Scudo Sports

Campagnolo grup set hakkinda soru isaretleri

Tepki
36
İsim
alperen
Bisiklet
Lapierre
Merhaba campagnolo jantlar yaygin ancak grupset nadir rastlaniyor nedeni nedir ayri anahtar vs mi istiyor bakimimi zor ve shimanoya göre pahali diyemi az tercih ediliyor dusunceleriniz nelerdir campy grupset kullansak ne gibi zorluklarla karsilasiriz campagnolo zincirin omru nedir shimanonun 4000km diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Merhaba,

ilk önce sunu belrteyim. Campagnolo bir sanat eseridir, tutkudur, bunu kullanmadan kimse anlayamaz.

- Campagnolu diger setlere göre daha pahali ama ömürlüktür.
- Campagnolu diger grup setlere göre sert atisi vardir ve öncelikle buna alismak lazim, alisamayan kisi Shimanoya, Srame vs geri dönüs yapar.
- Bakimi diger setler gibi ayni.
- Bazi parcalari icin özel anahtarlari vardir ve olmadan o parcalar sökülmez.
- Zinciri digerlerine göre biraz daha fazla ömürlü ama yinede kullanmadan kullanmaya fark eder.
- Nadir rastlanan bir grup seti degildir ama genelikle Italyan markalı bisikletlerde kulanilmasi tercih edilen bir markadir.
- Campagnolu grup seti baska bir grup setin parcalari ile uyum saglamaz.
- Mesela orta göbegi kendine has, nedeni de diger ortagöbeklerin bilyalarai göbekte takiliyken campagnolunun bilyasi aynakoda direk takili/presli oluyor.
- Yukarida da dedigim gibi, kulanimina alisirsaniz herhangi bir zorlukla karsilasmasiniz.
- Campagnolunun en büyük özelligi ise en ufak parcasina kadar her parcayi ayri ayri satin alip kendin takabilirsin. Buna ergopowerlerin ici bile dahil ve tamiri gercekten cok basit.

Yine söylüyorum, Campagnolu bir sanat eseridir, tektir, candir, tutkudur campagnoluyu yasamak lazim.

Yaklasik 17ye yakin yol bisikletim komple Campagnolu donanima sahip ve elimde yedek olarak yine kesin 5-6 tane bisiklet toplayacak set ve ayrica sayisi belli olmayan yedek parca var.

@uzunyoladamı
Bisikletforum böyle konulari özler oldu ve bize böyle güzel bir konu actiginiz icin sahsim adina size özelikle tesekkür ederim.

Son düzenleme:
Shimano'yu mühendisler, Campagnolo'yu sanatçılar tasarlar diye bir laf görmüştüm. Gerçekten de böyle bir yanı var. Başka markada olmayan retro bir estetik vardır ürünlerinde. Kanımca İtalyan çelik yarış bisikletlerine en çok yakışan donanımdır. Ayrıca, Tullio Campagnolo, QR ve zincir attırıcının mucididir, oradan da bi saygım vardır.

Shimano'yu mühendisler, Campagnolo'yu sanatçılar tasarlar diye bir laf görmüştüm. Gerçekten de böyle bir yanı var. Başka markada olmayan retro bir estetik vardır ürünlerinde. Kanımca İtalyan çelik yarış bisikletlerine en çok yakışan donanımdır. Ayrıca, Tullio Campagnolo, QR ve zincir attırıcının mucididir, oradan da bi saygım vardır.
Önce karnın doyacak sonra sanat :D bize sımano yeter o zaman

Sanatçı biraz bohem ruhlu olur, ekmek parasını boyaya, kitaplara (belki de sanat eseri grupsetlere) harcar:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Çoğu insan bisikleti hazır olarak alıyor, dolayısıyla grupset tercihini kendisi değil bisikletin üreticisi yapmış oluyor. Üreticilerin genelde Shimano tercih etmelerinin sebepleri de:
1) Daha önce de yazıldığı gibi Campagnolo daha pahalı. Perakende fiyatlara bakıp da "çok fark yok" demeyin, bisiklet fabrikanız varsa ve senede yüz binlerce grupset alıyorsanız fark hem birim başına artıyor (çünkü Shimano perakende fiyatına göre daha çok indirim yapıyor) hem de adet ile çarpılıyor.
2) Campagnolo'nun Tiagra veya Sora muadili seti yok ve tüm üreticilerin satışlarının önemli bir kısmını bu grupsetlere sahip bisikletler oluşturuyor. Tedarikçi sayısını azaltmak çoğu üreticinin işine geliyor.

"Zincirin ömrü x kilometredir" demek mümkün değil; kimin kullandığına, nasıl kullandığına ve hangi koşullarda kullandığına göre çok değişiyor.

Son düzenleme:
"Campagnolo" candır diyenlerdendim bir zamanlar 😎

"Campagnolo Chorus 11S Arka Vites" 3860 TL :acpsnr: :mad: 21.03.2022 güncel kura göre

Bu şartlar altında "Campagnolo" set toplamak hayal gibi,

Elimdeki ekipmanları her hafta sonu siliyorum, parlatıyorum ve onlara sahip olduğum için şükür ediyorum 🙏

Bizleri ne hale düşürdüler iş bilmez siyasiler.

Bakım onarım maliyetleri, sarf parça tedarik kolaylığı, sarf parça fiyatları bence kıyaslama yaparken bunları da göz önünde bulundurmak ta fayda var birde iyiden kasıt vites geçişlerinde ki kararlılık pürüzsüzlük mü hafiflik mi vites oranları mı seçim yaparken bir çok parametreyi karşılaştırmak ta fayda var Shimanonun bir çok serisini kullandım 4700 7000 8050 hiç birinde en ufak bir problem yaşamadım

Gücüm yetse tek geçeceğim grupsettir. 105 setten Ultegra Di2 ya geçtiğim zaman ki hissi, farkı, Dura-ace ile Super Record arasında hissettirmiştir. Düşük serilerinin bile bir çekiciliği var. Son topladığım karbon borulu kadro Trek değil de bi Alan olsa gözü karartır karbon Record Titanyum set falan almaya kalkardım.

Son düzenleme:
Benim merak ettiğim soru taşrada yaşayan birisi bu grupseti kullansa siradan bir shimano bayisi bu grupsetin bakimini yapabilirimi

Benim merak ettiğim soru taşrada yaşayan birisi bu grupseti kullansa siradan bir shimano bayisi bu grupsetin bakimini yapabilirimi
Bir bisiklet dükkani olarak shimano bayisi vs fark etmez, tabiki bakimini ayarini vs her tamirci yapar ama yapmak istermi onu bilemem.

Günümüz Türkiye sinde bu grup set için bütçe ayırmak ayrı, grup seti almış olsanız bile arka aktarıcı, zinciri, vites ve fren kollarını ayrıca yedeklemeniz gerekir. Eğer hobi olarak bisiklet değer veriyorsanız, toplayacağınız 2. Bir bisiklette bu ürünleri kullanın ancak sürekli aktif olarak yaz kış kullanıyor ve yıl içinde 3-5 yarışa katılıyorsanız gerçekten ekonomik güce ve bu markanın bağlantı kanallarına sahip olmanız gerekir. Kalitesi tartışılmaz.. Arkadaşımda yıllardır veloce li bir bisiklet var, eski ve campagnolo nun düşük seviye bir vites grubu ama ölüsü bile yeter. Kişisel düşüncelerimdi, campagnolo ya düşman değilim 😁 montaigne nin bir sözü vardır, çok severim. Bu marka ve üstünde durduğu bir colnago için söylememiştir ama öyle söylemiş gibi yakışıyor 😄

"... hakikatin değeri(campagnolo nun değeri) , her zaman hakikat olarak kalacaktır...büyük insanlar(campagnolo) , tıpkı yıldız gibidir, onlara ulaşman imkansızdır fakat yolunu bulmak için sana büyük yardımları olur.. " campagnolo amacımız, sram ve shimano aracımız 😃

Forumda çok görmüş ve işitmiş olsam, dün bu konuyu okuduktan sonra bugün şansıma canlısını görüp incelemek nasip oldu. Üstelik bisiklet satılıktaydı, konu yeri burası değil ama belki bu donanımda bir bisiklet arayan varsa inceleyebilir. 7000lira olması açıkçası piyasadaki bisikletleri düşününce uygun geldi. (link)

Bana göre klasik İtalyan çelik kadrolu bisikletleri ile bir bütünlük sağlıyor. Ayrıca forumda olup bir İtalyan olmamasına rağmen hoşuma giden bir de bu var.

Vites kolları çekme oranları:

Sram: 1/1
Campagnolo: 1/1.5
Shimano: 1/1.7

Standart olmadığı için arka aktarıcı ve sti kollar karışık kullanılamıyor. Ekstra bilgi.

Forumda çok görmüş ve işitmiş olsam, dün bu konuyu okuduktan sonra bugün şansıma canlısını görüp incelemek nasip oldu. Üstelik bisiklet satılıktaydı, konu yeri burası değil ama belki bu donanımda bir bisiklet arayan varsa inceleyebilir. 7000lira olması açıkçası piyasadaki bisikletleri düşününce uygun geldi. (link)

Bana göre klasik İtalyan çelik kadrolu bisikletleri ile bir bütünlük sağlıyor. Ayrıca forumda olup bir İtalyan olmamasına rağmen hoşuma giden bir de bu var.
Teşekkürler 🙏, genel olarak campy set için görünüm olarak kibar, hızlı, sessiz ve kararlı bir grup set demek sanırım abartılı olmaz. Bugüne dek hiçbir eksiklik ( nispeten eski bir versiyon sayılabilir kullandığım grup set ) hissetmedim. Türkiye’de kullanıcısı tabiki azınlık sayılır ( pahalı ve distribütör olarak bildiğim kadarıyla bir tek firma parça getiriyor “aktif pedal” ) ama buna rağmen yeni bir bisiklet alacak olsam grup set olarak imkanları zorlayıp campy tercih ederdim :) tabi artık hersey ateş pahası olduğundan bir tarihi esere nasıl bakılıyorsa o hassasiyet ile elimden geldiğince korumaya bakımını da @kudretozbay hocam sağ olsun ilgileniyor.

6738BB43-F883-4BC8-A50E-6C4153B353F7.jpeg
C22E04BC-08C1-44F6-BCD3-00FAC8973B83.jpeg

F3CEB253-6E16-4C54-A29B-2BA7CC558D93.jpeg

Geri