Scudo Sports

Çanakkale - Çeşme Turu / Hayatımın İlk Şehirlerarası Turu!!

Şimdiden hayırlı yolculuklar ve keyifli bir tur diliyorum. Önce güvenlik tedbirleri sonra da ekipmanlarınız olursa; güzel vakit geçirirsiniz. En fazla yorulursunuz. O da bu işin tadı...

Selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
Scudo
Başarılar

• Beğen
Öncelikle tura karar vermek, tura başlamanın yarısıdır diyelim. Kazasız belasız bir tur olsun.
Rotanızı hem geliş,hem gidiş olarak yaptık. Zaman kısıtınız yoksa Çanakkale yarım adasını dönmenizi tavsiye ederim.
Rota düzenlerken maksimum mesafeyi düşünüyoruz ancak önemli olan maksimum günde en verimli turu gerçekleştirmek.
Ağustos sıcağında 100 km mesafeler bazen fazla olabiliyor, haftasonları tatil bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor (bu sene olmaz belki malum corona olayı)
Aynı rotayı geri dönmek sıkıcı olabiliyor, bazı bölümlerde alternatif rota çalışması deneyin. Foça-Karaburun arası feribot taşımacılığı yapılıyor, belki öyle geçip oradan Çeşme yapabilirsiniz.
Diğer alternatif olarak: geri dönmek yerine güneye devam edip otobüs ile Çanakkale'ye dönün. Otobüsler tam kapasite çalışmadığından bisiklette sorun yaratacaklarını zannetmiyorum ama maddi bir külfet olabilir.
4. gün Dikili-Çandarlı-Aliağa yapabilirsiniz daha keyifli ve sakin bir yol.

Unutmadan: İnce, uzun kollu giyisiler yazın daha ferah oluyor.

@Ertunç Öner
Foçadaki feribot seferlerini bulamadım. Karaburun değil de Urla olsa muhteşem olurdu. Yine de değerlendireceğim bunu.
Otobüsle dönmek de alternatif. Açıkçası aynı rotayı geri dönmek değilde Selçuk'da Efes'de bisikletlerimizle turu noktalayan fotoğrafı çekmek daha cazip geliyor.
Çandarlıya bir kez gittim, nefret ettim. Tekrar gideceğimi sanmıyorum.
Sıcaklık problemi biraz kafada bitiyor. Ben 19 yaşındayken sıcakta sabah 8 akşam 6, sadece yemek molasında gölgede olacak şekilde çalıştım. Önlemleri alınca yapılmayacak şey değil, hele ki rota üzerinde bol bol sahil varken :)
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.

@MakRo
Güneş kremine yağı bol bulan arap gibi davranmayı düşünüyoruz :koptum:
Nivea'nın 50 faktör ve üzeri sprey koruyucuları var. Çok pratik ve gerçekten koruyor. Uzun süre yelkencilik yaptım. O olmasa yanmıştık. 🥵

Eylül gibi çıkmanızı tavsiye ederim. Yoksa ilk turunuza çok çok zorlu koşullarda başlamak zorunda kalırsınız. Her zaman dediğim gibi alıştıra alıştıra çıkacaksınız tura. Daha önce antremanınız olmadan, Ağustos sıcağında bisikletle git gel o kadar uzun tur sıkıntı yaratacaktır. Önce motivasyonunuz düşecek daha sonra kondisyonunuzu azalacak belki de izmir'den otobüsle dönüş bileti alacaksınız. Kimse çok karamsarsın demesin çünkü o yolu çok fazla deneyimledim. Hedefinize ulaşana kadar içiniz hadi dön, şimdi otobüste olmak vardı gibi bir sürü düşünceler geçecek. Grup olarak çıkmanız avantajlı sizi güdüleyecek birileri olabilir ya da siz gruba öncülük edersiniz. Dezavantajlı olduğu konu ise, gruptakiler yorulacak, susayacak çok fazla mız mız eden olacak hali ile motivasyonunuzu düşürecek. uzun turlar için üç etmen çok önemli. Motivasyon kondisyon ve ekipman. Hepsi bir biri ile bağlantılı. Ama kafanıza gerçekten bir hedef olarak koymuşsanız motivasyon olarak ta zirvede iseniz bence çıkın ama zor olduğunu da unutmayın iyi ve kazasız belasız turlarınız olsun.

@luckxor
Gelen ilk realistik cevap :). Aynı şeyleri bende düşünüyorum içimde endişe yok değil. Dün misal 74km bisiklet sürdüm saat 4' den 9'a kadar. İnişli çıkışlı bir rotaydı, kondüsyon olarak bende çok daha üst seviye biriyle çıktım. Arayı açmasına çok müsade etmemeye çalıştım bu da beni inanılmaz yordu. Bugünse bacaklarım ve oturma kemikler bugün bisiklete binemezsin diye bağırıyor.
Ben daha başındayım hazırlık için zamanım var ama benimle gelecek diğer iki kişinin öyle bir zamanı yok. Onlar bisikletlerinden uzakta oldukları için ancak koşma antremanı yapıyorlar ama kendimden çok onların durumuyla ilgili endişeleniyorum.
Sıcak konusunu dert etmiyorum. Belki biradar için dert olabilir ama kuzen ve benim sıcakta iş yapma konusunda baya tecrübemiz var.
Turu eylüle alamamamın sebebi ayçiçeği hasatı. Kuzenin ailesi Edirne'de köyde çiftçi. Eylül başında ayçiçeği hasatı başlayacak ve kuzen bu işlerin önemli bir parçası. Daha sonra da üniversite açılır oraya gider diye tahmin ediyorum. Aslında dediğiniz gibi Eylül bu iş için çok uygun.
Zamanla netleşecek bu tur. Belki İzmir değil Cunda'dan geri döneriz. Başlıkta yazanı yapamadık diye adımız kolpacıya çıkacak olsa da 🙄😄

• Beğen
Tepkiler: luckxor
Dostum bende rota hazırladım ağustos gibi gitmeyi düşünüyorum rotalar tamamiyle tutuyor :D. Sanki sana bakıp yazmışım hatta çektiğim fotolar bile aynı sayılır

@Rambo_FT
:)
Tek mi çıkıyosun tura? Nasıl bi bisikletle çıkacaksın? Kamp mı çadır mı? Sendeyiz :)

Hayırlı mutlu yolculuklar size. 4.gün Ayvalık-Aliağa etabında eski yolu tercih etmişsiniz ama asfalttan gitseniz daha konforlu olacaktır. Kıyı yolunda kesme taşlı bölümler var, rahatsız eder. Gerçi lastik kalınlığınızı bilmiyorum, kalınsa sıkıntı olmayabilir. Ben 28 - 25 lastikle pişman olmuştum.

@Rambo_FT
:)
Tek mi çıkıyosun tura? Nasıl bi bisikletle çıkacaksın? Kamp mı çadır mı? Sendeyiz :)
Tek nasipse. Yol bisikletim var onla çıkacam. Biraz üşengeç biriyim kamp çadır olmayacak öğretmen evleri yada butik otellerde geceliyorum(başka bi sebebi daha var bunun).

@Rambo_FT
Günlük kiralık evlere de bak derim. Rota üstünde bazı evler pansiyondan çadırdan daha ucuz.

@Rambo_FT
Bilmiyorum bekleyip göreceğiz. Şuan malum sarı sitede çok uygun günlük kiralık evler var rota üzerinde.

Dikili-Çandarlı-Zeytindağ Çatısı arası ( 29 km ) asfalt kalitesi iyi değil ve yolda emniyet şeridi yok.İnişli çıkışlı ama rüzgar yemezsiniz pek. Bu kısmın alternatifi Dikili - Ovacık Köyü Bölge Trafik- Aşağıkırıklar Köyü- Yenikent -Zeytindağ Çatısı'dır ( 32 km ) ama büyük ihtimal Ovacık Köyü Bölge Trafik'e kadar rüzgara karşı sürersiniz ancak asfalt iyi kalitede ve emniyet şeridi var. İki yol arasında 3 km var. Güvenlik açısından uzun olanı, manzara açısından da kısa olanı tavsiye ederim.

• Beğen
Geri