Ben şimdi diske geçtim ama geçen sene çok araştırdım, sadece ağırlık vs değil profil, o profilin tasarım yılı, her iki jantı da kullananların yorumları, kiloya ve bozuk yola tepkisi vs...
Sonuçta mavic çember tasarımı bayağı eski ve box section Jantlarda aero dinamiği en kötü jant olduğunu buldum. Bir de arka rublenin oluşan boşluk yüzünden biraz oynamaya başladığını falan izledim, 85kg ve üzerinde veya bozuk yolda bazen akord istediğini gördüm. Elbette bunların hepsi olacak diye bir şey yok. Ama birden farklı yerde gördüm.
Diğer tarafta zonda g3 dizilimi yüzünden daha rijit profili daha yeni, ağır sürücü ve bozuk yolda sıkıntısız, fren yüzeyinin dayanıklı olan bir jant olarak gözüktü. Tek eksisi rijit olduğundan konfor daha azdi.
Ben zonda aldım ve fren performansından, akord ve bakım istememesinden ve rijitlikten çok memnun kaldım. Yine u frene dönecek olsam zonda alırdım. Bir de zondayı satmak çok kolay. İlan verdim anında 8 kişi aradı. O gün satıldı gibi bir şey, sadece gelip teslim almasını bekliyorum.