Scudo Sports

Çanakkale Kaş arası rota tavsiyeleri

mehmet gumus

Aktif Üye
Tepki
234
İsim
Mehmet Gumus
Bisiklet
Sedona
Merhaba,

Nisan gibi canakkaleden baslayip kas ta bitecek, bir tur planlamaya calisiyorum,
10 15 gun kadar zamanimiz var,
Rotalar, gorunmesi gereken yerler, kamp alanlari vs deneyimlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim hem daha guzel bir tur yapmis oluruz.

Tesekkurler

Scudo
2015 'de 15-22 ağustos arasında Edirne'den Bergama'ya 601 km.lik bir tur yaptım ( 5 kişi , Gökçeada'ya da uğradık ). Ayvacık'a kadar Çanakkale - İzmir Yolu takip edilebilir. Yol geniş ve tamamında emniyet şeridi var. Ama Ayvacık'tan sonra Kaz Dağları'na tırmanış başlıyor ve yol emniyet şeritsiz gidiş-gelişe dönüyor. Özellikle buradan Küçükkuyu'ya kadar yoğun kamyon ve otobüs trafiği var, kesinlikle güvenli değil. Tavsiye etmiyorum. Ayvacık'tan Assos Yolu'na sapın ( Kadırga Koyu'na doğru ). Buradan bir yanınız deniz diğer yanınız zeytin ağaçları olacak şekilde Küçükkuyu'ya kadar rahat gelirsiniz. Ayrıca çadırda kalacaksanız 10'larca kamp yeri var. Küçükkuyu'dan sonrası ana yol. Emniyet şeridi var ve kaymak asfalt. Ayvalık'a kadar bu yolu çekinmeden kullanabilirsin. Bu yolda sayısız çadır kamp alanı ve pansiyon var. Pazarlık yap fiyatı indir mutlaka. Ayvalık'a vardığında tostçular sokağında ( eski Tansaş yeni Migros yanı ) tost-ayranı götürebilirsin. ( Tostçu Metin tavsiyedir ) Ayvalık'ta konaklayacaksan Küçükköy'e doğru deniz kıyısından git. Şeytan Sofrası'nın eteklerinde kamp yerleri var. Kamplar şehire yakın olduğundan ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilirsin. Buradan tekrar Çanakkale - İzmir Yolu'na çıkıp Dikili yol çatısından geçerek ( Konaklamayacaksan Dikili'de hiçbir şey yok. Sadece beton var ) Bergama yönüne doğru ovada rahatlıkla sürebilirsin. Tavsiyem Dikili - Çandarlı yoluna hiç sapmaman. Çünkü çok rampa var. Bergama tarafı dümdüz yol. Bergama'ya gelirsen pansiyon, otel , kamp yeri rahat bulursun. Evim müsait değil maalesef. Ama mutlaka ara gelirsen. Bergama'dan Aliağa'ya kadar harika bir yolda güvenle sürebilirsin. Arada Yeni Şakran'da börek-çay yapabilirsin ( ana yol üzerinde Aysallar Petrol Ofisi'nde ) Aliağa'dan sonrası sıkıntılı. Çünkü Petkim'den çıkan veya giren tankerler tam bir cellat. Tavsiyem Aliağa'dan İzban'a binmen ( İzban İzmir'i kuzeyden güneye bağlayan metro standardındaki trenin adı ) İzban günün her saati bisiklet alıyor. Aliağa'dan bindiğin İzban seni taa Menderes'e kadar götürecek, böylece hiç İzmir trafiğine girmeyeceksin. Menderes'ten de kesinlikle Torbalı yönüne değil, Seferihisar tarafından direkt Efes ve oradan Kuşadası'na geç. Dilek Milli Parkı harika ama parka girdiğin yerden çıkabiliyorsun ve yaban domuzu çok. Kuşadası'ndan Söke , oradan da Bafa Gölü kıyısından Milas'a kadar gidebilirsin ana yoldan. Buradan sonra iki seçeneğin var: 1- Muğla'dan Akyaka'ya ana yol. 2- Milas'tan Bodrum'a gidip oradan feribotla Datça'ya geçmek ve sonrasında da Datça'dan Marmaris ve oradan Akyaka'ya ulaşmak. İki rota arasında ciddi bir manzara farkı var ancak fazladan 20-30 km yapacaksın. Akyaka'dan Köyceğiz Gölü kıyısından geçip Dalyan'a uğrayabilirsin. Oradan Fethiye'ye geçip sonrasında Saklıkent ve en son da Kaş'a varabilirsin. 23- 30 temmuz arasında Bergama-Antalya turumu bu şekilde planladım. Şimdiden kolay gelsin, umarım yardımcı olur yazdıklarım.

2015'te tam da bu rotayı yaptım. bozcaada'ya uğramanızı tavsiye ediyorum, ada camping var fakat ben orada tanıştığım birinin bahçesinde kamp yaptım, bu da bir seçenek. sonrasında ayvacık yolu yerine geyikli'den sonra gülpınar tarafına saparsanız sakin köy yolları ve güzel manzaralar var, ben gülpınar'da pansiyonda kaldım. assos'a kadar manzarası güzel kendi zor bir kaç rampa var fakat assos'tan sonrası cennet gibi. bir de aliağa-izmir arasını izban ile geçmenizi tavsiye edeceğim çünkü yol gerçekten çok tehlikeli, kasap ruhlu minibüsçüler var. mesaja devam etmek isterdim lakin şu an yapmam gereken işlerim var, daha sonra tekrar döneceğim buraya. :)

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
Merhabalar, yaklaşık olarak aynı güzergah üzerinde iki bisikletli olarak 9 Haziran tarihinde yola çıkmayı planlıyoruz.
Aynı şekilde gideceğimiz doğrultu belli, fakat nerelere uğranacağı muallakta.
Konuyu takipteyim.

cenkpasha gercekten cok aydinlatici bir paylasim tesekkurler, harita uzerinde calistim biraz notlar aldim, turun ana hatlari belli oldu :) bolgeye yabanciyiz ordudan otobusle canakkaleye gelip, donuste kas dedim ama sanirim antalyadan tekrar otobusle geri donecegiz. Kas antalya arasi icin de yardim alabiliriz ;)
Bu arada bir aksilik olmaz turu gerceklestirebilirsek, mutlaka haberlesiriz.

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
@aliburak

Tesekkurler, buyuk ihtimal adaya ugrariz cikmisken, detayli tavsiyenizi bekliyorum zamaniniz var ;)

bu rota için ana yolları kullanmadan ara yollardan gitme gibi bi şansımız varmı acaba ?

Ana yollar nizamiyse sorun yok bence emniyet seridi oluyor genelde, problemli bolgeleri belirtti arkadaslar oralardan uzak durmak yeterli olacakktir diye dusunuyorum ama tabi ki tum yollarin bir altarnatifi vardir genelde tali yollar bozuk oluyor fakat manzara hava zaman hep celiskiler :)

• Beğen
Tepkiler: seyyah_26
Allah nasip ederse otobüsle öncelikle Bodrum yapıp Bodrum'dan başlayarak Antalya düşünüyorum bu yıl belki bir sonrakine. Şimdilik kafamdaki taslak rota aşağıdaki gibi.

Bodrum,
Datça,
Marmaris,
Dalyan,
Dalaman,
Göcek,
Fethiye,
Ölüdeniz,
Saklıkent,
Kaş,
Demre,
Finike,
Kemer,
Antalya.

Farklı bir şey soracağım bozcaada için;

Kamp alanı dışında kuytu bir yere bir geceliğine çadır kursam sıkıntı olur mu?

Bozcaada tek camping alanı dışında hiç bir yere müsade etmiyor. Bölge halkı, kampçılardan ve seyyahlardan pek haz etmiyor.
Ben sadece bir sefer bozcaada-ayazma plajına çadır atabildim, onda da ayazma'nın hem cankurtaranı hem de su sporları merkezi sahibinin emekli sat komandosu olması sebebiyle bana kefil olarak jandarma komutanıyla görüşmesi sonucu tek gece kalabildim.
Plaja gelen yolun orda 1 adet jandarma minibüsü bekledi gece boyunca, herhangi bir aksilik yaşanmasa da, gün boyu başımda insan beklemesi pek hoşa giden bir şey değildi.

Selam, İsmim Mustafa Öncü.Nisan Ayında ben de 1 hafta Zaman bulabilirim, ve bir tur yapmak istiyorum, mümkünü varsa ben de katılmak isterim. Çadır konaklaması bana uygundur. Çanakkale çıkışlı olacağınız için Ben Bursa'da Araç ile Çanakkale'ye gelebilirim. Eğer kabul ederseniz mail adresim mustafaoncu@windowslive.com buradan ulaşırsanız sevinirim..

• Beğen
@Yelken
Merhaba, 3 ya da 4 kisi cikacagiz yola yaklasik 2 hafta planliyoruz , katilmaniz bence guzel olur ama arkadaslarin da gorusunu almam gerekir, haberlesiriz

• Beğen
Merhaba, Canakkale olarak belirledigimiz baslangic noktasini ulasimi ucakla gerceklestirmek icin Izmire cektik, guzel haberse izmir biletlerini 6 nisana aldik, en buyuk asamayi atlattik, Izmirden Antalya bisiklet yapicaz donusu herhangi bir aracla gerceklestirip tekrar izmirden eve donus yapicaz insallah bakalim hazirliklar icin yaklasik bir ay zamanimiz var guzel bir tur olacak ins...

Merhabalar yeni uye oldugum icin konu acamiyorum...nisan yada mayis ayinda iki hafta birazcik fazla olabilir canakkale-marmaris arasi tur arkadasi ariyorum.ilgilenenler iletisime gecerse sevinirim yda. Faceden ekleyin beni..vizeli gezgin gezegen

Kullanabilecegin muhtemel rota icin evvel zaman icinde yaptigim bisiklet turunu yazilarindan istifade edebilirsin . (link)

sadece rota icin Ayrica buraya bakabilirsin (yukseklik grafiği mevcuttur)
(link)

Geri