@serefisikhan
Aynı sorun bende de var. Bu vesileyle baya bir araştırdım. Boru ya da hortum kelepçesi diye geçen bir zımbırtı var. "Lastikli P kelepçe" diye de geçiyor. "Rubber Lined P Clips" ya da "pipe clamps" diye de aratabilirsiniz. Ön ve arkada çamurluk ve hatta bagaj sabitleme yerleri olmayan kadrolar için tercih edilen bir çözüm. Maşa kalınlığına göre bir seçim yapmak gerek. En işlevseli ve sağlamı buymuş gibi geliyor:
https://overthebarsinmilwaukee.files.wordpress.com/2011/07/nitto-22mm-clamp-band.jpg
ebicycles.com'da ön ve arka bagaj montaj alternatiflerini görsel olarak açıkladıkları güzel bir makale vardı. Bu kelepçelerin nasıl kullanıldığına dair ayrıntılı bilgi ve resimler mevcuttu ama sayfa şu an açılmıyor. Geçici bir sorun sanırım. Adresi şu: (link)
Aliexpress'te boy boy takım halinde satılıyor. 6-25 mm aralığında. Çap olarak 35 mm gerekiyor benim maşa için. O yüzden henüz satın alma işine giremedim. Bu aralar benim de çözmem gerek bu sorunu. Hırdavatçılarda, yapı marketlerde bulunabilir illa ki ama ben yaşadığım yerlerin civarında denk gelemedim. Örnek olarak (link) inceleyebilirsiniz.
Türkiye için şuraya da bakabiliriz: (link)
Sanırım boyut olarak daha geniş seçenekler tedarik edilebilir. Bir arayıp sormak lazım.
@BAHADIR AKTAŞ
Fotoğraf paylaşabilir misiniz?