Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

@aziz otkur
Benim bisikletimi de dün akşam belediyenin önüne kilitlediğim bisikletimin bu sabah çalındı.
Zabıta'yla görüştüğümde parkın güvenli olmadığını, belediyeyle konuşup kapattıracaklarını söylediler.

Mevzu çok uzun olduğu için hikayeyi yeni bir konuda paylaştım:
Bir Garip Çalıntı Bisiklet Hikayesi - BisikletForum

Scudo
@cyclist35

Vay, amerikan action filmi tarzi cozum onerisi!

Kocaeli de olan arkadaşlar bugün otogarın arkasında bit pazarı var, gidip bakmanızı tavsiye ederim...ancak bulduğunuzu varsaysam bile başınıza iş almanız kaçınılmazdır...:(

Hevesle bisikletimi teslim aldıktan sonra bir kilite de ihtiyacım olduğunu hatırladım.
Sonrasında bisikletçi ile aramda aynen şu şekilde bir diyalog geçti.

- Kilitler nerede?
- Bunlar var.
- Fiyatları nedir?
- 30TL, 50TL, 120TL
- 120TL olan daha mı sağlam? Kırılır mı?
- Bak bende bu var(demir makası), hepsini keser. Bu kilitler çoluk çocuk çekip oynamasın diye var. Bisikletini kilit ile koruyamazsın.
- .......???
- Bak, bisikletini korumak istiyorsan onu göremeyeceğin yere bırakma. Bu kilitler sana sadece zaman kazandırır. Bu 30sn dayanır. Bu 1 dk.
Yani seçeceğin kilit, bisikletinden uzaklaşabileceğin maksimum zamanı belirler.

Cevap veremedim :/

@Qonraf

adam doğru demiş gayet. bütün kilitler büyük bir makasla kırılıyor. mümkünse yanından ayırmamak lazım.

arkadaşlar çalınan bisikletimi çok bilinen siteye ilana koymuşlar. seri numarasını bilmiyorum . Ama tüm özelliklerini biliyorum. Polise ya da savcılığa gitsem, özelliklerini anlatsam,hak iddia edebilir miyim?

@slx

Davan açılır. Bisikletinin sana ait olduğunu kanıtlaman lazım ancak. Bunu da bir fotoğraf ya da benzeri bir şeyle yapabilirsin. Ancak bisikletinin değeri 2000 liranın üstündeyse sakın dile getirme 1.900 1.800 tlydi falan de. 2000 tl üstündeki miktarları senetle ispatlamak zorundasın çünkü. Başka soruların olursa burdayım hocam. Bisikletinin faturası duruyorsa birde birlikte çekildiğiniz fotoğraflar falan varsa çok güzel olur. Ayrıca söz konusu malın satımını egellemek için bisiklete ihtiyati tedbir koydurmanı da tavsiye ederim yoksa bisikletin birde el değiştirirse dava konusunun devri vs... gibi işlerle uğraşma.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
burak ve onur kardeşler, teşekkürler. ancak fotograf yok elimde... 9 adet ve resimde tam gözükmeyen özelliği not ettim. jantın üzerinde yazan bilgi bile var elimde. made in ... gibi . ankarada eşi de yok eminim. polise gitsem şikayetçi olsam yardımcı olurlar mı?

edit sadece 1 özellik sitedeki resme bakarak anlaşılıyor. diğerleri bende... mesela hasarlı kısımlar hiç gözükmüyor. ama ben biliyorum. kadro alu yazılmış oysa çelik...

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@slx Polis ugrasmaz hocam.Kendin halledeceksin kendi isini

@slx

Abi direk savcılığa git suç duyurusunda bulun ilan sahibi hakkında bence.

@M.Burak KARADAĞ avukat bir arkadaşım var. ona da danışırım. işler de çok yoğun bu ara,bakalım nasıl halledeceğiz? evet zaten adliye önünden çalınmıştı. kamera kaydı bulamadık . orayı göstermiyormuş.

Edit: zaten fiyatı yüksek yazmış, o fiyata ankara 'da bisiklet satamaz. ek olarak adam 4 ayrı ilan vermiş hepsi de satılık bisiklet. diğerleri teneke dediğimiz bisikletlerden. özellikleri yok.

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@slx

İyi uğraşacaksın abi ama benden demesi :)

@slx başkasının da başına böyle bişey gelmişti. hatırladığım kadarıyla yazayım. belki uygularsın.
kızın bisikleti çalınır. kız bisikleti ilanda görür ve bi arkadaşını ayarlar. arkadaşı arka sokakta kamyonda bekler kasası açık şekilde.
kız bisiklete bakar kendi bisikleti olduğuna emin olur ve derki bi tur atabilir miyim. hırsız tabi atabilirsiniz. kız arka sokaktaki kamyona giriverir ve giderler.

buna benzern bişeyde yapabilirsin.

karakolda ilk intiba , gidin geleneksel yöntemle alın oldu. yarın bu işlerden anlayan bi arkadaşa telefon ettireceğim. bakalım noolacak? adama ya bu bisikleti getir, ya da hakkında hırsızlıktan işlem yaptıracağız diyeceğim. aslında o güne ait apartmandan bu bisikletle çıkarken görüntülerim var. onları kaydedeyim.

avukat arkadaşımı aramıştım. o da sordu,abi senin fotografın ya da güvenlik kamera görüntün var mı ? diye. evet güvenlik kamerası görüntüm vardı. :)

chnkrmz kardeş, ben o şekilde bişey yapamam.

şimdi, bir arkadaş( bu işlerden anlayan ) adamı arayacak. ama bu arada bisiklet satılırsa ne olacak? diğer taraftan bu satıcı kişi gerçekten hırsız olmayabilir, şimdi mahkemede hırsız damgası yeme ihtimali var. Bu da beni rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım? Bilemiyorum :(

artık hırsızlıklar iyice çoğaldı. bunlarda sezonluk çalışıyor heralde.
daha fazla dikkatli olmamız lazım. sizede geçmiş olsun tez zamanda bulunur inşallah

Bugün saat 19:00 ATV anahaberde bisiklet hırsızları ile ilgili haber var duyurulur.

Geri