Scudo Sports

Campagnolo Scirocco 35mm Hakkında

Yücel Demirkılıç

Forum Bağımlısı
Tepki
263
İsim
Yücel Demirkılıç
Bisiklet
Specialized
Campagnolo Scirocco 35mm jant setini almak istiyorum fakat pek bir şey bulamadım , kullanan varsa görüşlerini alabilir miyim? Size Max 850 TL hangi jant setini almalıyım.
(link)

Scudo
Peki teşekkürler yine de yorumlara ihtiyacım var :)

@Yücel Demirkılıç

Çok yakışmış. Hayırlı uğurlu olsun. Compagnolo jant setlerinin örüm şekilleri çok hoşuma gidiyor.

arkadaki jant tellerinden ortadakiler (3'lü örümün ortasındaki tel) yamuk mu bana mı öyle geliyor? ürünün orijinalinde öyle bir yamukluk yokken sizinkiler neden bu şekilde? ürün bu şekilde mi geldi yoksa siz mi yaptınız?

@Halitkin

Kamera açısından öyle duruyor; grup halinde olan 3 telin ortada olanı jantın sol (resimde kameraya uzak, rublesiz) tarafına, diğer ikisi sağ tarafa bağlı olduğu için öyle bir görüntüye sebep oluyor.

Ağırlık olarak 1750 gram,bu fiyata iyi sayılabilecek ağırlık,aero özelliği de olan bir jant seti. Yurtdışı fiyatı 1000 TL olan Mavic Ksyrium Equipe S bile 1690 gram, Mavic'de 35 MM profili de yok. Scirocco aero teller, aero profil ve fiyatı ile iyi bir set. 9-10-11 li sistemlere de uygun diye geçiyor. Kendine özgü patentli tel dizilimi de mevcut. Bu fark yaratır mı tabi ki bilemem.
Peleton içinde world tour takımlarda 3 campagnolo kullanan takım var. Bu sayı sadece Shimano jant setlerinde mevcut, başka bir kıyaslama kriteri olarak düşünülebilir.
Bir kaç ay içinde bende almayı düşünüyorum.

35mm profil, jantın iç kısmında campagnolo scirocco yazan kısmın çapı mı oluyor?

eğer öyleyse 35mm olmasının pratikte ne gibi bir avantajı var? o kısmın çapının fazla olması ağırlık dezavantajı getirmez mi, çapın küçük olması ağırlık açısından daha avantajlı değil mi?

@Hasan SAYLIK
Campy kullanan 3 takıma ilaveten Merida ve AG2R de Fulcrum kullanıyorlar (Fulcrum, Campagnolo'nun diğer markası), ama gene de Shimano jant kullanan takım sayısından fazla değil yanlış bilmiyorsam...

@Halitkin

35mm, çemberin toplam derinliği. Yani "35mm" yazan kısım + parlak aluminyum olan fren yüzeyi. Ağırlık açısından dezavantaj yarattığı doğru, ancak iki önemli avantajı var. Öncelikle daha aerodinamik oluyorlar, ayrıca teller daha kısa olduğu için daha rijit oluyorlar ve daha az esniyorlar (hem pedala çok yüklenildiği zaman hem de virajlarda).

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Fulcrumla ilgili sen söylemiştin Murat galiba, aslında aynı markalar diye, Campagnolo'nun markası altında üretilen bir markaymış bende az önce araştırdım. Onları da sayarsak 5 takım Campagnolo olmuş oluyor.

@halil ibrahim duran

Fulcrum da İtalyan:
(link)
Sahibi de Campagnolo bildiğim kadarıyla. Giriş seviyesi modelleri de yazılar ve jant örümü (tellerin göbeğe bağlanma şekli) dışında aynı; Khamsin = Racing 7, Vento = Racing 5, Scirocco = Racing Quattro, Zonda = Racing 3

@Yücel Demirkılıç
Merhabalar,
Siz jantları alalı 8 ay civarında olmuş ancak ben sorularımı şimdi soracağım :) bunca zamandır kullanıyorsunuz, akord kaçma durumu var mı akıcılığı nasıl?
Bir de söylendiği gibi aero jantlar çapraz rüzgarlarda denge kaybı gibi sorun yaşattı mı?
Ben Corratec dolomiti 105 kullanıyorum uzun bir süredir ve zzyzx jantlarımdan pek memnun değilim. Aklıma en çok yatan jant seti de scirocco gibi şu ara. Hala jantlardan memnun musunuz? :)

@Sozenen
kaza yapmadığınız takdirde kesinlikle akord kaçmıyor. akıcılığını nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama, gayet iyi.
rüzgar konusuna gelince;
istanbul'da geçen haftalarda fırtına çıkmıştı, birtek o gün sıkıntı yaşadım. o gün de sıkntı yaşamayan olmamıştır sanırım:)

merlincyles da 600 lira civarında. bu fiyata, bu jant pes doğrusu! gerçekten tercih edilecek bir jant. yalnız, göbek sesi çok tırt onu söyleyeyim.

Geri