Scudo Sports

campagnolo 9 lu gobege 10 lu kaset uyar mi?

Cengiz Parlakgül

Forum Bağımlısı
Tepki
742
İsim
cengiz parlakgül
Basliktaki soruya acil cevap aramaktayim cok sagolun. Jant campagnolo khamsin ruble 10 lu centaur

Scudo
@Fırat Dizman

(link)

http://static.bike-components.de/images/product_images/popup_images/14678_1_Campagnolo_RecordHR9-_10-_11-fachNabe.jpg

Campagnolo 9lu vites adım aralığı= 4.55mm Dişli=1.75mm Bilezik=2.8mm toplam=38.15mm

Campagnolo 10lu vites adım aralığı=4.12mm Dişli=1.75mm bilezik=2.42mm toplam= 40.0mm

iyide 9 lu hub üzerine nasıl 11li ruble uyucak yarısı dışarıda kalır,şu an ben 11li kullanıyorum,bilemiyorum ...

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
daha önceki araştırmalarımda olmadığı sonuçlarına rastladım,belkide ben yanlış yorumladım,birde arkadakdaş 9luya takamadı!!

• Beğen
yanlız kaçırdığınız birşey var,sanırım soruyu soran arkadaş kullandığı parçanın kaç model olduğunu söylemiyor,eğer:örnek 2005 yılında yapılmış 9luyumlu hub a takmak istiyor olabilir,3 yıl önce istanbulda en eski campagnoloculardan teknik iş yapan bir abimiz,benim kullandığım 9 uyumlu hub a 10lu kaset takmak istediğimde olmayacağını söyledi...

• Beğen
(link)
linkte shimano-sram 9-10,campagnolo 10-11 yazıyor,9lu sisteme uygun değil örneğin,yeni nesil jantlarda 9-10-11 genellikle uygun,ama bazı özel jantlarda fark olabiliyor
ayrıca model ve yılda farklılık gösterebildiği için net bir karşılık ve sonucu yok gibi,arkadaş bir teknikerler görüşüp gösterek garanti sonuç alabilir kendi jantı için

Herseyden önce, biliyorsunuz, 6-7 disli 126 mm. 8-9-10-11 disliler 130 mm. Aradaki farklar sadece raya giren bilezikler, disli kalinliklari, ve vidalama sistemiyle. En kücük disliyi veya en kücük iki disliyi vidali yaparak veya ayri sikistirma vidasi koyarak.
Campagnolo' daha eski bir modeli var 11 linin takilamadigi, ama 9- 10 lu her zaman takilabilir.
Konuyu acan arkadas sizin de dediginiz gibi sadece kandi ihtiyaci olan bilgiyi vermis. Benim yola ciktigim nokta da, zaten elinde cok eski bir Campagnolo olamayacagi varsayimindan dolayidir. Eger yaniliyor olsam, o zaman menfi bir cevap verir, hatami düzeltebilir.
Tabii ki vites adimlari farkli, yani ayni vites sistemiyle kullanilmaz gibi detaylari da eklemeye gerek görmedim.

Sizin 11 li Campa ' ya gelince
vites adım aralığı=3.85mm Dişli=1.65mm bilezik=2.2mm toplam= 40.2mm
Yani 10 lu ile arasinda 0.2 mm fark var. Yani boslukta durmaz. Zaten zinciri filan da farkli. Baska türlü 130 mm araliga sigmaz zaten.

son mesajda gayet açıklayıcı anlattınız,doğru söze ne hacet...sonuçta bende tersten düşündüm heralde,sonunda doğru sonuç çıktı.

(link)
Ayni sizin verdiginiz linkteki eski model rubleler!

Yani herhalükarda 9lu ve 10 luya uyarlar.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Cok degerli abilerim, soylemek isterim ki uydu

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim sonucu biraz gec belirttigim icin ozurlerimi sunarim

Saygilarimla

Geri