaktayız. Bunun tek nedeni Festivalin Şehitlerimize Saygı Turu amacını kaybetmiş olduğunu düşünmemizdir. Bizler her zaman Şehitlerimiz için orada olduk. Ticari duyguların değil, manevi duyguların tekrar ön planda olduğunu görene kadar bu Festivale katılmayacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.

Pedal 16
Bursa Tur Komitesi
Budost

189709

Son düzenleme:
Tarihimizin altın sayfalarından olan "Çanakkale Destanı" 'nı yazan aziz ve kahraman şehitlerimizin anısına düzenlenen bu organizasyon ücretli hale gelmiş..
Katılım paraya ve ranta bağlandıysa amacından çıkmış gibi geliyor bana...

Duygularımıza tercüman olmuşsunuz, Tekirdağ ekibi olarak bizde protesto ediyoruz olay anlamını yitirip ticarete döndü o yüzden Tekirdağ Belediyesinin katkılarıyla yaklaşık 600 kişi 23 Martta yola çıkıp sürerek gideceğiz ertesi gün Şehitliğe sürüp ziyaret edeceğiz.

Geri