Scudo Sports

çamurda kullanımı teşvik etmiyor

İsmailYetişir

Aktif Üye
Tepki
166
"specialized discourages people riding under muddy conditions."
üründe sahiden böyle bir uyarı var mı?

Scudo
bu uyarının hangi üründe yazdığını söylerseniz size daha fazla yardımcı olabiliriz. bu şekilde havada kalıyor bu uyarının ne olduğu

• Beğen
Tepkiler: İsmailYetişir
Bana sanki bir ürün degil de, camurlu bir Specialized posterinde böyle bir uyari olabilir gibi geldi.

Bu bence amerikan yasaları sebebiyle verilen bir uyarıdır. Hatta e uluslararası yasalar gereği bile olabilir. Sonuçta çoğu ürünün kitapçığında bu tür uyarılar var. Örneğin profesyonel ses sistemlerinin kitapçıklarına bakın "Yüksek sesle müzik dinlemeniz duyma yetinizi olumsuz etkileyebilir" gibi uyarılar her zaman vardır. Bu uyarılar aynı zamanda firmaları saçma sapan davaların açılmasından da korur.

"Ben specialized marka bir bisikletle çamurlu yolda kayıp düştüm ve kolumu kırdım. Kitapçıkta bununla ilgili tüketici uyarılmamış, dolayısyla davacıyım" diyecek bir sürü insan var.

Benim elimden şimdiye kadar TARMAC SL2 kadro BIG HIT, vs vs gibi yüzlerce model geçti topladım sattım tavsiye ettim kitapçık okudum fakat böyle bir yazı ile karşılaşmadım...

Bu yazıyı nereden okuduğunu yada nerede gördüğünüzü bildirir iseniz daha açıklayıcı havada kalmayan bir beyan olacaktır Aksi taktirde sadece arkası olmayan boş karalamalardan birisi olarak algılanacaktır gibi geliyor...

Bunun dışında yukarıda söylendiği gibi emniyet uyarısı olarak konulmuş olduğu düşünülse bile ben öyle bir yazı göremedim malsef :S

Ekşi sözlükte biri yazmış. Konuyu açan arkadaş oradan okumuş olabilir. Zaten kendisi de "böyle bir uyarı var mı?" diye soruyor.

Varsa da bu sadece ABD pazarı için üretilen klavuzlarda olabilir.

Geri