Scudo Sports

Çanakkale - Çeşme Turu / Hayatımın İlk Şehirlerarası Turu!!

Sinanthewhite

Aktif Üye
Tepki
398
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese selamlar.
Ben sonunda yıllardır istediğim bir hayale adım atıyorum. Artık mental olarak kendimi buna hazır hissediyorum. İlk şehirler arası turuma çıkıyorum!
Çanakkale'den başlayıp İzmir Çeşme'ye kadar gidip dönmeyi düşünüyorum 10-12 gün içerisinde. Ağustos gibi düşünüyorum turu kısmetse. Kuzenim ve kardeşimle yapacağımız bu turda hepimizin, ilk defa yapacağı bir şey olduğu için rotaları kısa tutmaya çalıştık. Kampsız, pansiyondan pansiyona gibi düşünüyoruz rotaları.
Bisiklet olarak da hepimiz farklıyız. Kuzen 26" MTB ve bike packing çantalarıyla gelmek istiyor. Birader 27.5" MTB ile bagaj üstü heybeler kullanacak, bende yeni bebeyim Sedona 610'umla yola düşeceğim. Tur öncesi antrenman planları yaptık. Bunları yaparsak biraz daha hazır oluruz diye düşünüyoruz. Neyse çok da ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası :) Bu konuyu sizlerin fikirlerini, uyarılarını, tavsiyelerini dinlemek istediğim için açtım. Hayatımın en önemli turu-yolcuğu olacak bisikletforum'da konusunun olmaması çok yazık olurdu :) Rotalarımız;

Rota 1.Gün
1592081201595.png

Sabah saat 6'da yola çıkıyoruz. Kordon, Yeni Kordon, Kepez Sahil, Dardanos yaptıktan sonra gerçek tur ÇOMÜ Dardanosun önünden İzmir yoluna çıkınca başlayacak. İlk rampamız İntepe. Karanlık Liman yolunu arabayla tatbik edeceğiz. Toprak yol ama sorunsuz bir şekilde Halileli'nden İzmir Yoluna bağlanabilirsek bu rotayı tercih edebiliriz. Sonrasında Troya ayrımından önceki rampa, Bozcaada ayrımından sonraki rampa ve Ezine düzüne inmeden önceki rampa var. Sonrasında Ayvacık kısmına kadar ciddiye alınacak bir rampamız yok. Ezine'de öğle yemeği yiyip 1 buçuk saat ara verebiliriz. Ayvacık'ın içine girmeden sonraki durak Asos-Behram.

Rota 2.Gün
1592081350497.jpeg
Dümdüz bir gün fakat en uzun mesafe almamız gereken günde bu.

Rota 4.Gün
1592081417919.png

3.Gün kendimizi yormadan güzel bir tekne turu yaptıktan sonra tekrar yola çıkıyoruz. Yolumuz standart 80-90km arası yine. Ciddi bir rampamız yok. En yüksek 90m'ye çıkıyoruz. İnişli çıkışlı fakat yorucu bir gün değil. Maksimum yüksekliğimizi 50m'ye indirmenin yolu bile var. Akşam Aliğa'da konaklayacağız.

Rota 5.Gün
1592081483659.png
Hoop!? Siz Aliağa'daydınız en son? İzban ve İzmir Metro sağolsun bizi uzun ve gereksiz bir yoldan kurtarıyor. Sabah 6'da bindiğimiz metro bizi 1 saat 15 dakikada Balçovadaki son durak olan Fahrettin Altay durağında indiriyor. Startımızı 7:30 gibi burdan veriyoruz. İlk durak Urla. Urla İskelesinde Kavak Yelleri Parodi pozu verip öğle yemeği yiyoruz. İlk günden sonra ilk defa 250m üzerine yükseliyoruz. Dümdüz başlayan gün, kısa olduğunu düşündüğüm bir yokuşla sınanıyor. Bu yokuştan sonra pedal bile çevirmeden Çeşme'de deniz kenarında günü tamamlıyoruz.

Rota 7.Gün
1592081606931.png
Çeşme Alaçatı arası gezinme günümüzde kendimizi çok hırpalamadık. Tembel Tembel çeşmede dolaştık. Alaçatı'ya kısa bi sürüş yaptık. "Yuh herşey ne kadar pahalı, adam kazıklıyorlar" diyip Çeşme'deki ucuz ve cici konaklama yerimize geri döndük. 7.Gün kader günü; Ya metro bisiklet yasağının kalktığı saat 20:00'den sonra ilk metro ile Bornova Merkeze oradan da otogara sürüp, bisikletlerimizi Truva Turizm'e teslim edip eve döneceğiz ya da Alsancak'da ucuz bir yerde kalıp, ertesi sabah tura Tuzu Biberi'nde yaptığımız kahvaltıyla devam edeceğiz.
!!! DİKKAT TUR SONLANMA TEHLİKESİ !!!

Rota 8.Gün
1592081685172.png

Hoop!? En son Alsancak'da kahvaltı yapıyodunuz? İzmir Metro ve İzban sağolsun Alsancaktan metroya bisikletle son biniş saati olan 10:00'dan önce metroya binip Aliağa'dan turumuza devam ediyoruz. Geldiğimiz rotadan şaşmadan Ayvalık'da kaldıığımız yerde tekrar kalma talebinde bulunuyoruz. Değişiklik olsun dersek belki Sarımsaklı'da kalabiliriz. 8.Gün ve dünyanın yolunu yaptık. İzban ve Metro ile bizi destekleyen İzmir'e teşekkürler ancak evden çıkalı 8 gün oldu. Evi özledik. Her an en yakın otogardan Truva Turizm'e başvurabiliriz.

Rota 9.Gün
1592081764163.png
Turun sonlarına yaklaşıp evde malak gibi yatmanın özlemiyle yanıp tutuşurken Truva Turizm'e başvurmamayı başarabilirsek, dümdüz bir rotayla Asos'a varıp güneşi Edremit Körfezinin güzelliğine bakarak batırabiliriz. Edremit Körfezinde yeter artık dememeyi başarabilirsek bisiklet ile bitirdiğimiz bir gün olabilir.

Rota 10.Gün
1592081868710.png

Acımız bizi güçlendirirse eğer belki bugün önce Babakale'ye sonra Dalyana sonra da Geyikliye gidebiliriz. Ertesi sabah Bozcaada'ya geçip Bozcaada'da kendimizi çok yormadan gezdikten sonra sonra canımız evimize Bozcaada Çanakkale Deniz Otobüsüyle kavuşabiliriz. Bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Sanırım artık Asos'dan eve süreceğiz. Son gün yine ilk gün yüzleştiğimiz rampalarla yüzleşeceğiz. 10. Güne varmak bile hafiften uzak bir hayal gibi görünüyor. Eğer planladığımız gibi 10.Güne ulaşabilirsek gerisine sadece üç nokta koyabilirim. Oradan sonrası hayırlısı artık :)

Rotamız bu şekilde. Konaklamaları ileride netleştireceğim. Yanımda taşımayı planladığım ekipmanın listesi şu şekilde;

-Sele Altı Çantası
2 bisiklet forması
2 tişört
2 tayt
1 deniz şortu
1 şort
2 boxer
1 güneş kremi
1 diş macunu
1 diş fırçası
1 ufak havlu
1 kalıp sabun

-Gidon Çantası
1 Powerbank
1 şarj aleti
1 kablo
1 kulaklık
1 ışık
1 cüzdan
1 yedek iç lastik
1 yama seti
1 zincir açma Aparatı
1 powerlink
1 Allen takımı
1 tornavida
1 çakı
1 plastik kelepçe
1 ufak pense

Evet ne diyorsunuz? :)

Dosyalar

• 1592081295641.png
    1592081295641.png
    2,1 MB · Okunma: 10
Scudo
Birde tanışacağınız olası insanları belirleseydiniz, tura çıkmanıza gerek kalmayacakmış..😁..Şaka bir yana, fazla planlı buldum..
Şunu anladım, ben topik açma özürlüyüm..Gözümüzü bir korkutmuşlar geldiğimizde, yazacak tek kelimemiz olsa 15 yıllık konuları bulup canlandırıyoruz...😊..
Umarım sizde gerçekleştirirsiniz turunuzu, bende..👍

Harika görünüyor. Tur esnasında bu başlık altında izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı görmeyi umuyorum. Şimdiden kolaylıklar diliyorum :)

Birde tanışacağınız olası insanları belirleseydiniz, tura çıkmanıza gerek kalmayacakmış..😁..Şaka bir yana, fazla planlı buldum..
Şunu anladım, ben topik açma özürlüyüm..Gözümüzü bir korkutmuşlar geldiğimizde, yazacak tek kelimemiz olsa 15 yıllık konuları bulup canlandırıyoruz...😊..
Umarım sizde gerçekleştirirsiniz turunuzu, bende..👍
Normal hayatımda da tedbirin biraz suyunu çıkarıyorum 😄 yola çıkınca herşey değişebilir aslında net bunlar olacak diye birşey yok.

Hocam bende kardeşimle Erzincan-Sivas turu yapmayı düşünüyorum.Ama kardeşim 17 yaşında.Yolda polis çevirse ceza yazılır mı?18 yaşını doldurmak gerekir mi?

İlk defa uzun yola gidecekler için günlük kaç km maksimum tavsiye edersiniz? Ben antremanlı değilim ve arkadaşımın gazı ile 640 km memlekete gitmeyi planlıyoruz. Günlük 100km gideriz dedik ama zor mu olur, kaç tavsiye edersiniz?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
@mermuz
Günlük normalde kaç km yapıyorsunuz en uzun turunuzu ona bakın derim. Ben biraderle çıkınca, 5 saatte 70km yaptım kondüsyonsuzken. Beni de bu cesaretlendirdi bu tura.
@Albatros_65
Bir dostum vardı Çanakkale'de, lise 1 den itibaren her yaz tatilinde Antalya turu yaptı Çanakkale'den, hiç böyle bir şey anlatmadı. Yasalarda bir engel olduğunu sanmıyorum.

İlk defa uzun yola gidecekler için günlük kaç km maksimum tavsiye edersiniz? Ben antremanlı değilim ve arkadaşımın gazı ile 640 km memlekete gitmeyi planlıyoruz. Günlük 100km gideriz dedik ama zor mu olur, kaç tavsiye edersiniz?
Kondisyonunuz iyi değilse,100 km size çok gelir..Hatta 50 bile çok gelir..
Bir de böyle uzun turlara göre seleniz,taytınız filan olması lazım..
Arabaya biner gibi ''hadi ben kaçtım'' deyip,bisiklete binmemek lazım..:)

@mermuz gideceğiniz bisiklet,gideceğiniz rota,100 km'lik mesafede toplam yükselti,yük durumunuz,günlük hava durumu yani özellikle rüzgar yönü ve şiddeti ve hepsine tamam dersek antrenman artı kondisyon eksikliğinizin olmadığını varsayarsak moralinizi bozmamak adına hadi ilk günde 100km ikinci gündede 100 km alsanız bile diğer günlerde sıkıntı olarak size dönebilir...Tabi birde burda ekipman eksiği olmadığını ve yüklü bir halde olduğunuzu varsayıyoruz.Diğer yandan ufak tefek olmazsa olmaz temel ihtiyaçlarınız mesela kask, aydınlatma,yama seti, kadro kulağı,zincir baklası,iç lastik gibi harici,yüksüz bir halde iyi bir bisikletiniz varsa dinlenme dahil 10 saatlik bir sürüşle 15 -20 km ortalamalı bir sürüş yapabileceginize inanıp çıkarsanız belkide güle oynaya gidersiniz demekte geliyor içimden,yani burda ince hesaplar sonucu belirler...Son olarakta yol durumu,yolda karşılaşılabilir olası mekanik problemleri göz önünde bulundurun.Tabi kendiniz çözebilecek kadar eliniz yatkınsa, biraz zaman kaybından öte birşey olmaz, mesela yama yapmayı demiyorum bile ama bu bir zincir kopması olabilir,kadro kulağı kırılabilir,arka aktarıcı janta girebilir vs tedbiri siz elden bırakmayın ve sakın olmaz diyede düşünmeyin.. şimdiden başarılar..

Son düzenleme:
Selamlar ben izmir-urla'da oturuyorum. Çeşmeye giderken bizim burdan gececeksiniz, müsait olursam burdan geçerken size bir yere kadar eşlik edebilirim. Bu arada yokuş olarak bahsettiğiniz bölge yaklaşık yüksüz bisiklet ile 20-30 dk civarı sürüyor
Bu bölge ile ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

Kondisyonunuz iyi değilse,100 km size çok gelir..Hatta 50 bile çok gelir..
Bir de böyle uzun turlara göre seleniz,taytınız filan olması lazım..
Arabaya biner gibi ''hadi ben kaçtım'' deyip,bisiklete binmemek lazım..:)
Ekipman aldım, ilk olarak Pendikten Şile'ye gidicez dönücez denemelik, ona göre uzun yola çıkalım dedik, tecrübelerimi paylaşırım, bilgiler için herkese teşekkürler.

Google map yaya rotada bazen toprak yolları seçebiliyor sizin bisikletle sorun olabilir. Aynı rotaya Komoot uygulamasıyla bakın birde. Yol cinslerini belirtiyor. Uzun yol daha önce yapmadıysanız sele ağrısı en büyük probleminiz olacak muhtemelen, hafife almayın.

Yolun açık olsun, tekerine taş değmesin!

Google map yaya rotada bazen toprak yolları seçebiliyor sizin bisikletle sorun olabilir. Aynı rotaya Komoot uygulamasıyla bakın birde. Yol cinslerini belirtiyor. Uzun yol daha önce yapmadıysanız sele ağrısı en büyük probleminiz olacak muhtemelen, hafife almayın.
Teşekkürler inceleyeceğim, seleyi değiştirdim zaten, orjinal seleler kısa kullanımda bile çok rahatsız.

olay tamamen sizle alakalı bir şey. Arkadaş ortamıyla günde taş çatlasa 10-15 km biniyorduk. Gittiğiniz rotadaki yolda önemli emniyet şeridi, rampa, kamyon gibi, bazı yerlerde hem emniyet şeridi olmuyor hemde ağır vasıta grubu çok geçiyorsa biraz sıkıntılı olabiliyor. Bir anda bir yerden esti tur planı yaptık rota falan ayarladık ama o rotanın yarısını kullanmadık, planladığımız yere değil bambaşka bir yere gittik. Yolda kafanızın dengi arkadaşlarınız varsa gittiğiniz 100 km'nin pek bir önemi kalmıyor, farkına bile varmıyorsunuz ve tabi ki vücudunuzun buna alışmış olması kadar zihinde önemli. Kendi adıma "hadi Alperen sen bu musun ya bir sağ, bir sol pedal hadi az daha, oturarak çalışmaktan iyice hımbıl olmuşsun hadi. Varınca denize karşı bir dondurma yeriz" sürekli kendime gaz veriyorum. :)

@Sinanthewhite Size de keyifli turlar rota güzel görünüyor umarım kazasız belasız ve eğlenceli bir tur olur. Güneş kremi çok önemli hele ki beyaz tenliyseniz. Arkadaşımın bir tanesi güneş kremi olduğu halde ıstakoz gibi yanmıştı, geçen sene de be şort ile diz arasını güzelce yaktım.

@imbat
Teşekkürler mutlaka haber vereceğim :)
@alisirin
Uygulamayı bilmiyordum en kısa sürede bakacağım. Teşekkürler :harika:
@brave17
Teşekkürler iyi dileklerin için :)
Akçay'ın içinden Burhaniye'ye çok kestirme bir yol var. Akçaya girdiğinizde sorun, yolu size tarif ederler.
en az 1 saat kazanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
@Kuzey Ege
Acaba neresi merak ettim :hımm: maps'de çizemez misiniz?

Geri