Scudo Sports

Camiye Gel, Bisikleti Al

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Siirt Müftülüğü'nden Örnek Bir Proje | Namaza Gel, Puanları Topla, Bisikleti Kazan (link)

Scudo
Bence kötü bir uygulama Dini insan kendi için yapmalı ve yaparken yaşayarak isteyerek yapmalı eğer dini uygulamak Allah rızası ve göçeceğimiz yer için değilse özellikle dünyevi amaç içinse bu tırnak içinde "bence" kişilerin gözünde dinin anlamını kaybetmesine sebep olabilir.

Kısaca Dini Allah Rızası ve Öldükten sonraki hayatımız için yapmalıyız ve yaşamalıyız geçici dünyavi amaçlar için değil bence kötü bir uygulama.

@MehmetBnl

Konu şimdi açılır gider burdan da yinede söylemeden edemeyeceğim tabiki. Bilmeden konuşuyorsunuz Peygamber Efendimiz ( S.A.V.) ve Sahabe-i Kiram'ın bu tarz uygulamaları vardır. Araştırınız önce. Bu teşvik amaçlıdır sadece. Camiye gelen bir çocuğa bir şeker vermek bile onun bilinçaltında yer eder ve vesile olur. Bunda amaç sadece maddi dürtüler ile hareket eden nefsi maneviyat yoluna adım attırmaktır. Daha sonrasında İnşaAllah bu tadı lezzeti alan kişi devamını getirir. Vesselam....
Not : Camide koşturan ses yapan çocukları azarlamayınız, azarlatmayınız. Bu da aynı şekilde ters bir etki yapacağından camiden ve cemaatten çocuklarımızı uzaklaştırır.

Günün birinde bir köyde camiiye giden cemaat yokmuş. İmam bu durumu köy ahalisine sormuş. Ey ahali neden camiye gelmiyorsunuz? Ahali demiş ki abdest almak zor geliyor hocam. Sonra imam tamam abdestsiz gelin demiş. Ertesi gün bakmış yine gelen olmayınca tekrar sormuş ey ahali bu kez neden gelmiyorsunuz? Ahali ayakkabılarımızı çıkarmak zor geliyor hocam demiş. İmam tamam ayakkabıyla gelin demiş. Böyle böyle cemaat namazlara gelmeye başlamış. Sonra imamın başka bir köye tayini çıkınca yerine yeni bir imam gelmiş. İlk namazda cemaatin ayakkabıyla, abdest almadan camiye girdiğini görünce cemaate sormuş nedir bu hal? Onlar da eski imamın böyle gelmelerini söylediğini belirtmiş. İmam da hemen eski imamı aramış ve sormuş; hocam böyle namaz olur mu? Eski imam hemen cevabını vermiş: hocam ben onları camiye sokmayı başardım, sen de namazı doğru kılmayı öğretirsin.

@MehmetBnl

@Ahmetgitar Orada yapılmak istenen şey istismar değil. Çocukları camiye teşvik etmek, dini sevdirmeye vesile olmak. Bunda herhangi bir istismar göremiyorum.

Sağlık Bakanlığının dağıttığı bisikletleri nasıl dagitalim derken bence bu güzel birsey.
Ayrıca çocukların camiye alistirilmasi için yine güzel bir uygulama. Yine bir camide çocukların camiye gelmesi için camiye akvaryum yapılmıştı ve guzel sonuçlar alındı.
(link)

@EmirhanShn tersten bakalım, ateist olan çocuklara bisiklet hediye edilecek olsaydı bunu istismar olarak görür müydünüz? Yoksa yine teşvik mi derdiniz?

Ya da aynı örnekten gidelim, namaz başına çocuklara bisiklet değil de yirmişer lira para verilseydi?

Bisiklet olunca görüntü farklı oluyor ama olmasın.
Dini vecibe karşılığı sunulan maddi bir karşılık var. Bu tam anlamıyla dini duyguları maddi karşılıkla yapmaya teşvik yani istismardır.

Bazı kavramları yerine oturtmalıyız. Cami-i Erken dönem İslam'da, yani Medine Site Devleti döneminde devlet kararlarının tartışıldığı ve alınan kararların ,(savaş da dahil) topluma ilan (hutbe) edildiği devlet binası idi.

Cami-i kelime anlamı olarak insanların toplandığı yerdir. Cum-a günü ise toplantı günüdür. Hutbe Cum-a günü açıklanır. Cami-i sosyal ve siyasal yapısı gereği sadece namaz kılınan yer değildir. Namaz (salat=dua) Cami-i'de icra edilen toplu ibadi seremonidir.

Ancak bu ibadetin dışında Cami-i'de toplantılar, düğünler, konuşmalar, misafir ağırlanması, yolda kalmışların barınması ve onlara yiyecek verilmesi gibi sosyal aktiviteler de icra edilir.

Bunlara ek olarak Cami-i'de Ashab-ı Suffa olarak tanımlanan Kur'an ve İslam eğitimi alan kişiler de yaşamaktadır. Bu kişiler Medine Site Devleti'nin kanunlarını yani Kur'an'ı tahsil edip, bu kanunların uygulanması, yani peygamberin fiili ve kavli sünnetini (eylem ve söylemler) tahsil ederlerdi.

Konu başlığında belirtilen "Cami-i'ye gel bisikleti al" kampanyası kesinlikle kabul edilemez. Çünkü sevgili Allah kendisine inananlardan takva yani samimiyet beklemektedir. İnanç yürek işidir. İşin içine nema yahut basit de olsa menfaat girdiğinde, orada samimiyet kalmaz kar/zarar ortaya çıkar. Bu da kadim öğreti olan dini yozlaştırır.

Konu başlığında belirtilen kampanya ile misyonerlerin "200$ karşılığı sizi Hristiyan yapalım" mantığı arasında hiç fark yok. Ezcümle; İnanç meta (para-mal-makam) ile satın alınmaz. Alınırsa inanç olmaz.

Esen kalın.

Not; İtirazlarınıza "biz Tevbe Suresi 60'cı ayet çerçevesinde insanları İslam'a ısındırmak için çalışma yapıyoruz" diyebilirler. Öyle ise durum daha vahim. Çünkü ilgili ayet, gayri/müslimlerin İslam'a ısındırılması için ekonomik program hazırlamıştır.

@avkebele
Sn avkelebe keşke o imama namazın (salat/dua) illa ki Cami-i'de kılınması gerekmediği öğretilseydi.
Esen kalın.

Kan çıkar, kapanır.

Camiye gelene bisiklet vermek yerine, bisikleti olmayan tüm çocuklar için diyanet bütçesinden bisiklet hediye edilse belki daha çok çocuk camiye gider, din adamlarına daha çok sevgi beslerdi. Diyanetin böylesi büyük bir bütçesi yok mu? Milyarlarca lira bütçeden çocuklara bisiklet verilecekse helâl olsun o para derim. Yeter ki mercedeslere gitmesin o paralar.

Ha tabi diyanetin her çocuğu mutlu etme amacı yoktur. Bazı çocuklar bisikletsiz ve mutsuz büyüyecek ki ileride aynı mutsuzlukla burjuvazi tarafından sömürülmeye ses etmeden bir tas çorba için gece gündüz çalışsın.

@Mesut DOĞRU müthiş yorum, her zamanki gibi. Ellerinize sağlık...

Ben bu forumda elli kere söylüyorum, elli kere aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyorum. Arkadaşlar bir kere olsun laftan anlayın artık. Cidden çocuk gibisiniz hepiniz. Yahu biraz idrak edin bazı şeyleri artık. Yapmayın Allah aşkına yoruyorsunuz. Konuyu kilitliyorum.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri