Scudo Sports

campagnolo xenon arka aktarıcı kırıldı. yenisini alıcam öneri gerekli acil yardım

@Gökhan Toros

offf. yine campagnolo'ya mı kaldım? 74 liraya varmış ama yani yine aynı şey olursa nolucak bunun sonu yok ki.

Scudo
@Gökhan Toros

bir de, bendeki model bu mudur acaba? yani bisiklete baktım aynısı ama, size de sorayım dedim. burdan alıcak gibiyim.

(link)

@Uğur Ece

Evet sizdeki bu. üzerinden kısa ya da uzun bacak olduğuna dair bir yazı var mı ? kontrol ettiniz mi ?

kontrol ettim. kısa bacak. yurtdışında 29€ ya türkiye'de de 74 tl ye buldum aynı model. gayet uygun gibi. campagnolo sisteme sadece campagnolo aktarıcı uyar dedi gökhan toros abim. o yüzden shimano ya da sram e bakmıyorum. bir daha kırılırsa da artık kesinlikle peşini bırakmam. campagnolo xenon alıcam gibi yine..

peki kısa kafes ya da orta kafes in farkları nelerdir? hangisi daha iyidir? (link) bu pdf te kısa bacak ve orta bacak model var. sipariş vericem ama kısa mı almalıyım yoksa orta mı bilemiyorum. sadece bu kaldı.

@Uğur Ece

Sizdeki hangisi ise onu alın. Çünkü uzun bacak alırsanız zincir kısa kalır.

Ayrıca dediğin gibi kırılan arka vitesin fotoğraflarını gerekli yerlere gönderirseniz (aldığınız yer, campagnolo firması, Türkiye distribütörü vs.) düşük bir ihtimal değiştirebilirler :)

dün campagnolo sitesinden e-amil attım. foto gönderemedim öyle bir imkan yoktu, e-mail değil site üzerinden bize ulaşın şeklinde ulaştım çünkü. e-mailleri yok gibi. türkiye distribötürü de aktif pedal, onlarla iletişime geçtim 1 saat sonra ararsanız yetkilia arkadaş burda olucak dediler. bakalım ne olucak :)

@Aybars Öge Sürücü

ben hayatımda bu kadar saçma sapan bir mesaj görmedim.
1) amacım kimseyi kazıklamak değil. başlıkta kocaman ne yazıyor bi okuyun bi önce. kocaman yenisini alıcam öneri gerekli acil yardım yazıyor galiba doğru mu? YANİ AMAÇ YENİSİNİ ALMAK, GARANTİYE GİRİP GİRMEDİĞİNE ÖĞRENİP DE MESELEYİ BEDAVAYA GETİRMEK DEĞİL BU BİR.

2) o kısmı yazmamdaki amaç; insanlara olayın nasıl olduğunu anlatıp, bunun sakıncalı mı bir davanış mı yoksa değil mi olduğunu öğrenip sakıncalıysa bir daha bu hatayı yapmamak. aktarıcının neden kırıldığını anlamak. bu iki.

3) üçüncüsü de, kendi eliyle bunu yazan kullanıcılar demişsiniz. garip gelmiş yani size. e o zaman siz doğruları yazmıyosunuz mesajlarınızda? 1482 mesajınızın kaçı doğru kaçı yanlış bilgi?

ben asla benim hatam yok demedim, asla. hatta yazımın bir noktasında (sizin üstte alıntıladığınız kısımda da var) BÜYÜK HATA GALİBA yazmışım parantez içinde. bundan sonra daha dikkatli yorum yapın, insanlara zan altında bırakmayın. siz bu tutumunuza devam ederseniz ben de aynı şekilde davranırım, bunu aklınızdan çıkarmayın.

• Beğen
Tepkiler: Barış Özegemen
hocam hadi. ne yazsam cevap vericeksiniz hadi başka konuyu kirletin nolur.

@Gökhan Toros

Bi arkadaşımız Trek bisikletini toplarken 105 kolları kullandı arka aktarıcısıyda Campagnolo xenon du ,hala tıkır tıkır çalışıyo hocam,.

ama belki campagnolo sistemle başka kollar kullanılabiliyordur. gökhan toros'un bahsettiği campagnolo kollarla başka bir marka sistemin kullanılamayacağı galiba. tabi kendisinden bilgi bekliyoruz.

@Aybars Öge Sürücü

Haklısınız. Arkadaşa mesaj atmasını ben önerdim. Önerme sebebim ise arka vitesin oynar yerlerinden kırılması değil direk gövdenin kırılmasından dolayıydı çünkü bu şekilde kırılan bir vites ilk defa gördüm.

Ayrıca en son mesajımda düşük bir ihtimal değiştirebilirler dedim bu oranda bana göre %20 bile değil.

İyi geceler :)

campagnolo'ya mesaj attım ancak daha dönüş yapılmadı.

campagnolo türkiye distribütörü aktif pedal'ı aradım, biz birşey yapamayız, accell bisiklet (carraro, whistle & bianchi türkiye temsilcisi) çağrı merkezi numarasını verdi, orda görüştüğüm kişi de kocaeli'ndeki yetkili servislerin yerlerini söyledi.

bi tanesine gittim bugün işte, adama anlattım durumu, campagnolo set var üstünde diyorum, acera'nın bi değişiği mi o diyo. şaşkınlıktan dilim düştü. bu adam yetkili servis. adam campagnolo'yu bilmiyo.

bişey ummuyorum ben artık yani yetkili servis'ten. yenisini alacağım.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
kuvvet uygulandığında kadro kulağına hiç bir şey olmazken vites kırılıyorsa ve vites üzerinde direkt darbe izi yoksa imalat hatası ister istemez akla geliyor. Özellikle o kadar yumuşak-dayanıksız malzemeden yapılmış bu parçada bükülme bile olmaması garip gerçekten.

bana göre değiştirilmesi lazım servis tarafından. kadro kulağını kırılması lazım böyle bir durumda. kadro kulağının mantığı budur.

canpagnolo arka aktarıcılar polly karbon malzemeden yapılmıştır
karbonla karıştırmayın binevi plastik gibi yani..
daha önce düşmüştür yada biyere çarpmıştır çatlamıştır yada zamanla deforme olmuştur aktarıcının kırılması gayet normal
ben kayseri gibi bisikletcinin çok az olduğu yerde kıranı gördüm yani..
ama garntiden değişmişlerdi sorgusuz sualsiz

@Uğur Ece

:) bende Kocaelinde yim burda bisikletten anlıyan servis yok,bi shimano parçalar olarak çeşidi olan Hüner Bisiklet var işte malesef kocaelide durum böyle :D

@burhanozer

bisiklet zaten çok yeni, aldığımda (mart ayı) 2 aylık ve 200 kilometredeydi. ben de 3 ayda 500 km yaptım. mesafe yapılmadı yani. ve asla özensiz binilmedi. biyere vurulmadı. e 5 ayda da parça bozulmaz heralde yani :s

peki yani carraro bayisine mi götürdünüz kayseri'de nereye götürdünüz? ben önce campagnolo türkiye distribütörü'yle konuştum, o bizle alakalı değil deyip carraro yetkili servisi'ne yönlendirdi. ki olayın carraro'yla alakası yok yani. kırılan kadro vs değil, campagnolo marka bir parça. yine de adam bizi bağlamaz dedi.

Geri