Scudo Sports

Campagnolo Zonda mı? Mavic Ksyrium Elite mi?

Tepki
1
Arkadaşlar, bu iki jant seti arasında çok kararsız kaldım. Ikisi de harika jantlar ama birini seçmek zorundayım. Dayanıklılık ve fiyat/performans kriterlerini gözeterek hangisini seçmem mantıklı olur?? Alternatif fikirlere de açığım. Yeterki gerekçeleri olsun..

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Scudo
Merhaba, zonda kullanıyorum ve çok memnunum. Yalnız iki ürün arasında ciddi fiyat farkı var. Ağırlık olarak mavic 30 gram daha hafif, kalite olarak kullanmadığım için yorum yapmam yanlış olur. Çoğunluk iki arasında ilk tercih olarak mavic diyecektir.

Bu konu belki size biraz fikir verebilir.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130353&highlight=

Zonda almak isterseniz şayet, aşağıdaki siteyi önerebilirim. Ben buradan satın almıştım.
(link)

Bu da mavic.
(link)

Teknik karşılaştırmalarda Alman Tour dergisinin bilimselliğine ve objektifliğine hayranımdır. Bu senenin başında Campagnolo Zonda ile tel örümü dışında aynı olan Fulcrum Racing 3 ve Mavic Ksyrium Elite S'in de dahil olduğu 26 jantı karşılaştırmışlardı, işte sonuçlar:

http://i.imgur.com/4FhFo9t.jpg

Notlar Alman usulü; düşük değerler daha iyi, en iyisi 1.0.

Ben de şu bilgiyi ekleyeyim madem;

Mavic'lerin azami kullanıcı ağırlığı limiti 90kg, (incelemede yok demiş ama) [ekleme, 100 kg'mış; (link)
Campagnolo'larda ise 109kg..

campagnoloyu alırsanız pişman olmazsınız, neden az biraz daha para koyup mavic almadım demezsiniz hiç bir zaman, zonda akıcılık ve sağlamlık bakımından iyi rulmanların kullanıldığı ilk campagnolo grupset, bundan sonra eurus geliyor, sonra shamal. Hatta şöyle bir bilgi vereyim, eski model zondaları o zamanki euruslara tercih edenler yabancı forumlarda çokça bunu dile getiriyorlar. mavic k-elite de güzel bir set, ama aradaki fiyat farkının bence gramını hissettirmez, para sizin için sorun değilse bisikletinizin rengine hangisi uygunsa onu alın derim.

Evet forumda daha önce okumuştum, o konuyu. Campy alıp kullanan Erdal Bey oldukça olumlu yorumlar yazmıştı. Açıkçası benimde asıl merak ettiğim akıcılık, dayanıklılık gibi konularda Mavic aradaki fiyat farkını kullanıcıya hissettirebiliyor mu? arada hissedilir bir fark varsa Mavic e yönelicem. Ağırlıkları birbirine çok yakın.

Akıcılık olarak ikisinin arasında hissedilir fark olabileceğini sanmıyorum; her ikisi de benzer profil yüksekliğine ve yassı jant tellerine sahip.

Alıntı yaptığım aslında bir dayanıklık testiydi (6750 kilometre boyunca, 65 kg yüklü olarak, 40km/h hızla çelik bir merdane üzerinde döndürmüşler tekerlekleri; merdanede yol bozukluklarını yakınsamak için bir de 5mm'lik çıkıntı var) ve hem Zonda hem K Elite-S sorunsuz tamamlamışlar. "Campy çok sorun çıkartıyor" diyen duymadım ama Mavic'ten şikayetçi olan epey duydum. Aynı testte, telleri aluminyum olan Ksyrium SLS'in tellerinden biri 1700 km sonra kopmuş.

@Murat B.

Acaba link verebilir misin güzel bir karşılaştırmaya benziyor diğerlerini de incelemek isterim.Şimdiden teşekkürler..

Ben şu Fulcrum 3'leri çok beğeniyorum. Bir çok testte de oldukça iyi puanlar almışlar. Bu ay içinde almaya çalışacağım.

Ben de yakın zamanda Fulcrum 5 aldım. Hem azami kullanıcı ağırlığı nedeniyle bunu seçtim hem de, nedense, Campagnolo daha çok güven veriyor bana..
Mavic kötü bir firma değil tabi ki ama Mavic mi Campagnolo mu deseler tercihim illa ki Campagnolo olur.

• Beğen
Tepkiler: Onur Cavus
@Özgür R

Görüntüyü Tour'un mobil uygulamasından aldım. Ancak uygulamayı indirmek yeterli değil, abone olmak ya da tek tek dergileri satın almak gerekiyor. Bu test 2014 Ocak sayısındandı...

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Murat B.

Anladım çok teşekkür ederim bilgi için..

zonda fulcrum 3 den 85 eu daha ucuz zonda jant yüksekliği önde 2.6 arkada 3 cm fulcrum jant yüksekliği önde 2.3 arkada 2.7 cm ağırlıkları 1550 gr civarı. ikisi arasında zondayı seçmek mantıklı görünüyor.
Her iki modelinde Jant yükseklikleri orta seviyede ve ben daha alçak jant setlerini tercih ediyorum. saatte 40 km ve üstü hızlarda profil yüksekliğinin artması aerodinamik olarak anlamlı seviyede avantaj sağlamaya başladığı ile ilgili bir not okumuştum. Eğer doğru kabul edersek yokuş aşağı dışında ben 40 km üstüne çıkmıyorum. Yokuş aşağıda ise nerede ise pedal çevirmeden 40 km üstüne çıkılıyor. Yani bir avantaja da ihtiyaç yok. Hemen ivmelenmek 70-80 lere çıkmak ihtiyacı hissetmeyen bir sürüş tarzınız varsa yüksek profil iniştede çok ihtiyaç değil. Yan rüzgarlarda yüksek profilin olumsuz etkisini sürerken zaten kolayca hissedebiliyoruz. kaynağa ihtiyaç yok . Bu konuda bir blogda okuduğum için bilgiyi çok sağlam bulmadığımı da belirteyim. profil yüksekliğinin etkileri ile ilgili en azından benim daha sağlam bilgiye ihtiyacım var.
Shimanonun rs81 C24 cl 470 eu civarı bulabildim. Sormak istediğim zonda ve fulcrum 3 e göre fiyat farkı normal mi? kalitesine göre çok mu pahallı kalıyor ?

@ömer faruk erdoğan

Zonda rulmanlı değil diye biliyorum, 2 hafta kadar önce elime geçti. Yedek parça kataloglarına baktığımda da rulman göremedim. Bildiğimiz standart bilyeler var, hatta yedek parça kodunu ve linki vereyim (link)

elite zondayı her türlü döver :) 20bin km yapan kullanıcı yorumları bile var. 11 yıldır elite kullanıyorum diyen de var. biraz yabancı forum araştırmasında bu bilgilere ulaşabilirsiniz. elite efsane jantlardan birisi.
pro takımlar antrenmanlarda da bu jantı kullanıyor. zonda kullandıklarını hiç görmedim. garmin sharp bu seti kullanıyodu. bu sene canondale garmin oldu, yine aynı jantı kullanıyor. katusha da bu jantı kullanıyor antrenmanlarında.

http://www.koldofernandezdelarrea.com/IMG/jpg/2012_01_stage-calpe-3.jpg

zondanın da kullanıcı yorumları oldukça yüksek. fakat ben elite mi zonda mı diye düşünmem bile :)

2014te elite kullandım, kesinlikle harika bir jant. sağlam,hafif,akıcı bir jant. tel problemi yok,göbek problemi yok, çember problemi yok. duymadım böyle bi sorun
https://i.hizliresim.com/em8N32.jpg

Genelde Mavic'in jantları Campagnolo'ya göre biraz daha ağır olur. Sanırım aynı şey burada da geçerli ben Zonda diyorum. Kysrium biraz daha dayanıklılığı iyi bir set sanırım.

@Serkan Mıstınoğlu

Demek istediğim şuydu ama eksik yazmışım ; Zonda Elite'den daha profilli bir jant olmasına karşın ağırlıklırı hemen hemen aynı " yani Zonda'da Kysrium la aynı profilde olsa Zonda daha hafif olacaktı.

zonda ön 26 arka 30
elite ön 24 arka 26

baya farklıymış :D gözümden kaçmış,ben aynı sanmıştım cidden

ben de şöyle bir hipotez üreteyim ozaman hemen.
bence de campagnolo daha ağır. çünkü zondada 16+21 tel, elite'de 18+20 tel var. elite 1 tel daha fazla. buna rağmen ağırlık olarak birkaç gram daha hafif.

sonuç: elite daha hafif

nasıl :D

Geri