Scudo Sports

Çalışma sahası Bıçkıdere - Göçbeyli 13 eğimler 6-13-20-27 Ekim

Giant SCR 1 :
KADRO: ALUXX SL-Grade Aluminum
ÖN AMORTİSÖR: Giant Carbon / ALUXX SL
GİDON: Giant SCR ALUXX SL, 31.8
BOĞAZ: Giant SCR ALUXX SL
SELE BORUSU: Giant ALUXX SL, 30.9
SELE: Giant Performance Road, Men's
PEDAL: Wellgo LU-933A ALLOY
VİTES KOLU: Shimano Sora
ÖN VİTES: Shimano Sora
ARKA VİTES: Shimano Sora
FRENLER: Shimano Sora
FREN KOLLARI: Tektro Performance Road R310
RUBLE: Shimano HG50, 12x25, 9-Speed
ZİNCİR: Shimano HG53
AYNAKOL: Prowheel OUNCE 34/50
ORTAMİL: VP-BC73
JANT ÇEMBERLERİ: Giant 28H Double Wall
GÖBEKLER: Giant Alloy 28H
JANT TELLERİ: Stainless Steel, 14g
DIŞ LASTİKLER: Kenda Kontender K-196 700x26C
Ağırlık : 9.5

valla durum vaziyet belli oluyor galba benim karbonu 1500 liradan satacam yerine gıant yol makinesi alacağım 1500 lira ,,9.5 kilo..

yalnız sorun şurada benim boy 1.74 bacak boyu 83 bana yol kadrosu 55 cm olmalı üst boru uzunluğu 47 kadro bu bisiklet bu bana olmaz tabi,,

Scudo
Features

• Weight: 10,1kg / 22,25lbs
  • Frame: SCOTT Scale 29 Carbon IMP3 / HMF NET / Tapered Headtube 160PM Disc / Carbon dropout PF BB92 / Replaceable hanger SDS Shock Damping System
  • Fork: FOX 32 Float 29 Factory CTD Air CTD damper with 3 modes 15mm QR axle / tapered steerer reb. Adj. / 100 mm travel
  • Remote System: SCOTT LRD suspension technologie lock - ride / platform - descend activate by Rideloc Remote Lever Lockout - Platform - 100mm
  • Headset: Ritchey Pro Tapered 1.5" - 1 1/8" semi integr. OD 50/61mm / ID 44/55mm
  • Derailleur (Rear): Shimano XT RD-M786 SGS Shadow PlusType / 20 Speed
  • Derailleur (Front): Shimano XT FD-M786 / 34.9mm
  • Shifters: Shimano XT SL-M780 Rapidfire Plus / 2 way release Ispec clamp
  • Brake Levers: Shimano XT BL-M785 Disc
  • Brakes: Shimano XT BR-M785 Disc 180/F and 160/R mm SM-RT64 CL Rotor
  • Crankset:Shimano XT FC-M785 hollowtech 2 38Ax24A T
  • BB-Set: Shimano SM-BB71-41A / shell 41x89.5mm
  • Handlebar: Syncros FL1.5 Tbar Alloy 7050 D.B. / T shape Flat / 9° / 700mm Syncros Pro lockon grips H'stem:Syncros FL1.5 7050 Alloy / oversize 31.8mm 1-1/8" / 6° angle
  • Pedals: nil
  • Seatpost:Syncros FL1.5 / 34.9mm
  • Seat: Syncros XR1.5 / Titanium rails
  • Hub (Front): Syncros XR 2.0 29 CL / 15mm made by DT Swiss
  • Hub (Rear):Syncros XR 2.0 29 CL / RWS made by DT Swiss
  • Chain:Shimano CN-HG74
  • Cassette:Shimano XT CS-M771-10 11-36 T
  • Spokes: DT Swiss Super Comp black
  • Rims: Syncros / DT Swiss XR 2.0 29 28H / Tubeless ready
  • Tires: Schwalbe Rocket Ron EVO 29 x 2.1 / 127EPI Kevlar Bead Tubeless ready / Pace star compound

(link)

http://a248.e.akamai.net/origin-cdn.volusion.com/czncq.rpwlt/v/vspfiles/photos/221722-2.jpg?1356611837

http://www.coloradoskishop.com/v/vspfiles/templates/Digital/images/PBox_Border_Left_Top.gifhttp://www.coloradoskishop.com/v/vspfiles/templates/Digital/images/clear1x1.gifhttp://www.coloradoskishop.com/v/vspfiles/templates/Digital/images/PBox_Border_Right_Top.gif
http://www.coloradoskishop.com/v/vspfiles/templates/Digital/images/clear1x1.gif
Frame: SCOTT Scale 29 Carbon HMF
Fork: FOX 32 Float 29 Factory CTD Air, 3 modes, 100mm

Group set: Shimano XT
Brakes: Shimano XT
Parts: Syncros FL1.5
Wheels: Syncros XR 2.0 29''
Our Price: $3,839.99
,,
3839 dolar ,7600 lira evet karbonu ucuza bırakıyoruz galba 1400 yurodan hesabı açmak lazım mtb karbon bu ,

@Kudret Kurtcebe
ben beklemedeyim bu arada senin bayramında mübarek olsun kudret abi

@Kudret Kurtcebe
hayırdır kudret abi yol bisikletimi alacaksın yakışır valla

@Erkan Közen

bakıciz ,,,:rolleyes:
evet açıkça benim scale 30-mtb karbon kadroya cila çekeceğiz ,yepyeni olacak pul döküntüleri olmayacak kadro yeni olacak,valla aynı kadroyu gürsel 1400 yurodan satışa sundu ve aynen sattı kadroyu,
neden bende satmayayım sadece kadroyu ,geriye kalanlar işime yaramayacak ,

işe yarayacak parçalar sadece şunlar ,,

1- aliminyum çatal sıfırı 200 kağıt ikinci eli 100 kağıt eder,,
2- slx ayna kolu 50 kağıda veririm bitmiş hali tabi aynı şekilde sram -9 lu ruble 50 kağıt ,işe yararlar daha
zincir çöpe ,,
3- ön ve arka aktarıcılar tanesi 50 kağıttan gider onlar hala işliyor öndeki lx arkadaki xt ,,toplam 100 kağıt
4- geriye ne kaldı jantlar onlar alexrimsler toplam 50 kağıda gider,28 jantlar ,,
5- arkadaki avid mekanik disk fren kaliperini 50 kağıda bırakırım işe yarar,ayrıca fren kollarına para almam vites kollarınada ,

etti 400 kağıt

kadro 1400 yurodan açılırsa -3780 lira eder ,yukardaki fiata bakar ise scott -29 scale almış başını gitmiş tam 7600 lira karbon ,10 kilo ,benim bisikletin ise sıfırı 6000 liradan aşağı değil scale -30 karbon scottlar hala pahalı karbonlar tabi,,

evet yapacağım iş şu ,23 hacim biraz riskli olur ama 32 hacimde kalırım ,birde 23 hacim bisikletlerin tekerleri haliyle silik olacak ve sürekli patlama riski bunun için 700 x 32 en iyisi.evet iki seçenekten biri olacak ya giant yol 55 kadro 23 hacim -iki yaprak ya da focus -cyclo cross -3 yaprak 700 x 32 hacim ,açıkça tavşanlı yolu için cyclo cross gerekmekte ,bi tarafımda diyorki boşver yolu alma cycloyu al ,çünki o dağ etaplarında anca cyclo cross olur ,biliyorsun ben araç gürültüsünden hep kaçarım onun için istanbul dışı tek yer tavşanlı-boyalıca hattı birde bıçkı dere,,

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 18C. Rüzgar Hızı: 20-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 10C. Rüzgar Hızı: 10-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

hava bizden yana ,,,bu pazar talip olursa bostancıdan saat 08.30 da oradan elemanları alıp gelirim çıkış noktasına ,ama rağbet olmaz ise ,aynen topuklar gelirim erkan ,
şimdi iki kişi olursak ben evden saat 07.00 de çıkacağım saat 07.00 de gün ağarmış oluyor , çabuk alırım 9 km yi ,saat 08.00 de çıkış yapar isek iyi olur ya da 08.30 ,

İyi bayramlar herkese;

Bu pazar Bıçkıdere'ye mi yolculuk? Şu Kurtdoğmuş iyiydi yaw! :eek: Bıçkıdere de olabilir, cumartesi bakayım bi duruma Kudret abi...

@Bugsbunny

kurtdoğmuş bekleyecek ogün ,sanada iyi bayramlar ogün,
gene bıçkıdere değil gerçi biliyorsun ,göçbeyliye kadar tempo ,,mtb lerde çoğunluk olursa kurtdoğmuş, ama iş zor anca aşağıdan olursa kolayda ,genede zora talip olanları bekleriz onlarda avrupa yakadan özer-atom kamil,korsan hasan olurda adem dualı malesef dizden sakatlandı ,son durumunu bilmiyorum kurtdoğmuşun en zorunu sağlam adamlar ile yapmak varda ,yalnız erkan tek kalıyor bu nedenle ben ona uyacağım ,,

Kudret abi, kadro boyu konusunda rakamlara çok takılma derim, e tabi 55 kadro boyu çıkıyorsa 48 al demiyorum ( benim yaptığım gibi ) ama vücudun ergonomisi her insanda farklı oluyor, aynı ölçüde olmasına rağmen kimi 54de kimi 56da rahat ediyor. Mesela benim boyum 1.82 ama 48 kadro, gidon boğazımı 130mm yaptım hiç molasız 100km gidiyorum ve rahatım. Rampalarda dahada rahatım.
Birde bu yaz okadar yol yaptım birkere lastik patlatmadım, camdan da geçtim, stabilize taşlıkta yoldan. Patlak biraz şans işi, aslında lastik ebadı ufaldıkça, yere temas eden yüzel azaldıkça lastik patlama riski daha az. 2.1 lastikle cam kırığından geçerken 10 tane camın üstünden geçiyorsan bunda 2 tanesinden geçiyorsun :)

Yol bisikleti alıp, cross lastikleri takıyorsun, çıkan lastikleri satıyorsun, keyfine bakıyorsun abi :)

@Ertuğrul Mengi

evet doğru mantık lastik ne kadar hacmi büyük o kadar patlağa yakalanma olayı ,bakalım zaman ne gösterir önce şu karbonu satma durumuki aynı kadroyu 1400 yuroya sattı bi dostum ikinci elden üstelik kullanılmış idi benim bisikletin yenileri 6000 kağıttan aşağı değil zati ,kadro bence 1500 liraya ucuza gider, önce kazınıyor sonra cila atılıyor yepyeni oluyor karbon kadro ,,valla bana açıkça 3780 kağıt lazım ,şimdi istanbul dışı tavşanlı -boyalıca etabı orada bizi bekleyeceğinden bi adet cyclo cross bana lazım ,biliyorsun o etabı orada yol bisikleti konforlu olmaz ayrıca cyclo cross ile kurtdoğmuş offroada girmeyi düşünüyorum,,

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005273_605077536191491_18346989_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998528_611798482186063_1939213286_n.jpg

evet yukardaki kurtdoğmuş offroada sokacağım cyclo cross focus' u
bakalım nasıl olacak,,dereyi görmeden paçaları sıvadık bizde,,:)

kudret abi nedir senin bu çıklokroslara merakın yarış bisikleti desen değil yol bisikleti desen değil :) lastiklere bak acayip bişey :)

@zekeriya usta

valla araziye girme derdi olduğu için herhalde, sessiz mekanlara ,toprak yollara , 700 x 32 ile 28 jant ile, kurtdoğmuş offroada girdim, inişler yavaş oldu tabi,bi de diyorum yarış gidonu ile gireyim ,tamami ile merak ,,

@Erkan Közen

o.k ,09.00
geriye almamın nedeni kamyonlardan kaçmak 3-5 tanede olsa kamyon var,,
tamam saat 09.00 çıkış olur ,yalnız dün yağmur var idi bugünde var ct günü yağış car saat 15.00 de birde sabah saatinde 2 saat yağmur pazar sabahı yerler ıslak olurmu ona bakarım ona göre mesaj atarım ,yerler ıslak olursa ömerli inişi son derece tehlikeli olur senin içinde benim içinde ,artık kış geldi sayılır bundan sonra yağmurlu havalarda yokuz ,,

(link)

evet yağmur yok ısı düşük kışlıklar giyilecek artık,,

(link)

27 ekime polinez olabilir hekimbaşından girer aynı yerden döneriz..

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 18C. Rüzgar Hızı: 15-20 KM/S. Rüzgar Yönü: Doğu.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 10C. Rüzgar Hızı: 15-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

wunder pazar hava raporu..

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 17C. Rüzgar Hızı: 20-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 9C. Rüzgar Hızı: 15-30 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

evet erkan pazar iyi ct akşamı netleştiririz , 09.00 çıkış dudullu yoldan bıçkıdere yolcularını alırım 5 dakika beklerim ,sonra direk saat 09.00 da dudulluda olurum ,çıkış saati leri alındı ,bu nedenle evden saat 08.00 de çıkarım ,,

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/254218_216488031717112_4066501_n.jpg

demirbaş toplanma yeri saat 09.00 anadolu performans sürekli buradan çıkış yapacaktır bizi yakalayan yakalar yakalayamayan aynen dona kalır ,hiç kimse için 15 dakika beklemeyiz..en fazla 5 dakika,,

vites ayarlarını hala yaptıramadım Kudret abi fakat yarın ilgilenirim diye düşünüyorum pazara hazır olurum

@Sinan Çakır

o.k saat 09.00 çıkış dudullu ,ct akşamı netleştirelim hava iyi,,,bi kez daha .
çalışalım aynı rampaları ,sonra kışa çok kızacağız ,havalar kötüye gidecek,,

bu pazar hava iyi olursa hazır olanlar ,,

1- kudret
2- erkan
3- ogün
4- sinan vites ayarlarını yaptıracak pazara hazır olacak ,,
5- kerim ,yüzde 80 gelir
6- bahtiyar -serbest grekoremen,,

saat 08.00 de evden çıkacağım saat 09.00 da dudullu çıkışa yetişirim- no -mola 47 km tempo- göçbeyli market -şile rampaları- bıçkıdere rampaları 13 eğimler ve final -60 km ye eşdeğer etap,,,

etabı hatırlayalım,,

(link)

kudret abi çok güzel bir bisiklete benziyor. ben de yazın şundan düşünüyorum
(link)

bu arada yarın rampalarda şişecek biri de gelsin derseniz ben de gelirim :)

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi,

Yeni bisiklet mi aldın? Aldıysan da Focus mu aldın? Hayırlı olsun : )

Geri