Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Scudo
@redwolf :D Şu Sincan'ın bi kökünü kurutayım abi önce

Saat 20:08 Yağmur başladı :D

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Merhaba arkadaşlar bugün (27 mayıs 2015) İzmir Bornova evka 3 metro istasyonundaki bisiklet parkından yeşil renk salcano ng650 bisikletim çalındı. Bisiklette 3x9 deore fren vites kolu beyaz jant üzerinde 9 lu sram metalik renk ruble deore mekanik disk fren seti vardı. Eklediğim fotoğraftaki kadrodur. Ayrıca sr santur xct maşa vardı üzerinde maşanın kilitlemesi çalışmıyordu... Görürseniz lütfen bana ulaşın yada direk polisi de arayabilirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosyalar

• IMAG0136.jpg
    IMAG0136.jpg
    101,1 KB · Okunma: 171
Geçmiş olsun üzücü bir durum

Karşıyakada site içinde kilitli olan ve kardeşime yeni aldığım kron xc 150 çarşamba günü(27.05) çalınmıştır.Hırsız karşıyaka civarında daha önce de birçok bisiklet hırsızlığı yapmış.Görüntülerdeki şahsı veya bisikleti görecek olursanız lütfen polise ihbar ediniz.

Dosyalar

• hırsız1.png
    hırsız1.png
    19,2 KB · Okunma: 328
  • hırsız2.png
    hırsız2.png
    15 KB · Okunma: 322
  • hırsız3.png
    hırsız3.png
    18 KB · Okunma: 316
  • hırsız4.png
    hırsız4.png
    15,5 KB · Okunma: 315
  • hırsız5.png
    hırsız5.png
    20,5 KB · Okunma: 311
  • kronxc150.jpg
    kronxc150.jpg
    62,8 KB · Okunma: 316
@cyclist35 tarihi 27.05 olarak değiştirirseniz daha iyi olur. Bisikleti gören arkadaş olursa şaşırabilir.

@cpt.erhan Teşekkür ederim uyarınız için.Ayrıca görüntü çok net değil biliyorum ama polis eşgalinden tanıdı.Görüntü de olduğu gibi genelde kolsuz şişme yelek ile dolaşıyormuş.Umarım en kısa zamanda yakalanır.

@Abdullah T. Kardeş sen kaç yaşındasın ? Yazdığın mesajı bir daha okumanı rica ediyorum , bütün hırsızların yaptığını normal görüyorum desen yeridir.. Hırsızlar Allah tarafından görevlendirilmiş cezacı melekler mi ? Boş yapma

Arkadaslar siz bu bisikletleri nerelere kitliyorsunuz acaba ? Ben daha once bisikletimi izmir /stadyum metro istashonundaki bisiklet yerinde caldirdim. 7/24 kalabalik vede tam karisinda gise giridi ve guvenlik var. Bizim kendi insanlarimizda goruyorlar ancak susuyorlar. Ses etmiyorlar aman banane ya ne bulasicam. Ne diye kendimi riske aticam diye takmiyor bile. Badima gelen bi olayi anlaticam.

Izmir/ ataturk stadinin ordaki mersin eml de okuyorum. Ogle aralarinda ak bankin orda yemek yiyip arka kapisin orda oturuyoruz arkdaslarla muhabbet sohbet. Tabiki 5 10 metre ilerimizde harika bir bisiklet vardi kafami bi cevirdigimde (allahin zoruna gitmesin kimseyi dis gorunusuyle yargilamak istemem ama ) gercekten at hirdizi tipinde tam esgal bi adam bisikleti inceliyordu. Kilidine felan bakiyor sonra etrafa bakiyordu. Karsidada akbank guvenlikleri oturuyor. Caktirmadan gormezden geldim onu izliyordum napicak diye. Paltosundan keski cikardi. Zinciri kesicekti. Tabi kimse umursamiyor bile adami. Guvenliklere soyledigimde bizim gorevimiz bankayla orasi bizi baglamaz. Bi abiden rica ettim jop unu aldim arkasi donuk kesmeye calisirken huclu bi arkadas jopla sirtina ve bacaklarina defalarca vurdu. 5 6 arkdstik. Onceden polisi aradik. Yere duser düşmez ustune usustuk. Polisler gelip ustunu arada 2 3 tane cuzdan telefon kesici aletler vardi. Hem adam yakalandi hemde bisiklet kurtuldu. Bizde bisikletin ustune bi not yapistirdik calinmaktan kurtuldu bida buraya baglama diye. Ertesi gun bisikleti görmedik bidaha.

@supersonıc
kardeş ellerine sağlık yaptığın iyi bir davranış
ama % 100 doğru değil, o arkadaşın üzeride kesici alet varmış Allah korusun başınıza bir şey gelebilirdi. Bence böyle bir durumda kendi bisikletiniz bile çok daha temkinli, mümkün olan en kalabalık kitle halinde olaya müdahale edin ya da polisi bekleyin

@dr_mrh haklisiniz tabikide tamamiyle hakli degildik. Ancak baska caremiz yoktu. Konuyu kisadan anlattim ancak polisi aradik once. Geliyoruz dediler. Ancak baktik ki olmuyor adam bisikleti alip gidicek. O zmn hic bisi yapamiycaktik. Gelip gecen kimsede sadece bakip geciyor. Bazi arkdaslarim bile bosver basimiza bela almayalim dediler. En azindan onlari ikna ettim engel olma konusunda. Eger tek basima olsaydim gercekten bende bisi yapamazdim cunku bu tip adamlardan nerden neyin cikacagi hic belli olmaz. Sagolsunlar arkdaslarimin ve jopun yardimiyla yere dusurdukten sonra adami kitleyip polisi bekledik. Dediginiz cok dogru ancak karsi taraftaki akbank guvenlikleri bile gordukleri halde soyledigim halde mudale etmek istemediler cok sukur kazasiz belasiz atlattik sorunu

Lan yazık günah be miletin 2000 liraya aldıgı bisikleti calıp 300 400 e satıyorlar.Bu hırsızlıkların önüne nasıl gecilecek arkadas ya Allah hırsızların hepsinin belasını versin

@supersonıc
gecen gün kayseride bir alışveriş merkezi önünde güvenlik görevlileri vardı
park yerinde bir aracın üzerinde anahtarı kalmış, güvenlik görevlisine söyledim, oraya biz bakmıyoruz yetki alanımız dışında dedi. 5 dk önce bana bisikleti buaraya park etmek yasak diyen adam arada sadece 1 araba geçecek kadar mesafe olan sokağın karşısına bakmıyormuş. insanlık için bari sahibi gelene kadar orada beklese neyse arkasını döndü gitti :mad:

• Beğen
Tepkiler: supersonıc
@supersonıc Güzel bir iş yapmışınız ancak çok dikkatli olmak gerek. Ulu orta yerde bisikleti çalmaktan çekinmeyen ve bu eylemi kesici bir aletle yapmaya kalkan biri her türlü karşılığı göze almış demektir. Zaten bu tipler yakalanmaktan, hapse girmekten korkmayan kişilerdir. Ben de olsam tek başıma müdahale etmezdim. Yapabileceğim en iyi hareket fotografını çekmek olurdu. Gerçi polisin de çok bir şey yapacağını sanmıyorum. En iyisi bisikleti güvenli bir yere bırakmak.

@dr_mrh Hapse girmekten korkmayanmı ? Hocam hırsızlari 12 saat tutup geri yolluyolar.Caydırıcı bir ceza verilmiyor

sonuçta hırsızlığıda yapamamış. sadece bisikleti inceliyodum görünüşümden beni dövdüler diyebilir. üzerinden çıkanlarada bişeler uydurur. oldu bitti. bukadar basit.
sonuçta hırsızlığa girdiği evden bile yaralanınca haklı çıkabiliyor.

Valla ben kadıköyde telefonu yeni çalınan birini gördüm. 5 dakka sonra da elindeki çalıntı telefonu elden ele dolaştıran tipleri. Polis ortama geldiğinde polisin yanına gidip uzaktan herifi gösterdim. Polisin herifin peşinden gitmesiyle 5-6 kişi etrafımı sarıp "ni süledin ula polise" diye sorguya çektiler beni. Mekan tahmin edeceğiniz gibi yazıcıoğlu çevresi. Bişiler saçmalayıp aralarından sıyrıldım. Sakat işler bunlar. Bir de maalesef şu var ki ülkenin emniyeti, kanunları hırsızı neredeyse koruyorken ve hırsıza caydırıcı ceza verilmiyorken adaleti ben mi sağlamalıyım? Maalesef ülkede durum bu.

hırsızlığa kesin çözüm ölüm..
Benim yıllarca biriktirdiğim parayla aldığım bisikleti çalan bir adam 1-2 yıl hapis cezasının hiç bir anlamı yok. Direk ölüm.
Hırsızlık ülkemizde en tepen başladığı için yapacak birşey kalmıyor...

Geri