Scudo Sports

Campagnolo Chorus / Shimano Ultegra 6800

Tepki
1
Arkadaşlar toplamayı düşündüğüm yol bisikletim için bu iki grup set arasında kararsız kaldım.
Campagnolo Chorus
Shimano Ultegra 6800

fiyat olarak Chorus biraz daha pahalı, ama örneğin frenlemede Ultegra'dan daha iyi olmadığını okumuştum. Benim için performans kadar dayanıklılık ve hafiflik de önemli. Özellikle her iki seti de kullanma fırsatı bulmuş arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz?

Scudo
Fiyat olarak baktığımda bu setin eş değeri dura ace 9000

Aslında fiyatı tam ultegra ile dura ace 9000 arası. yol bisikleti için campagnolo yabancı forumlarda oldukça övülen bir ürün. Ancak Türkiye de pek kullanıldığını görmedim. Gönlüm Campy almaktan yana ancak kullanıcı tavsiyesine ihtiyacım var..

Seti aldıktan sonra elimdeki bütçeyi kadro ve jant set için bakacağım modeller arasında makul bir şekilde değerlendireceğim. Karbon kadro önceliğim.. Merlincycle da baktığım bir kaç model var.

Öncelikleriniz arasına hafiflik yazmış olduğunuz için belirteyim; Chorus, Ultegra'dan 200 gram kadar daha hafif, Dura-Ace'den 100 gram kadar daha ağır...

Benim de gönlüm her zaman Campagnolo'dan yanadır ama fiyat olarak çok fark var sanki aralarında:
(link)
Bu fiyata Athena bile alınamayabilir.

@Osman SUNEL
At henüz ortada yok, önce nallari ariyorsunuz! :) Bu tabii isin espri tarafi.... Bahsettiginiz bütün donanimlari degisik bisikletlerde kullandim ve kullaniyorum. Bir Shimano 105 ile Ultegra arasindaki farki kullanici olarak göremezsiniz. Ancak cok zorlu yarislara giriyorsaniz, cok uzun seneler kullanmayi düsünüyorsaniz bir fark görmeniz mümkün, ama kosulu ikisini de paralel kullanmak. Chorus ile Ultegra arasindaki farki da ayni sekilde görebilirsiniz. Herseyden kullanimlari farkli, Ultegra cok daha yumusaktir, Chorus daha fazla güc gerektirir..( Vites degistirme konusunda... Fren konusuna gelince, sadece ve sadece kullandiginiz jantlar ve pabuclar belirler aradaki "belirgin " farki.. yoksa yine bir fark göremezsiniz. Hangisini kullanmak derseniz, tamamen sizin aliskanliginiza kalmis bir sey...Bence biribirine üstünlüklerini anlamak cok güctür, her seyin cok iyi ayarlanmasi, tam olmasi gerekir bu kiyasi yapmak icin. Ben sahsen Chorusu secerim, ama size Ultegrayi tavsiye ederim, hem kullanilan ruble ve zincir fiyatlarinin iktisadi olmasi dolayisiyla, hem de Türkiye piyasasinda rahat bulabilmeniz acisindan...

Tüm setleri kullanmış biri olarak SRAM FORCE demek durumundayım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

campy athena EPS kullanıyorum, tavsiye ederim. chorus EPS'yi de çıkardılar yakınlarda. EPS için kadronun ona uygun olması gerekiyor ancak.

Yeni 11'li Campagnolo'yu bekleyeceksen onu tavsiye ederim. Fakat şu anki mevcut sistemde 6800 daha üstün.

Herkese selam yeni bir bisiklet toplıcam. 2 model arasında kaldım arada ağırlık ve fiyat farklı mevcut campi daha hafif 200 gr civarında. Campi kullanan varmı varsa yorumları bekliyorum

@Cansın CANDAŞ

Campagnoloyu kendiniz sürüp karar vermelisiniz, sert vites artırmaları vs tamamen sürücünün kişisel beğenmesine bağlı bir şey, kesinlikle Shimano veya Sram' a benzemez.
Ben hep derim bu tür soruları boşuna soruyorsunuz, şimdi size burada 50 kisi süper, üstüne vistes sistemi yok dese, 50 kişide campagnolomu unut sakın alma pişman olursun dese neye karar vereceksiniz? Hadi diyelim ki kimse kötülemedi ve hep övdüler ve siz bu övgüler üzerine o bisikleti aldınız ve sizin hiç hoşunuza gitmedi bu durumda ne olacak?
Siz en iyisi test sürüşü yapın her iki bisikletle ve size hangisi daha mantıklı geliyorsa onu alın.

Çok farklı süper record da kullanmış olsam da ben sram red tercih ediyorum. Campagnolo nun en sevdiğim yani ön aktarici büyük dişe geçmeden 4 farklı konumda konumlandirma olayı böylece hiç surtme problemi olmuyor onun dışında yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tamamen kişisel görüş.

Yaklaşık 3 ay önce sora setli giant defy 3 aldım. Bisiklet fena değil. Bisikleti satan arkadaşım öncelikle acemiliğimi atmamı sonra upgrade etmemi veya daha iyisini almamı tavsiye ettim. Amacım gelecek sene 90 km lik bir yarışa amatör olarak aktılmak.

Wiggle de ultegra 6800 set aldım. Yine arkadaşım bu setin de ömrü olduğunu , yarışa yakın zamanlarda jantı değiştirmemi ve ultegrayı o zaman takmamı söyledi.

Sizlere sorum şudur; bu setlerin ömrü ne kadardır? Zincir dışında kolay yıpranır mı ?

Ayrıca aliminyum kadroya bu sete yazık mı olur? Bu aralarda bi karbon kadro alıp yavaş yavaş başka bisiklet mi toplasam?

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Ultegranin omru 1 yil degil ki :)
Tavsiyem, ultegrayi yaz basinda (yagmurlar bittikten sonra) bisikletinize takin ve kullanmaya baslayin. Bu sekilde 1-2 yil kullanmayi hedefleyin.
Boşa çikan sora seti bir kenarda tutun, bisikleti satacaginiz zaman sora takip, sora ile satin. Yeni bir bisiklet aldiginizda da ona ultegranizi takarsiniz. Ultegra 1-2 yilda eskimez. Belki aynakol yapragi, zincir ve ruble degisimi yaparsiniz, onun da maliyeti 300 400 lirayi gecmez

Gule gule kullanin :harika:

Geri