Scudo Sports

Çalışma sahası Bıçkıdere - Göçbeyli 13 eğimler 6-13-20-27 Ekim

@Kudret Kurtcebe

Gelenlerin çoğunda mtb olduğunu tahmin edersek 120km'de zorlanmam, zorlansamda grubun arkasında kalacağımı sanmıyorum. Ben Kartal'dan geleceğim, size eşilik ederim.

O zaman ayın 13'üne izini alıyorum.

Scudo
@Çetin Güzel

o.k kartaldan direk bostancı saat 08.30 yalnız offroad olayı için önceden burada beyin fırtınası yapacağız işin en zoru oradır offroad yaparız 54 km in üstüne gelecek, ama yardımlaşmalı olur nedeni 54 km boyunca sıkı eğimler olacak şile rampaları üzerine bıçkıdereden sonra gelen eğimlerki bi yerde resmen duvar 13 eğim evet bunu konuşacağız ,
burada offroad isteyenleri dinleyeceğim..

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005273_605077536191491_18346989_n.jpg

evet bura zordur rampa sürekli,ve 9 km dir..54 km in üstüne gelir buraya o.k diyenlere eşlik edeceğim ama yardımlaşma olacak burada, en arkadan durumu kontrol ederek geleceğim ve yavaş tempo zati sürat yapamıyorum burada ,
offroadun bitiminde herkes beni bekler..

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p206x206/11487_605063696192875_1554409218_n.jpg

kurtdoğmuş offroadun sonu buradır ...

evet sinan çakır ,çağrı ve çetin güzel dostlarım ,offroada kesin karar verir isek çetin bir mücadeleye imza atarız hep birlikte ama şunu asla unutmayın zoru başaran herşeyi başarır kurtdoğmuş zorun adıdır hazır olanlar ile yapmak isteyenler ile burada beyin fırtınası yaparak bu işe ayın 13 ünde soyunuruz, animallah deviririz 54 km üstüne 9 km lik kurtdoğmuş offroadunu,,

şu maşayı halleder halletmez gelicem kudret abii :)

alemsin yahu arkadaş nasıl kırdın o aleti :)
neyse yalnız gene aynı sistem özer ,kamil gelirse sen kamil adem diyemiyorum valla ademe bakar iş dizi çekmedi karaburunda bura zor biliyorsun ,evet olmaz ise sen atom kamil önden basacaksınız siz bekleme yapmayacaksınız zati sizi önden göndereceğim 5 dakika sonra biz harekete geçeriz yeni dostlar ile çalışma yapacağım,,

evet güzergah 54 km sonra kurtdoğmuş offroad yolu başlar buna orada kararda verebiliriz yorulmalara göre ,geçen sefer çağrıyı yorgun gördüğüm için offroad ' a sokmadım, yorgunluk dikkat dağıtır ve kazaya davetiye çıkartır,,

kurtdoğmuş 10 km ye yakın 9 km 900 metre a noktası başlangıç b noktası final ve dinlenme burada çıkın yenir yanımıza aldıklarımızı yeriz çeviz ,fındık kuru üzüm kuru kayısı kuru incir , ,kurtdoğmuş köye girmeden dönüşü serbest sürüş yapacağız ta istanbul bulvar yoluna yavaş tempo çünki dönüşte rampalar var ve devam ediyor aydosun güney yoluna girmeyeceğim ,çünki orada dik eğimler var grubu emniyetli bi biçimde pendik sahil yoluna tabi bisiklet yoluna sokacağım ,,

performans dostlarım hariç, kesinlikle ekip çalışması sırasında bi kişi bile arkada rampada kalırsa, beklenecek asla arkada bırakılmayacak yarış yapmıyoruz topiğin başında çalışma yazıyor ve bu sisteme kesin uyacağız evet yineliyorum bisikletten ağırlık ne varsa atın ,,

Kudret abi 54 km den sonra % 9 eğimli 9 km lik yokuşu bir dikişte bitiren arkadaşı benim için alnından öp. Analar her zaman böyle babayiğitler doğurmaz. Birde sevgili abicim o bahsettiğin lastik bendede var, toz toprak yolda hiç güven vermedi bana asfalttan çıkmıyorum aman dikkat et sen ve senin muhteşem ötesi yazıların her daim bize lazımsınız

(link)

6 ekim sağanak yağış ogün çalışma yok 13 ekim ideal,
tabi değişebilir ,
6 ekim etkinlik var zati,,

@mehmetsunu

teşekkür ederim mehmet dostum,
şimdi burada adem dualı bu işi başardı ,evet aynı güzergahta 54 km sonra offroada daldı 9 km 900 metre aslında tabi 900 metre az sayılmaz 10 km diyelim buna ,yalnız tek hatası tavşanlıda oldu teknik hata yaptı ,ora daha zor ağır stabilize ,
26 jant kullanıyor bisikleti 11 kilo 35 derecede 10 eğimlerde zorladı kendini ve bu pazar karaburunda dizi çekmedi ona eşlik ettim ,evet dikkat etmek lazım zorlamak son derece yalnıştır, kişi her zaman bilemiyor limitinin ne olduğunu ,bunu anca sahada hata yapa yapa öğrenecek,,mehmet dostum dediğin doğru yukarda resimleri gördün inişler orada benim için son derece riskli ,yalnız riskli olmayan yerlerde var ama riske girdiğim yol inişi var orada koca taşlar yerde irili ufaklı üstelik toprak yarık ve tabi o toprağın yarık kısmına mazallah hızlı girer isek uçtuğumuzun resmidir, ama çok yavaş ve kesik kesik frenleme ile yarığın yanındaki çok az bi düz toprak yoldan yavaşça geçiyorum, oradan her geçişimde ,pür dikkat olmak lazım,,bu aslında evet adrenalin,,
evet 700 x 32 işe yaramadı kurtdoğmuşta ama o gün yağmur yağdı inişlerde hafif hafif kaya kaya indim frenleri kesik kesik kullandım asılmadım, kontrolü asla elden bırakmadım telaş ve panik olmaz ,gayet soğukkanlı olunacak sele üstünde, ama kuru zeminde ,kumlu toprak zeminde asla kaydırmadı, yokuş yukarı çıkarkende yandan çok hafif dişleri var ve su oluklu teker,,

@Sinan Çakır

evet burada çalışma olmalıki kurtdoğmuş rahat olsun ,,

26 jant dağ bisikleti kullanan dostlarım ,
hobi amaçlı performans yapılacak ise kesin vücut ağırlığınız önemli ve doğru beslenme,bacak kaslarını güçlendirmek için ,antreman çalışmaları nerede olacak,toprakta ve rampalı etapta tabi,,
bu bakımdan kurtdoğmuş offroad 'un önemi büyüktür ,ayrıca dağ bisikleti ile sert arazilerde ve 10 eğimlerde antreman yapan adam 53 dişe geçtimi ,düz yolda asla onu kimse tutamaz ,bu böyle biline ,bisikletler arasında ayrıcalık yapılmaz elma ile armut karıştırılmaz ,dağ bisikletinin konumu sert arazi ve ormanlar içindir ,ve toprak yoldur tabi,,yol bisikleti ile anca düz asfaltta gidersiniz, asla offroad yola yol bisikleti ile giremezsiniz, konforlu olmaz ve makineyi kısa zamanda bozarsınız, yol bisikleti ağır stabilizede asla uygun değildir ,yalnız cyclo cross bike bi nebze de olsa mtb lere yaklaşır ama nerede ,düz toprak yolda ,ama derin yarıkların olduğu yerlerde cyclo cross asla konforlu olmaz ,cyclo larda amortisörde var ,fakat asfalta çıkar iseniz gereksiz bi ağırlıktır amortisör,,,,,,

evet gelelim dağ bisikletçilerin beslenme şekline,yüzde 60 karbonhidrat,yüzde 10-15 protein evet yalnış duymadınız ,yüzde 25-30 yağ ,yalnız yarış öncesi dağda yarışacaklar karbon hidratı yüzde 70 e çıkartabilirler,,protein yüzde 10 a inecek ve yağ oranı yüzde 20 de kalacak ,,

evet bu bilgiyi aldıktan sonra (kaynak olarak mtb com tr den faydalanmaktayım,) gelelim bizim ağır turlaraki bura kurtdoğmuş offroad dur evet karbonhidratı yüzde 70 e çıkartırken yüzde 10 da protein alacağız bi gün öncesinden yani 12 ekim akşamı,,ve yağ yüzde 20 de kalacak,gerçi yarış yapmayacağız ama rampalar bizi yarış yapmışız gibi yoracak,,

evet amatör mukavet sporcuların enerji kaynakları,,,,,,

basit ve bileşik karbonhidratlar,bunlar vücutta glikojen olarak kaslarda bulunur,Karbonhidrat açısından zengin beslenmek isteyenlerin nişasta içeren unlu mâmulleri tercih etmesi lâzım. En uygun olanlar örneğin tahıl gevrekleri, siyah ekmek, meyve, kabuklu yemişler…

Proteinlerin ise ana yapı taşı amino asitler. Bunların hepsi vücut tarafından üretilemediği için besin aracılığı ile alınmak zorundalar. Et, süt,balık, tavuk gibi hayvansal proteinler biyolojik açıdan değerli besinler, yalnız yağ oranları da nispeten yüksek. Bir besin maddesinin biyolojik açıdan değeri vücudun o besin maddesinden ne kadar amino asit emebildiğini gösteriyor. Soya gibi bitkisel proteinler örneğin daha düşük yağ oranına sahipler. Nispeten uygun kombinasyonlar örneğin tahıl ile süt, kabuklu yemiş ile yumurta, süt ve yumurta ile patatesi birleştirmek. Beslenme uzmanları dengeli ve düzenli bir beslenme kapsamında vücudun ihtiyacı olan bütün proteini besinlerden karşılayabileceğini belirtiyorlar. Ama yoğun antrenman dönemlerinde ya da yüksek efor sarf edilen süreçlerde proteinleri ek olarak yardımcı besin maddeleri ile almak da mantıklı.

kaynak,,

(link)

Yukarıdaki yazıyı okuyunca aklıma geldi yazayım dedim. 2 hafta önce Veloslow'la rumeli fenerine gitmiştim. 125km, ortalama hız 26.32 km/h, 04:42:08dk Sürmüştü tur; haliyle bizde mtb, diğer arkadaşlarda yol bisikleti olunca tempo yüksek oldu, üşüdüm diye beşiktaştan gruptan ayrıldım. En sonda çok acıktığımı fark ettim ayak üstü 2 tane sosisli yedim, gün içinde de çikolata yedim. Eve geldiğimde başımda acayip bir ağrı vardı biraz uzandım, geçmedi. Adam gibi yemek yemeğe başladığımda başımın ağrısı gitti. Bu yaptığım büyük bir hataydı, öğlen yemeğide yemedim sadece çikolatayla idare ettim ve eve geldiğimde N kadar salakça olduğunuda anlamış oldum. Bundan sonra yanımda enerji verecek şeyler götürüyorum muz falan gibi.

(link)

Not: giderken program hata verdiği için km'sini sonradan ekledim. Haritaya baktığınızda denizden geçtiğimi'de gösteriyor; orada vapurun hızı dahil değildir. Çünkü program duraklatılmıştı. Sadece bağlantı noktası olarak gösterilmiş.

6 ekim çok bulutlu,evet 13 ekimde parçalı bulutlu ,19 derece ama 6 derece sabah , soğuk sayılır,artık kış geldi tadını çıkaralım, kasıma bakacağız, ama bu topikte değil öteki topikte, kış topiğinde ,hafta içi gelenler olacak çalışmalara ve hafta sonu...

(link)

evet kış topiği aşağıda,,,

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=123219&page=6

http://www.havadurumu15gunluk.net/images/imgs/7.jpg(link)

evet erkan ,duruma bakılırsa çok bulutlu,,6 ekim, evet havalar soğudu benim havalar geldi artık,

Pazar
(link)Yağmur Olasılığı. Yüksek: 19C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: Kuzey. Chance of Precip. 50%.

Pazar Gecesi
(link)Yağmur Olasılığı. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 15-20 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

wundere göre bu ,
eğer durum değişir ise bakarız ,,

@Kudret Kurtcebe

abi 37 ile mazgala girdim düştüm bir baktım maşa kırılmış şaft borusundan

@özer çankaya

geçmiş olsun neyse ileriye bakalım ,,,,önümüzde günler var bu arada kış topiğini patlatacağız 5 aylık topik o ,bu kış hareket var kurtdoğmuşta,,bu arada karaburun yerine ,eminönünde buluşuruz oradan göktürk e basarız ve oradanda aynen belgrada dalarız dönüşü maslaktan yaparım ,,

(link)

bayrama şöyle bi plan varda kim katılır, bu arada orman yollarına 700 x 32 teker ile gireceğim ,
evet karaburun yerine orman yolları ,kamyonlar sabah az olur ,hasdal kemerburgaz yolu ile işim olmaz, dönüşte maslak yolu mecburen ,neyse oraya razıyım zincirlikuyuna ,çocukluğum geçtiği yerler,ve beşiktaşta işi bitirim ,belgrad ormanları beni bekler,,
70 km bi şey değil.

göktürk e gelmeden kemerburgaz çiftalan yolu ,
sağa saparak ocak yoluna ,oradan kısırkaya istikametine,gümüşdere,bahçeköy,
bahçeköyde mola olur,büyükdere bahçeköy yolundan büyük dere,caddesine,maslak ve zincirlikuyu ve beşiktaş.

(link)

uydu fotoğrafta belgradın kuzey yolları stabil gözüküyorda, bu uydu resmi çok eski olabilir,,
yolun sadece 4 de 1 lik kısmını bilmiyorum ,,

(link)

sabahtan eser ise 35 km basar formulaya gelirimde sabah yerler ıslak olursa yatar,,saat 06.00 da evden çıkarım karanlıkta tek basarız oralara,,

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 21C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: KKD.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 13C. Rüzgar Hızı: 20-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

kudret abi bayram planın ilk günün dışındaysa ben varım rota güzel görünüyo abi :)

@Kerim A.

kerim bende cep olmadığı için, eminönü iskelesinin içinde bekleriz,
sabah ayaz olur dışarda durulmaz,artık son günler ,bu günleri değerlendirelim..kasım ayında artık pek durmalar söz konusu olmaz anadolu yakada göçbeyli bıçkıdere güzergahta, kışın rampa sonunda grubu beklemek demek aynen şifa kapmak demek ,yazın olurda artık kasımda aralıkta olmaz biliyorsun mart sonuna kadar bıçkıdere-çalışma sahası topikte açık duracak ,pazarları, kuru soğuk ve yağışsız havada yapacağız, saat gene 08.30 olur bostancı sen dudulluda beklersin 09.00 da ,,
evet gelelim kurban bayramına ,ilk gün değil sen ne vakit müsait isen ,,

Pazar
(link)Yağmur Olasılığı. Yüksek: 20C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: KKD. Chance of Precip. 40%.

Pazar Gecesi
(link)Yağmur Olasılığı. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 20-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

evet gördüğün gibi erkan wunder sağlam rapor verir, accu hava durumu sitesi çökmüş,,
6 ekim bıçkıdereyi es geç,,,,

(link)

13 ekim pazar ,,,gidiş rota değişti ,yeni gelecek dostlarıma kolaylık olsun diye şile rampalarını ve bıçkıdere rampalarını devreden çıkardım ,çağrı ilk çalışmaya gelmiş idi ama şile rampalarına girildi, sonra bıçkıdere ,şimdi işi kolaya çekelim zoru sonraya bırakalım ,rota gidişi yukarda
saat 08.30 bostancı çıkış bisiklet yolu takip ve kaynarcaya varış oradan pendik kurtköy bağlantısına ,buraya kadar rampa yok yalnız istanbul bulvar yoluna yaklaşırken hafif bi eğim alınacak ,istanbul bulvar yolundan kurtdoğmuşa giriş bir iki rampa var ve offroad başlangıcına varış,offroad dabıl olmayacak çünki gerek yok offroad sonunda beklenecek ilk varan bekleyecek ve dinlenme olur ,oradan göçbeyli ve tekrar aynı yerden döneceğiz....

(link)

offroad rota ..

1- kudret
2- çağrı soylu,
3- çetin güzel
4- sinan çakır ,,
5- kerim,

iç lastik pompa kask gerekli

(link)

dönüş rotası,,

kerim ,direk bostancıya gelecek adalar iskele önüne saat 08.30 çıkış...

bu çalışma turudur ,kontenjan sınırı yoktur mtb liler katılacak ,offroad çalışması yapılacaktır,arka takım kaptanı olarak tur boyunca herkesi kollayacağım,,,
özellikle offroad girişinde en arkadan takip edeceğim offroad sonu duracağız asfalt yolun başlangıcında,,

(link)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p206x206/11487_605063696192875_1554409218_n.jpg

kurtdoğmuş offroad başlangıç yeri,,

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1005273_605077536191491_18346989_n.jpg

buraya dikkat gidişte buradan inilecek taşlara dikkat edin ,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971471_605067296192515_1968324215_n.jpg

sessizlik sadece tekerin sesini dinlemek isteyenlerin yeri kurtdoğmuş offroad 10 km lik medeniyetin sıfır olduğu yer,,

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013056_605067802859131_1663334659_n.jpg

sona varış ,toplanma, asfalt yol ile stabilize toprak çakıl yolun birleştiği yerde mola olacak ,,

kurtdoğmuş tekerin sesi,,,:nota:

haydi offroadçular mtb çiler anadolu yakanın aslanları ...bekliyorum, en az 50 kişi yokmu,,

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p206x206/970953_589468767752368_1792815943_n.jpg

evet sağdaki würth ile ayna kol zincir ruble temizlenir 10 dakika beklenecek sonra bezle adamakıllı ovulacak ,,
soldaki zincir yağı wet lube ,
zincir iyice adam akıllıca silinecek bez ile,ve sonra diş fırçası yardımı ile bi devir döndürülecek diş fırçasını wet lube tüpün ağzından içeri sokun ,fazla yağlama olmayacak ,,

Geri