Scudo Sports

Campagnolo Zonda mı? Mavic Ksyrium Elite mi?

Bence Mavic ksyrsium Elite al hem ağırlık olarak hemde profilsiz jant bana göre tam bir tırmanış jantı gibi geliyor.:)
-ve ksyrsium üzmez @Serkan Mıstınoğlu durumu özetlemiş zaten.:)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

İkisi arasında ciddi bir fiyat farkı yoksa, elite tercih edilebilir. Zonda kullanıp satmıştım, çokta memnun kaldığım bir jant setiydi kendileri. :D Şu an Ksyrium SLR Exalith 2 kullanıyorum, o da fena değil.

Ayrıntılı bilgi için teşekkürler.

@Serkan Mıstınoğlu

Profillerden kaynaklanan 2 + 4 = 6mm'lik alüminyumlar nerede bu denklemde peki :) Anlatabilmişimdir umarım :harika:

bende jant arayışındayım ve çok aradayım açıkçası.

Zondaya çok gidiyor aklım, fulcrum quattro da kullanıcılar tarafından iyi yorumlar var.
kararsızlık çok kötü bir şey :/

Kysrium Elite için vergi hariç 520 €, vergi dahil 613 € gibi bir fiyat buldum Merlin Cycles üzerinde, daha uygunu denk gelir mi ?
Türkiye'de 2.200 TL nakit fiyat aldım firmadan.

Haftaya Amsterdam / Brüksel / Brugge civarında olacağım, Tax Free göz önüne alınınca daha uyguna gelir mi ?
Ne önerirsiniz ?

Taxfree' de alacağınız ülkedeki vergiler önemli açıkçası. Eğer makul bir şey bulup paylaşırsanız, yardımcı olmaya çalışırız..

Ben şimdi diske geçtim ama geçen sene çok araştırdım, sadece ağırlık vs değil profil, o profilin tasarım yılı, her iki jantı da kullananların yorumları, kiloya ve bozuk yola tepkisi vs...

Sonuçta mavic çember tasarımı bayağı eski ve box section Jantlarda aero dinamiği en kötü jant olduğunu buldum. Bir de arka rublenin oluşan boşluk yüzünden biraz oynamaya başladığını falan izledim, 85kg ve üzerinde veya bozuk yolda bazen akord istediğini gördüm. Elbette bunların hepsi olacak diye bir şey yok. Ama birden farklı yerde gördüm.

Diğer tarafta zonda g3 dizilimi yüzünden daha rijit profili daha yeni, ağır sürücü ve bozuk yolda sıkıntısız, fren yüzeyinin dayanıklı olan bir jant olarak gözüktü. Tek eksisi rijit olduğundan konfor daha azdi.

Ben zonda aldım ve fren performansından, akord ve bakım istememesinden ve rijitlikten çok memnun kaldım. Yine u frene dönecek olsam zonda alırdım. Bir de zondayı satmak çok kolay. İlan verdim anında 8 kişi aradı. O gün satıldı gibi bir şey, sadece gelip teslim almasını bekliyorum.

Zonda kullanıyorum.11.000 km oldu.Yeni topladığım bisikletim de de aynı jantları transfer ettim.Bir kere akort anahtarı değmedi.Gayet memnunum.Temizliğine ve bakımlarına dikkat ettiğiniz müddetçe kesinlikle üzmez.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Ne yazık ki Campagnola tüketiciye bu konuda bir seçenek sunmuyor [emoji41]

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Cyclingweekly Mavic Ksyrium elite icin 'bu paraya alinabilecek en iyi jant seti, hafif ve esnemez' demis ve 10 uzerinden 10 puan vermis, 500 pound (3000 tl) altindaki jant setleri arasindan en iyi jant seti secmis
mavic-ksyrium-elite-wheels.jpg
(link)

@Serkan MıstınoğluZonda'dan hafif, akışı güzel, aşırı sert değil ama göbek mevzusu da Zonda'da uzun vadede daha avantajlı. Zamanında Aktif Pedal'ın stoğunda olmadığı için Elite aldım şuana kadar bir memnuniyetsizliğim olmadı. C17'de kullandım o da güzel, işin özü ne istiyorsanız ikisi de farklı seçeneklere ihtiyaç veriyor.

@Özgür R

Görüntüyü Tour'un mobil uygulamasından aldım. Ancak uygulamayı indirmek yeterli değil, abone olmak ya da tek tek dergileri satın almak gerekiyor. Bu test 2014 Ocak sayısındandı...
Konuyu hortlatıyorum ama Murat hocam size bir sorum olacaktı. Size ulaşacağım herhangi bir sosyal medya var mı ? Teşekkür ederim :)

Konuyu hortlatıyorum ama Murat hocam size bir sorum olacaktı. Size ulaşacağım herhangi bir sosyal medya var mı ? Teşekkür ederim :)
Ben asosyal biriyim, sosyal medya kullanmıyorum :p

Şaka bir yana, soruyu buradan sormanız daha doğru; hem benzer soruyu soracak başkası da okuyabilir, hem de ben cevaplayamazsam başkası cevaplayabilir.

Slm bisiklet severler
Mevcut bisikletim carraro fire c1.1 üzeindeki jant seti FSA Vision Team 30.
Yakın Zaman da jant setleriimi değiştirmek istiyorum.
Aklımda olan iki modeli ve markayı buraya yazıyorum.
Campagnola zonda
Vision Trimax 35
Sizce hangisi ni tercih etmeliyim ve bu jantların hangisi daha akıcı.
Sizlerin desteği ni bekliyorum arkadaşlar
Teşekkür ederim

Dosyalar

• IMG_20211209_150614.jpg
    IMG_20211209_150614.jpg
    204,4 KB · Okunma: 52
  • Beğen
Tepkiler: karaomermustafa
Slm bisiklet severler
Mevcut bisikletim carraro fire c1.1 üzeindeki jant seti FSA Vision Team 30.
Yakın Zaman da jant setleriimi değiştirmek istiyorum.
Aklımda olan iki modeli ve markayı buraya yazıyorum.
Campagnola zonda
Vision Trimax 35
Sizce hangisi ni tercih etmeliyim ve bu jantların hangisi daha akıcı.
Sizlerin desteği ni bekliyorum arkadaşlar
Teşekkür ederim
Ben olsam değiştirmezdim, üstünde ki jantlarda gayet iyi bir jant

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri