Scudo Sports

Campagnolo ile Shimano arasındaki uyum.

@Bülent ÖZER
aslında dedikleriniz mantıklı fakat sram-shımano arasındaki çalışma aktarım oranı farkı, shımano-campi de varmı acaba?kesin bilen arkadaş bu konuda bilgi verebilirmi?..gidip campi arka aktarıcı alcam benim shımano kollarla çalışmazsa napacaz:D deneyen yokmu hiç

Scudo
Shimano ruble , 87 Model bir Campagnolo Chorus sette çalışır mı ?

@Atila Filmer
Hocam campagnololara sti denmiyo sti açılımı shimano total in..... Şeklindeydi tam hatırlamıyorum

Bu konuyu daha önce de açmıştık hem arkadaşlarımızın görüşleri hem de kendi deneyimlerim şu yönde oldu
her sistem kendi parçaları ile çalışırsa daha uyumludur
özellikle kollarınız hangi marka ise arka rubleniz ve zincie de o markadan olmalı sebebi ise şu, campy veya shimano kollarda her bir vites tıkında arka aktarıcıya belli bir mesafe kat etmesi için kuvvet uygulanır ve bu kuvvet aradaki spacerlar kadar mesafe aktarıcıyı ilerletir sonuçta shimano rublenin spacerleri ile campy spacerleri farklı kalınlıkta olduğu için sistemde aksaklıklar çıkar
capmy 10 lu sistemle shimano 10 lu sistemin birbirine yakın olması nedeni ile campy kollarla shimano rubleli jantı veya tersi durumu çalıştırabilirsiniz ama yinede vites oranları değiştikçe küçük kaymalar meydana geleceğinden ani yüklenmlerde zincirde atlamalar olabilir bu da ani yüklenmelerde sizi zora sokabilir
zincir kalınllıkları da önemli olduğundan her sistemi kendi zinciri ile kullanmalısınız
Vites sayısı farklılıklarında da aynı sorun olur 10 lu sistemde 11 li zincir kullanmamak lazım zincir kalınlıkları farklıdır
Aynakolları faklı kullanabilirsiniz genelde en tolere edilebilen farklılık odur fakat yinede 10 lu sistem ve 11 li sistem için farklılıklar olabilir özellikle campy sistemlerin 10 ve 11 li aynakol yaprakları farklıdır

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
Bu konuyu daha önce de açmıştık hem arkadaşlarımızın görüşleri hem de kendi deneyimlerim şu yönde oldu
her sistem kendi parçaları ile çalışırsa daha uyumludur
özellikle kollarınız hangi marka ise arka rubleniz ve zincir de o markadan olmalı sebebi ise şu, campy veya shimano kollarda her bir vites tıkında arka aktarıcıya belli bir mesafe kat etmesi için kuvvet uygulanır ve bu kuvvet aradaki spacerlar kadar mesafe aktarıcıyı ilerletir sonuçta shimano rublenin spacerleri ile campy spacerleri farklı kalınlıkta olduğu için sistemde aksaklıklar çıkar
capmy 10 lu sistemle shimano 10 lu sistemin birbirine yakın olması nedeni ile campy kollarla shimano rubleli jantı veya tersi durumu çalıştırabilirsiniz ama yinede vites oranları değiştikçe küçük kaymalar meydana geleceğinden ani yüklenmlerde zincirde atlamalar olabilir bu da ani yüklenmelerde sizi zora sokabilir
zincir kalınllıkları da önemli olduğundan her sistemi kendi zinciri ile kullanmalısınız
Vites sayısı farklılıklarında da aynı sorun olur 10 lu sistemde 11 li zincir kullanmamak lazım zincir kalınlıkları farklıdır
Aynakolları faklı kullanabilirsiniz genelde en tolere edilebilen farklılık odur fakat yinede 10 lu sistem ve 11 li sistem için farklılıklar olabilir özellikle campy sistemlerin 10 ve 11 li aynakol yaprakları farklıdır

@CevdetBilge teşekkürler bilgiler için ama kesinlikle mi çalışamaz yoksa ufak tefek sorunlar mi çıkar bunu öğrenmek istiyorum.

@Hasan Saylık
Sonucta zincir disli sistemi ustunde iken tabiki o viteste gider ama vites degisiklikler yapililirken zincir tam oturmayabilir ve ani yuklenmelerde ayaginiz bosa düşebilir basima geldi:)yoksa 10 lu shimano sistemli janti campagnolo 10 lu sistemde denedigim hatta sahil yolunda kullandığım oldu ama cok guvende hissettigimi soyleyemem
Baska bir durum da 11 li sistemler icin soylenmisti 11 li shimano ruble ile 11 li campagnolonun sistem olarak calisabildigi yo unde idi ama oranlari konusunda cok bilgim yok
Zorunluluk durumunda ki bu zorunluluk ne zaman olur bilemem sistemi kurarken uyumlu kurmak en mantiklisi
Shimano ve sramin birbiri ile cok uyumlu oldugu ifade edilse de sram rublenin bile shimano kollarla calisirken shimano ruble kadar verimli olmadigini fark ettim
Bisiklet alirken jantin sisteme uyumlu rubleye sahip olmasina dikkat etmek lazim veya body i sisteme gore degistirmek lazım ideali bu sekilde olmali kanisindayim

2014 Campagnolo Veloce fren bacakları ile, 2015-2016(emin değilim daha almadım) Claris kollar çalışır mı? Campognolo performans açısından ne kadar etkiler. 100 kiloya yakınım dolayısıyla bu bütçeye yakın fren bacağı önerilerinizi bekliyorum. Son bir soru olarak fren bacağı seçiminde bunun dışında dikkat etmem gereken bir şey var mı?

@Bülent ÖZER öyle değil işte :D kablo klavuzunda da farkediyor senin demene bakılırsa 7-8-9-10 lu arka aktarıcı 11 li kollarlada çalışır

Campagnolo jant seti var ve onu Shimano sistemli bisikletle kullanmak istiyorsanız freehub'ı Shimano uyumlusuyla değiştirmek gerekir. Tabii ruble de ona uygun olanla değişecek.
Campagnolo setli bisiklette Shimano ruble kullanabilmek isteniyorsa yukarıdaki adımların dışında değişmesi gereken parça olup olmadığı kaçlı set olduğuna bağlı.

Bu soruyu anlayan varmi aceba. Campagnolo jant setini Shimanoya nasil ceviririm derken neyi kast ediyor.

Jantin Freehubunu mu nasil shimano cevire bilirim demek istiyor?
- Bunun cevabini asagiya yazdim.

Jemberlerin üzerindeki campagnolo yazisinimi nasil ceviririm demek istiyor?
- Bunu yapmak zaten basit, bir cocuk bile bunun icin fikir üretip yapabilir.

Janti komplemi shimanoya cevirmek istiyor?
- Bunu yapmak isteyen icin en iyi tavsiyem elindekini satip yeni shimano seti almak olacak.

Ama bunlari yapmak isteyen bir insan Tubulari neden yazsin onu da anlamadim. Neyi degistirirsen degitir jant setin hep tubular kalacaktir, tubulrain campagnolusu yada shimanosu yok. Sadece janti komple degisirse ya tubular alirsin yada Clincher.

Tahmin ediyorum ki sadece freehubu degistirmek istiyor. Bunu yapmak ta cok kolay jant setinin modeline göre uyumlu shimano freehubu alacaksiniz ve göbekteki Campagnolo freehubu söküp Shimanoyu takacaksiniz, arti rubleyi de degistirmeniz gerekiyor.
Sonuc Freehub ve ruble normal yeni baslangic seviyesi yada orta seviye schimano jant setinden daha pahali olabilir.

Bu soru icinde konu acmaya gerek gercekten hic yoktu.

Campagnolo record ya da süperrecord a da geçilebilir vites sistemi düşükse

Shimano tubular Jant setini Campagnolo'ya en ucuz yolla dönüştürmek isteyen başka birini bulup elinizdeki setleri takaslayabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bu gizemli işi bilen çok azdır bisikletçi camiasında. Jantı eline alıp Sirkeci'deki Pedal Bisiklete gideceksin. Bülent Birson abimize "beni forumdan Can yolladı" dersen anlayacaktır. Bu aramızdaki bir şifredir. Başka bişey konuşmanıza gerek yok. Dükkanın karşısında eski bir han var. Seni o handaki depoya götürecek. Sonra sihirli değneğini çıkartıp janta okuyup üfleyecek. Jant böylece Shimano'ya dönüşecektir.

Son 2 cümleye kadar heyecanla okudum.

• Hahaha
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bende şahin arabamı ferrariye çevirmek istiyorum ☺️

Geri