Scudo Sports

Çanakkale-Güzelyalı'dan Geyikli'ye rota tavsiyesi

Tuğrul Tomba

Söz uçar, yazı kalır...
Tepki
1.471
İsim
Tuğrul Tomba
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,
bahara az kaldı. İş yerinden arkadaşlarla Çanakkale_Bozcaada_Assos_Burhaniye_Ayvalık_Dikili_Aliağa şeklinde düşündüğümüz bir tur planlıyoruz. Forumdaki Çanakkale-İzmir turlarından, arama sonuçlarında çıkanları okumaya çalıştım. Google Haritalardan mesafeleri falan çıkarttım. Ancak Çanakkale Güzelyalı'dan Geyikli Feribot İskelesine ulaşmak için kullanacağımız yola karar veremedim. Buralarda deniz kenarından geçen yollar, denize yakın köyler vs. mevcut. Bu yolu kullanmayı istiyorum ancak, daha önce hiç gitmediğim bir yer. Buralardaki yollar, eğim, yeme içme vs. konusunda bilgi lazım. Buraları gezen, gören, buralardan geçen arkadaşlardan öneri rica ediyorum. Teşekkür ederim. Saygılarımla.

Scudo
Bu güzergahta bisiklet sürmedim ancak çanakkalenin geneli için konuşabilirim ;

bisiklet ile nereye giderseniz gidin iyi manzaralar çıkar karşınıza , girin bir köy kahvesine muhabbetin dibini bulursunuz , güzergahı da tam anlayamadım aslında.

çanakkale merkezden güzelyalı ordan geyikli standart bir rota. arada truva ya uğrarsınız. veya direk ana yoldan süreceksiniz. aşırı bir eğim yok. o bölgede en ciddi eğimler ezine küçükkuyu arasında. siz bozcaada dan direk asos tarafına gideceksiniz sanırım.

eğer gelişiniz bursa istikametinden çanakkale olursa biga ya beklerim.

(link)

Buraya bir göz atabilirsiniz.

@ilkercom Teşekkür ederim. Biz otobüsle Çanakkale'ye gelip bisikletle Aliağa'ya kadar gidip oradan İzban'la İzmir şehir merkezini pas geçerek turu tamamlamayı düşünüyoruz. Çanakkale merkezden Güzelyalı üzerinden hiç İzmir karayoluna girmeden ve Ezine'yi görmeden köy yollarını kullanarak Geyikli iskeleden Bozcaada'ya geçmeyi düşündüm. Bu aradaki köy yollarını tavsiye eder misiniz? Yoksa Çanakkale _İzmir karayolundan Ezine'ye kadar gidip oradan mı Geyikli'ye geçmeli? Ayrıca Geyikli'den Assos'a da giderken (Geyikli-Dalyan-Taraklı-Kösedere-Gülpınar-Koyunevi-Kuruoba-Assos) şeklinde sıralanan köyler var. Bu yol hakkında fikir verebilir misiniz? Ve son olarak Assos'tan tamamen deniz kenarından devam eden ve Küçükkuyu'nun hemen girişinde İzmir yoluna bağlanan bir yol var. Bu yol hakkında da bilgi rica ediyorum. (Not:Harita bilgileri tamamen Google Haritalardan alındı) Sağlıcakla kalınız.

@CyclingBird Çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

Dediğim gibi o istikamette bisiklet sürmedim hiç. Ama planlarım arasında var. Ve kesinlikle anayoldan değil köy yollarından giderdim. tabii vakit ile alakalı bir durum. Geçen yaz son bahsettiğin root dan araba ile geçtim. O kısımda biraz yorar ama keyifli olur. komple denize yakın gezmiş olursun. asos küçükkuyu arası toprak yol zeytin ağları ile dolu. asos ezine arası sağlam yokuşlar var. yokuşlar sıkıntı değil derseniz güzel inişler de var.

Benim baharda bir manyas kuş cenneti planım var. sonra bi yenice kazdağları edremit. yapma niyetim var.

Bu taraflarda bisiklet ile gidilmesi gereken yerlerden birisi de gelibolu yarım adasıdır. özellikle şehitlikler bisikletle gezildiğinde çok keyifli. ( çanakkaleli olmama rağmen şehitliği sadece bisiklet ile bir defa gezdim ) Alçıtepeden kilidbahire inişi hiç bir tura değişmem inanılmaz keyifliydi. güneşin batışı insanı kendine aşık eder.

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
@ilkercom Teşekürler. 2015 Nisan'da Şehitlere Saygı turuna katılmıştım. Tüylerimi diken diken eden yerler. Kesinlikle tekrar tekrar ve sindire sindire gezilmesi gerekiyor. Sağlıcakla...

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
@dogancancetin Günaydın, Aydın'da yaşıyorum. Öneriniz için teşekkürler. Forumda ve de Facebook'ta arayayım Çanakkale Bisiklet Platformunu. Sağlıcakla kalınız.

• Beğen
Tepkiler: Doğancan Çetin
Bana en mantıklı gelen yol Çanakkale-İzmir anayolunu takip edip mahmudiye yoluna girmektir.Bu yola girdikten sonra bozalan ve mecidiye'yi geçip geyikliye ulaşıyorsunuz.Anayolda giderken güzelyalıdan sonra ciddi bir çıkış sonrasında ise ciddi bir iniş var.Anayol üzerinde bir noktada da orta uzunlukta bir tane daha yokuş bulunmaktadır.Mahmudiye yolu bana kalırsa inanılmaz eğlenceli bir yol.Toplamda 3 kez aynı güzergahtan gittim.Kolay gelsin ;)

• Beğen
Assos alt yoldan gitmek en güzeli geyikli yoluna dönüp :)

Merhaba arkadaşlar,
şöyle bir planlama yapmaya çalıştım:

Çanakkale İzmir yolu 31. km'de Mahmudiye yolundan Mahmudiye-Bozalan-Mecidiye-Geyikli İskele (Toplam 53 km.) Buradan Bozcaada (2 gece)

Geyikli iskele-Dalyan-Kösedere-Babadere-Tuzla-Gülpınar-Kocaköy-Bademli-Koyunevi-Balabanlı-Bektaş-Kuruoba-Kurubaşı-Assos (Toplam 81 km.) (1 gece)

Asos- "Büyükhusun_Sazlı_Ahmetçe" köylerinin güneyi boyunca giden yoldan Küçükkuyu'ya, sahil kenarından Ayvalık (Toplam 147 km.) (2 gece)

Ayvalık - Dikili (40 km. (1 gece)

Dikili - Aliağa Gar (51 km.) İzbanla Torbalı'ya, Bitiş.

Tahmini tarihler:
- 18 Mayıs gece otobüsle Aydın Çanakkale
- 19 Mayıs sabah Çanakkale çıkış - Geyikli iskele, Bozcaada
- 20 Mayıs Bozcaada
- 21 Mayıs sabah Bozcaada çıkış - Assos
- 22 Mayıs sabah Assos çıkış - Ayvalık
- 23 Mayıs Ayvalık dinlenme
- 24 Mayıs sabah Ayvalık çıkış - Dikili
- 25 Mayıs sabah Dikili çıkış - Aliağa Gar.

Kilometre verileri tamamen Google Haritalar üzerinden çıkan sonuçlar. Önerilerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalınız.

Aynı rotayı Edremit'e kadar yapmıştım 2 yıl önce. Ben Mahmudiye yoluna dönmeden önce Truva Antik Kenti'ni de gezmiştim.
Mahmudiye yolundan Geyikli'ye inmiştim ve Bozcaada'ya uğramıştım ben de. Adada 4 gün falan kalmıştım beklemem gereken bir kargo vardı o yüzden.
Sonrasını Geyikli iskeleden itibaren tamamen kıyı yolundan yapmıştım Küçükkuyu'ya kadar. Köyler birbirine uzak mesafe olmadığı için yeme-içme sıkıntısı yaşamamıştım. Genelde sahillerde çadır kurdum, Bozcaada dahil.

• Beğen
@Emre Semerci Çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

Geri