Scudo Sports

Çamura battık...

Saikou

Forum Demirbaşı
Tepki
321
İsim
Ali B
Bisiklet
Scott
Merhaba,

Bugun Beytepe'de surerken asagidaki hale geldi bisiklet.

Zevkli olmasina zevkliydi ama zincirin icine camur doldukca vites gecisleri imkansiz hale geldi. Sonra da zincir, arka aktaricinin dislileri icinden gecemez oldu ve arka aktarici jant tellerine sikisti.

Sonra da arka tekerin topladigi camurlar sele borusunun oldugu kisma birikti ve arka tekeri donmez hale getirdi.

Birinci sorum, bundan daha vahim durumdaki bisikletleri gordum. Onlar bu kadar camurlu iken sorun yasamadan nasil suruyorlar?

Ikinci sorum, bu camuru nasil yikiyorsunuz? Ben oto yikamaciya goturdum ama adam parasiyla yikayacak olmasina ragmen ciddiye almadi, ustun koru birseyler yapti. Sen arabalari da mi boyle yikiyorsun diye cikisinca yikadi ama genel tavrini begenmedim. Tavsiye edeceginiz bir yikamaci var mi Ankara Cayyolu civarlarinda?

Dosyalar

• 20151205_120633.jpg
    20151205_120633.jpg
    272,8 KB · Okunma: 300
  • 20151205_122555.jpg
    20151205_122555.jpg
    135,9 KB · Okunma: 288
Scudo
Benimkide buna benzer bir hale gelmişti geçen hafta. Benzinlikçiye gittiğimizde adam hortumu verdi arka tarafta yıkayın dedi. Ben de suyu tuta tuta temizlemiştim.

@mfurkan zincir arasina giren camur sorun yaratmadi mi?

Bende sadece çamur vardı, sizinkinde ot parçaları filan da sıkıştırmış.

• Beğen
Tepkiler: Saikou
@b0zbey Zincirin de fazla yağını götürmeden yavaşça çamurları alacak şekilde su sıkmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Saikou
@b0zbey Bu durumdaki bir bisiklette basınçlı suyla yakın mesafe olmamak üzere bir güzel yıkayın sonra göbekti zincirdi tekrar bir yağlayın...Tabii unutmadan yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın, özellikle aktarıcı aynakol vs...

@Anonim adam bodoslamadan daldi basincli suyla. Az uzaktan tut falan dinlemedi.
Bisikletin orjinalinde gelen karbon koruyucu yapiskan sizlere omur.

Çamurda sorun yaşamadan sürmek için mümkün olduğunca balçık çamurdan kaçmak lazım. Hele ki çıkışta balçık çamura girdiyseniz ayvayı yediniz demektir. Benim yaptığım, en kısa sürede su birikintisi bulup lastikleri ve dişli sistemini olabildiğince temizlemek. Çamur balçık halde değilse ve yokuş aşağı gidiyorsanız zaten pek sorun olmuyor. Bir de yanından geçebileceğiniz bir yer varken özellikle çamura girmeyi kesinlikle anlamıyorum, bana çocukça geliyor, sonuçta yine o çamurun kahrını çekecek sizsiniz.

https://i.hizliresim.com/P61kkQ.jpg
Bu da geçen hafta bizim saplanıp kaldığımız Kütahya'nın o meşhur çini kili toprağı

• Beğen
Tepkiler: ozgurgoksel
@bagikazi aniden camura girmissiniz herhalde. Arka tekere giren camuru temizlemeye mi calisiyorsunuz :)

@ratm balcik olmasa sorun olmayacak gercekten. Balcik olunca sivanip kaliyormus. Bir yerden sonra yanindan gecmeye calismayi birakiyorsunuz ama. Temiz gibi gorunen yer cok daha civik bir yer cikabiliyor.

@cyclopath bu gibi durumlarda ince teker daha avantajli olabilir gibi geldi bana. En azindan camurun tutunacagi cok fazla alan olmaz ve tekerin kadroya sikismasina neden olmaz.

Sıkıntı ot parçalarında :)

Para çok tabi:krnz:

Geri