Scudo Sports

Çanakkale Bisiklet Turu 2017

Çanakkale Bisiklet Turuna Katılacak Mısınız?

• Toplam katılım
    163
  • Anket kapanışı .

Doğancan Çetin

Aktif Üye
Tepki
181
İsim
Doğancan
Bisiklet
Merida
Turumuz; 25-26 Mart 2017 tarihlerinde 2 ayrı etapta gerçekleştirilecek olup, 23-24-25 Mart 2017 tarihlerinde organizasyona paralel 3 günlük fuar etkinliğini de içerecektir.

Fuar alanı TroyPark Avm’ de yer alacaktır.

-1. Gün TROIA Etabı (25 Mart 2017 Cumartesi)

Cumartesi günü dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan, ünü 7 kıtaya yayılmış antik Troia ören yerine sürüş gerçekleştirilecektir. Sürüş güzergâhı sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde çok özel bir atmosferde gerçekleştirilecektir. Bu etabın önümüzdeki yıllarda özellikle yurtdışından önemli bir ilgiyi çekmesi hedeflenmektedir.

-2. Gün Şehitlere Saygı Etabı (26 Mart 2017 Pazar)

Bundan 101 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapılacaktır. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilerek, Kilitbahir köyünden Şehitler Abidesi arasında doğa ve tarihin derinliklerinde, tarifsiz duygular içinde bir sürüş hedeflenmektedir.

23-24-25 Mart 2017 Akreditasyon ve Sponsor Tanıtım Fuarı
25 Mart 2017 Troia Etabı (65 km)
26 Mart 2017 Şehitlere Saygı Etabı (60 km)
Akreditasyon ve Fuar TroyPark AVM

Kayıt ve Detaylı Bilgi için;
(link)

Sorularınız için;
info@canakkalebisikletturu.com

Çanakkale Bisiklet Platformu bu organizasyonun paydaşları arasında yer almaktadır. Organizasyonun tanıtım, görünürlük, sosyal medya ve tur sırasındaki gönüllü ekibinden sorumlu olacaktır.

Scudo
Çok isterdim ama yurt dışında oturuyorum :(

Facebook Etkinlik Linki;

(link)

Rotalar açıklandı, hoş güzel bir yol. Ben Pazar rotasında yol yapmaktan büyük keyif alıyorum, asfalt kalitesi çok çok iyi. Cumartesi rotasınında inanılmaz güzel manzaraları var. Yerinde bence :)

Kayıt ve detay için;

(link)

Rotalar ise Genel Bilgiler sekmesinde, Parkur başlığında wikiloc üzerinden incelenebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ugurbolat
2 senedir katılım sağlıyorum bu sene ekibimle ileri bi tarihte 1/2 nisan çorlu-şehitlik turu yapacağız sürerek geçen sene başı boşluk oldu jandarma yolları doğru düzgün kapatmadı insanlar yarış zannetti hep hızlı gitmek dengesiz sürücüler kalabalık ortam ani duranlar derken bu sene size iyi pedallamalar ....

doğrudur bu tür etkinlerde illaki oluyor bu tur durumlar ama mühim değil önemli olan orada olmak şehitlerimize dua edebilmek inşallah nasip olur ....

@serhataltay
Yarış zannedip hız yapanları bırakıcaksın gidecekler aslında. Acaba ne zaman kendilerine gelirler [emoji23]

Cemal Ç.

Gelibolu parkının kaymak asfalt yolları güzel ama turist otobüsleri 100-120 ve hatta 150 ile gidiyor bu yollardan. Güzel bir manzara görüp, iki foto çekeyim deyip
arabanızı kenara çekmek bile çok tehlikeli. Umarım trafik durdurulur bir süreliğine. Tek şerit akarsa falan tehlikeli olur, gitmeyi düşünürken cayarım malesef.

• Beğen
Tepkiler: BF Okuyucusu
Bursa'dan gitmeyi düşünenler var ise irtibat kurabiliriz. Pansiyon rezervasyonu yaptırdım ben.

@Özcan. hocam siz ne ile gitmeyi ve nasıl konaklamayı düşünüyorsunuz.?

• Beğen
Yol bisikletiyle çok zorlanır mıyız acaba? Daha önce katılan arkadaşlar fikir verebilir mi?

• Beğen
Bir ara çanakkaleye tur düzenleyip ve gidemeyen kişi başı 200 veren mağdur arkadaşlar vardı o geldi şimdi aklıma

@uniteamsah daha hiçbir plan yapmadım. Sitede konaklama istiyorsanız adınızı girin demişler ama hiçbir detay yok. Tesis önerisi mi yapacaklar, kafalarına göre bir yere rezervasyon yapıp borcunuz şudur mu diyecekler belli değil.
Ayrıca yol güvenliği endişem devam ediyor. Milli park içindeki yollarda fena şekilde güvenlik riski var şu anda. Orada bisiklet sürmüş üyeler hak verecektir.
Çoluklu çocuklu gideceğim için bu en öncelikli çekincem şu anda. Web sitesi tatmin edici değil, organizasyona güven duyamadım. Mail atıp soracağım bunları.

Edit: @dogancancetin sorularımızı sana sorabilir miyiz? Yardımcı olabilir misin?

@Özcan. abi ben facebooktan sordum , ertesi gün arayıp otel konusunda yardımcı olalım deyip alternatif otel ve pansiyon isimleri saydılar. Tek kişilik oda günlük 70 TL civarı (kahvaltı dahil). Tabi sizin taleplerinize göre otel ya da pansiyon öneriyorlar. Anladım ki kendileri organizasyona hakim değiller, neden diyecek olursanız, şu otel bisikleti almıyor, bu otelin terasına koyabileceğiniz yer var diyerek kendileri de pek emin şekilde değildi. Yani diyeceğim sen belediye olarak ilk defa organizasyon yapıyorsan otellerin hepsi almalı bisikleti.
Ben kendim bookingten otel rezervasyonu yaptırdım. Ama yanıma arkadaş olsa daha güzel olacak :)

Bisiklet ile Çanakkale'ye gitmeyi çok istiyorum, özellikle de anma törenleri için. Aslında tarihleri hemen hemen yakın bakalım şu mali durum ve iş problemlerini düzenleyebilirsem gerçekten katılmayı çok isterim. Denizliden mtb ile biraz uzun sürer ama orası o kadar önemli değil.

Amacımız şehitlerimize ve merhum gazilerimize bir fatiha olsa dahi dua edebilmek, oradaki manevi atmosferi yakalayabilmek. Yarımadayı 3 kere gezme fırsatım oldu ama bisiklet ile nasipse ilk olacak

@Özcan. trafik tamamen kapatılacak o tarihlerde amacımız düzenli ve güvenli bir sürüş imkanı sunmak.
@serhataltay 2 senedir nasıl katılıyorsunuz anlayamadım bir süredir böyle bir tur düzenlenmiyor. yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önceydi en son ki tur.
@murat serbet Ben de yol bisikleti ile katılıyorum bir çok arkadaşım öyle katılacak rahatsız olabileceğiniz yollar olacaktır ama özellikle gelibolu yarımadasındaki yollar harika :)
@uniteamsah Etkinliği belediye düzenlemiyor arkadaşım ortak bir şirket düzenliyor valiliğin talebi üzerine. İlk defa bu boyutta ve sürdürebilir bir etkinlik planlaması mevcut. Otellerin hepsi evet bisikletleri almalı ancak konuya çok yabancılar o yüzden alışma ve öğrenme dönemindeler bunu hep birlikte düzelteceğiz sadece burası için değil tüm Türkiye için bisiklet dostu mekanlar olmalı. Ayrıca o tarihlerde otel bulmanız normalde imkansız, imkansız olduğu gibi o fiyata bulmak daha da imkansız.

Sorularınızı sorarsanız yardımcı olacağım ben Özcan hocam :)

Katılmayı planlıyorum ancak illaki gidip de bir pansiyona para vermemiz şart mı. Organizasyonu yapan kurum çadır açabileceğimiz bir alan ayarlayabilir mi? Sorun sadece para olmayıp bisikletle Ülkenin farklı yerlerinden, otobüs yahut uçak kullanmadan gelecek olanlar var. Örenğin ben bisikletime atlayıp, İstanbul'dan gelmek istiyorum. Haliyle yanıma en azından bir çadır yahut uyku tulumu alacağım. Oraya ulaşınca da pansiyonda kalmak zorunda kalmam beni üzer. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba?

Geri