Scudo Sports

Can Bonomo'nun köprücük kemiği ve kaburgalarının kırılması

Onunde ki motorlu arac SIKISTIRIRKEN zaten sagindan gemezsin de gecilebilecek mesafe varsa sagindan gecmeyi yanlis gormuyorum ben. Zaten motorlu araclar istedigi anda siyrilip cikabilir oralardan.

Scudo
Aslında evet. Yasalara göre araçlar duruyorsa bisikletin de durması gerekir.
Siz de yazdınız bisiklet de bir ulaşım aracıdır. Niye diğer araçlardan ayrıcalığı olsun?
Ama şunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Tamamen durmuş bir trafikte yürüme hızında ve çok dikkatli ilerlerseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. @hamlet2006

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ'NİN GEÇME İLE İLGİLİ MADDESİ

b ve c bentlerine dikkat [emoji615]!

Geçme Kuralları

Madde 103- Geçmede aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Sürücüler önlerinde giden bir aracı geçmeleri için;

1) Arkasından gelen bir başka sürücünün kendisini geçmeye başlamamış olması,

2) Önünde giden sürücünün bir başka aracı geçme niyetini belirten uyarma işaretini vermemiş bulunması,

3) Geçeceği aracın hızıyla geçme esnasındaki kendi hızını da dikkate alarak, iki yönlü yollarda karşıdan gelen trafik dahil, yolu kullananların tümü için tehlike veya engel yaratmadan geçmek için kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisinin görüşe açık ve boş olması,

4) Geçişin, geçilen araçlar için bir güçlük yaratmayacak şekilde ve araçlarının bu geçişe uygun durumda bulunması,

Mecburidir.

b) Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır.

Geçecek aracın sürücüsü;

1) Geçilecek araç sürücüsünü ses cihazı ile veya kısa ve uzun hüzmeli farlarını ardarda yakarak uyarmaya,

2) Sol dönüş lambası ile işaret vermeye,

3) Geçilecek araca takip mesafesi kadar önceden sol şeride yerleşmeye,

4) Geçilen araç, geriyi görme aynasından görülünceye kadar geçiş şeridinde ilerlemeye,

5) Sağa dönüş lambası ile işaret vererek sağ şeride girmekle geçişini tamamlamaya,

Mecburdur.

c) Araçların sağından veya banketten yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.

Ancak, herhangi bir araç sola dönüş işareti vererek yavaşlamakta veya trafik mecburiyeti nedeniyle beklemekte ise, bunların veya yolun ortasından giden tramvaylar ile görev icabı yolun solunda bulunan geçiş üstünlüğüne sahip araçların sağındaki şeritten geçilebilir.

Tramvay hatları müsait olmadığı takdirde, harekette olsun veya olmasın bir tramvayın sol yanından geçilemez ve bu yanda devamlı araç sürülemez.

d) Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz.

@asibol
Forumda yasalardan/kanunlardan/kurallardan bahsedilmesinden hoşlanmıyorum açıkçası..Şöyle yasa var filan..Offf..:bsmagryr:

Yasalara göre araba sürmeyi bilmeyene ehliyet verilir mi?Verilmez değil mi?Veriyorlar ama..Daha dün kadının birisi,yolun ortasında pat diye durdu..''Abla yasa var,yasaaaa'' diye bağıralım mı yani?Ya da polis mi çağıralım?

Yasalara göre,araçlar duruyorsa,biz de duracakmışız..Durmuyorum,gelsin kessin cezayı bana..Kim kesecekse artık..!
Kırmızı ışıkta duran araçların sağından yavaş yavaş ilerleyip,en sağa durdum diyelim..Polis beni yakalayıp,''sen nasıl araçların sağından geçersin birader?'' mi diyecek?
Bu Avrupa'da olabilir ama BURASI TÜRKİYE..!

Bir örnek vereyim..Alttaki videoki şahısları polis yakaladı diyelim..Yasalara göre ceza kesmesi gerekir..Kesebilir mi?KESEMEZ..O yüzden fazla takılmayın yasalara..

@hamlet2006
Bence de durmalıyız hatta şeridin ortasında durmalıyız kesinlikle yanınıza araç sığacak kadar boşluk bırakmadan durmalıyız. Çünkü o boşluk olduğunda sizi kenara sıkıştıracaklar ama şeridin ortasında olduğunuzda en kallavisinden öküz değilse sizi “araç” olarak görme ve yer verme eğilimine girecektir. Bu motorsiklet için de böyledir. Dikkat ederseniz scooter kuryelerle, normal motorcuların farkı da budur zaten. Biri sağdan soldan aynı şeritteki aracın yanından fırtarken diğeri adam gibi yerini sabitler durur bekler. O yüzden en cok kazaya o pizzacılar karışır.

@mhtozel Aslında ben de siz gibi düşünüyorum.Aynen dediğiniz gibi olmalı.Motosiklet eğitimlerinde aynen sizin dediğiniz anlatılır.Ancak bu dedikleriniz bizim trafiğimizde olabilirliği var mı?
Diğer sürücüler ,böyle durumlarda bisiklete saygı duyabilir mi?Bence çok zor.

Dikkat ettiyseniz benim yasaları örnek göstermemin sebebi bu yasanın sürücülerin sağlığını riske atmaması için olması. Yani bu trafik kuralları öncelikle insan hayatı için araştırılmış ve konulmuş.
Tabi ki bu kurallara uymazsanız Can Bonomo gibi kemik kırıkları hatta daha kötü duruma düşebilirsiniz. @ahlaksız

Ben hep şunu düşünüyorum. Eğer ben diğer sürücülerin özellikle motorlu araç sürücülerine bizim hayatımızı tehlikeye atan kural dışı haraketlerine kızıyorsam ama ben kurallara uymuyorsam, o araç sürücülerinden bana saygılı olmasını bekleyemem.
Edit. Hatalı cümle
@hamlet2006

@asibol
Arabaların,kamyonların,tırların,otobüslerin,minibüslerin,motorsikletlilerin yasaları umursamadığı bir ülkede,bisikletliye yasalardan bahsetmek doğru değil..

Sağlıktan bahsediyorum sağlıktan. Yine yazayım. Kurallar bizim sağlığımız için konulmuş. @ahlaksız

@asibol
Sokakta kural filan yok..Yapmayın,etmeyin..KAOS var resmen..
Somutlaştırayım..
En son antremandan aklımda kalanlar;
-Yolun sağından normal hızda gidiyorum,karşımdan gelen bir bisikletli var..Üstüme üstüme geliyor..
-Aynı şekilde gidiyorum,geri geri gelen bir araç var..
-Yine dikkatlice sağdan gidiyorum..Sağda araçlar park etmiş,park etmiş araçların solundan geri geri son sürat birisi arabasıyla geliyor..
-Sağdan aynı şekilde gidiyorum,birisi sağda duran arabayı geri geri itiyordu..
-Sağdan aynı şekilde gidiyorum,sol dizimin dibinden bir araç hızla geçti gitti..
..vb
Nijerya'da mı yaşıyorsunuz siz?

Tamam [emoji108] siz bilirsiniz. Onlar kurallara uymuyorsa canınızı sevmiyorsanız siz de uymayın. Ne diyeyim artık. @ahlaksız

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@asibol
Kurallara uyduğum da oluyor,uymadığımda..Duruma göre hareket ediyorum..
Bir serçe gibi ürkek bir şekilde bisiklet sürüyorum..Her sürüşümde tehlike atlatıyorum..
Bu bakımdan ''duran aracın sağından geçmeyin'' gibi şeyleri abes buluyorum..

Aynen devam [emoji106]@ahlaksız

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@ahlaksız
Nerde kullanıyorsun?

Sadece kapı kazası değil, ışıkta duran ya da yavaş ilerleyen bir trafikte, bisikletli isek araba solundan ya da sağından; yaya isek de araba aralarından karşıdan karşıya geçerken çok dikkat etmeliyiz. Şayet geçen sene ben iki araba arasından karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışırken orta şeritten kaptırıp gelen bir motorsikletliye çarparak motorsikletliyi 2,80 yere sermiştim. Dikkatinizi çekiyorum, motor bana değil ben motora çarptım. :D

@parathoner kimsennin dalgınlığı bir başkasının ya da başkalarının ölmesi ya da yaralanmasını maruz gösterecek bir gerekçe değildir. İlaç aldım, kötü bir telefon aldım dalgındım diyemez kimse bir başkasının ölümüne ya da yaralanmasına yol açtıktan sonra. Öyle bir durum varsa o araca hiç binmemek gerekir. kapıyı açmadan önce unutacak dalgınlıkta olan bir kimse, yanan kırmızı ışığı da fark etmeyerek yay geçidine dalıp bir katliam yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
@tgbhzln

Haklısınız. Yaşanmış bir olay anlatayım. Sahilde genç bir çift konuşuyorlardı. Eşimle bizde bisiklete biniyorduk orada. Bu genç çiftin yanından bir teyze geçiyormuş ben dikkat etmemiştim. Eşim yaşlıları çok sever o hemen görmüş. Kerem şu teyzenin tatlılığına bak dedi ve tam o sırada, genç çocuk kızı sevinçle kucaklamak için kollarını bir anda açınca, yandan geçen teyzenin suratına vurdu. Teyze bir anda yere düştü dengesini kaybedip. Herkes toplandı tabi Ambulans falan çağırdık, teyzenin kalça kemiğinin kırıldığından şüphelendiler ambulanstaki doktorlar. Umarım iyileşmiştir.

İster buna dalgınlık deyin, ister dikkatsizlik. Ama maalesef böyle kötü kazaların olması için illa bir araç sürmek gerekmiyor. Eğer sarhoş olup araç kullanıyorsan, yada aldığınız ilacın etkisini bilip yinede sürücü koltuğuna geçiyorsan bu evet kabul edilebilir birşey değil. Ama bir anda rahatsızlanıp, o rahatsızlıktan dolayı dalgınlıkla bir gün bir taksinin kapısını bakmadan sizde/bizde açabiliriz. Yada bisiklet sürerken bir başkasının yaralanmasına dikkatsizlik yüzünden sizde/bizde sebep olabiliriz. Ne demişler "Büyük lokma ye ama büyük laf etme" Umarım böyle bir durumla hiçbirimiz karşılaşmayız.

Ben sizin neden böyle satırlar yazdığınızı anlıyorum. Sizin tepkiniz sorumsuz davrananlara. Bırakın karşındakini, kendisini bile düşünmeyenlere. Çok haklısınız. Keşke herkes sizin gibi düşünse.

Saygılar, Sevgiler.

Sonuçta kaza yani iste bu yüzden kaza diyoruz, ne kadar dikkatli olursak olalım trafiğe çıkıyorsak kaza riski var.

• Beğen
Tepkiler: parathoner
Geri