Keşke şu ücretli kayıt kitinde yer alan formaları görebilseydik. Var mıdır örnek fotoğraflar? Hatıra olsun diye alasım var ama neye benzediğini bilmediğim için riske girmedim, ücretsiz kayıt oldum.
Arkadaşlar kaskımı bulamıyorum turdada kask zorunlu tekrar bi kaska şuan 50-100 lira veremiyorum acaba böyle bişey alsam sıkıntı çıkarırlar mı kabul ederler mi
@mehmetgacar kimseye kötü örnek olmak istemem ama orada kasksız süren onlarca kişi olacağından emin olabilirsiniz. Bir de uyarıda bulunayım. Özellikle Gelibolu etabı çok ciddi inişler içeren bir parkur. Örneğin Alçıtepe köyüne giden yolu çok net hatırlıyorum, in-çık yapmaktan fenalık gelmişti ve inişler de, çıkışlar da hayli uzun sürüyordu. Köylere giden yollar o kadar geniş değil, yanlış hatırlamıyorsam tek şerit gidiş, tek şerit geliş şeklindeydi. Böyle bir parkurda 1000 tane bisikletlinin aynı anda rampadan indiğini düşünürsek kaza riski çok yüksektir. O yüzden hem dikkatli olun hem de baretle bile olsa kafanızı koruyun bence.
Ekleme: Ayrıca yol kenarları çoğunlukla düşük banket şeklinde ve yollar da oldukça virajlı. Bir anlık dalgınlıkla ya da kalabalık yüzünden yolu iyi görememeniz nedeniyle tarlalara uçabilirsiniz Evet bunlar düşük ihtimaller ama özellikle grup sürüşlerinde bunlara çok dikkat etmekte fayda var.
@Birhan K. Dediğiniz gibi yol 1 kamyonun sığacağı kadar dar yani gidiş geliş 2 şerit ancak şeritlerde çok dar virajlı. kask zorunlu yazıyordu tura bu kadar kısa süre kala kaskımı bulamıyorum sanırım almadım yanıma para vermekte istemiyorum 2. Bi kaska bu işimi görürse komik durmazsam o kadar insan arasında alıcam bunu
Ben canakkaleye baska bir nedenden geldim ama bisikletimi getiremedigim icin katilamayacam, yine de aklimda bir bisiklet alip katilmak var ama bakalim ayarlayabilirsem.)
Cuma günü öğlen 14.00 sularında 3 kişi orada olacağız. Çadırları kurduktan sonra Çanakkale'yi ufaktan gezmeyi düşünüyoruz. Erken gelen arkadaşlar varsa eğer isteyen bana ulaşabilir.
Bütün mesajları okudum tek tek katılamıyorum malesef bütün katılımcıların telaşını heyecanını gördüm bütün mesajlarda. giden arkadaşlar bizlerden de selam götürsünler bol bol. belki önümüzde ki seneye katılırım inşallah. İyi eğlenceler.
İkinci günün rotası yine değişmiş Önce Kilitbahir - Alçıtepe - Abide ve aynı yoldan dönüş şeklindeydi.
Sonra Eceabat - Müze - batı sahili tarafından Alçıtepe - Kilitbahir olarak değişti. Şimdi ilk düşünülen rotaya dönülmüş tekrar.
Arkadaşlar merhaba,
Forumdaki ilk mesajım bu arada
Daha önce yapılan 4 Çanakkale turunun 3 üne katılma fırsatım oldu. Truva etabı bu sene ilk yapılacak yollarını çok bilmiyorum ancak Eceabat ,Şehitlik bölümü arasında yollar dar,virajlı, asfalt kalitesi genelde ülke yollarının kalitesinin üzerinde.Kalabalık ve heyecanlı arkadaşlar nedeniyle zaman zaman ciddi yaralanmalı kazalar olabiliyor. Özellikle kilitli pedal ve yol bisikletiyle gelecek arkadaşların dikkat etmesinde fayda var.Hepimize kazasız,keyifli bir tur diliyorum.Manevi açıdan oldukça duygu yoğun bir tur bizi bekliyor.Özellikle Şehitler Abidesi bölümü çok farklı duygular içinde geçiyor..
Gelibolu'dan Lapsekiye geçersenize her saat başı var.
Eceabat'a kadar gelmenize gerek kalmaz.Lapseki -Çanakkale arası yol bölünmüş ve çift şerit olduğu için daha rahat gidersiniz.
Sefer saatleri için :
(link)
@hayriünal nerdeyse her saat var feribot bu güzel. yük olduğu için çadır,çanta vs sıkıntı olur gece uykusuzlukta var tabi bu yüzden en yakın olan yerde bırakacak bizi otobüs