Scudo Sports

Çalınan Sedona 850 BULUNDU :) :) :)

Scudo
Sizin adınıza çok sevindim. Benimde geçen sene çalındı ama faturaya seri numara falan yazdırmamıştım. Sağolsun satıcıda öyle bişey demedi, daha sonrada seri numarasını bulamadı. Polisin ilk istediği seri numarasıydı. Bulsak bile nasıl kanıtlayacaz demişti. Yeni bir bisiklet alan arkadaşlar faturaya Seri no, renk gibi özellikleri ekletmeyi unutmasınlar.

Çalanın sattığından ya da çalanın sattığının sattığından bulduğumu düşünüyorum.
Bisikletimin birkaç parçasını değiştirdiğim için bulacağımı tahmin ediyordum ve bir ilandan yakaladım. Çalındığında polis kaydım olduğu için polisi aradım, beni satıldığı ilçenin asayiş bürosuna yönlendirdiler. Oraya gidip derdimi anlatınca yardmcı oldular. Bisikletin satıldığı yere birlikte gittik, benden bisikleti teşhis etmemi istediler. Değişen parçaların yanı sıra, bisikletteki kırık vuruk izleri bile duruyordu. Bende de önceden çekilmiş fotoğraflarda vardı.

Bu şekilde polis merkezine gittik ifadelerimizi verdik, karşı tarafta herhangi bir fatura vs olmadığı için polis bisikleti bana verdi

Arkadaşlar merhaba bisiklet bende patladı sahibine gittiği için mutluyum ama mağdur olduk allahtan aldığım çocuğu buldum yazışmalarımız ve ev adresi hatta annesinin numarasını bişe buldum karakola ifade için çağırdım başkasından aldığını söylüyor ama günahını almak istemiyorum kanıtlarımın olduğunu biliyor ya zararımı karşıla yada mahkemeye vericem seni dedim parasında değilim bu faturasız aldığım zannedersem 3 üncü sedona inşallah bi gün kapıma gelmez polis faturasız ürün almayalım ders olsun acaba paramı geri alabilecekmiyim gerçekten çocuk birinden almışsa bulamam eminönünden elden aldım diyo adamı bulamazsa çalıntı mal satmaktan yargılanacak ne yapıyım öylede bi çocuğa benzemiyo..

Çok geçmiş olsun.. Bilgilendirici bir konu oldu. Faturama baktım, seri no yazmıyor. Bir dahaki bisiklet alışverişimde mutlaka yazdırayım.

Faturasız bisiklet alan arkadaşlar bu rezilliğe biraz teşne diye düşünüyorum..
Yukarıda okuduğum kadarıyla müteakip defalar bunu yapanlar var.

Güzel haber. Bundan sonra daha dikkatli olun...

Bu arada bisi
@Laplomaxis

Arkadaşım, zaten senin çaldığın gibi bir düşüncede başından beri olmadım. Bence senin tek hatan, faturasız 2. el alman olmuş. Umarım seninde maduriyetin en kısa sürede çözülür. Gerçek hırsızı bulmak için ben sana yardım etmeye, elimden ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.

En son aldığım bisiklette ben hiç sormadan seri nosu Fatraya yazıldı ,bisikletin ruhsatı olmadığına göre fatura hayati önem taşıyor

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam kendim bulmuş gibi sevindim gerçekten. Diğer arkadaş içinse çok çok üzgünüm. İnşallah maduriyeti giderilir.

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
@Laplomaxis

Bence bisiklet çalacak bir insana benzemiyorsa sizin zararınızı karşılarsa çok üstelemeyin.

Bulunmasına çok sevindim.
Yanı sıra ikinci el alım satımlarda ders niteliği taşıyan bir olay olmuş. Her zaman her yerde yazar söylerim faturasız ikinci el bisiklet almayın diye. Bence sizin olayda polis biraz rahat davranmış, çalıntı mal elinde patlarsa sen suçlanırsın. Her zaman paçayı bu olaydaki gibi kurtaramazsınız.

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Geri