Scudo Sports

Çalınan bisikletlerimizi duyuralım

11.06.2021 tarihinde İzmir Karşıyaka Bahçelievler de bulunan apartmanın 5.katında kilitli bir şekilde bulunan Dahon bisikletim çalınmıştır.Foruma girip eskaza hem burada hem dışarda gören arkadaş olur diye yükleme yaptım.En basit diğerlerinden ayrımı küçük kızımı taşıdığım taşıma aparatının bağlantı noktası selenin alt demirinde hala durmasıdır.Diğerlerinden en basit şekilde bu şekilde ayırt edilebilir.Bu aynı apartmanda çaldırdığım 3. bisikletim oluyor.2 tanesini bodrum katında 1 tanesini de 5.katta çalma işlemini gerçekleştiriyorsa apartmanı bilen biri diye düşünüyorum.4.alıp elektrik yükleyeceğim artık onu da 5.kata kapı önüne bırakacam,kim dokunursa versin 220 voltu bakalım ne yapacak.. İşin latifesi bir yana, gören bilen ya da izmir de nerelerde aramam gerektiğiyle ilgili bilgi veren olursa ayrıca sevinirim.teşekkürler.
Geçmiş olsun maalesef gün geçmiyorki birilerinin canı yanmasın,lakin artık balkonmu olur evin bir köşesimi olur,evin içine koymak şart bisikletleri.Geçen sene yalı mahallesinde değişik zamanlarda bütün otoparklarda kilitli bisikletleri çaldılar,çok şükür benimkilere birşey olmadı çünkü bir tek ben eve çıkarıyorum.

• Beğen
Tepkiler: cozturk
Scudo
Bisikletinizin çalınmasından daha kötüsü bisikletinizin siz turdayken çalınmasıdır. Neyse ki Jandarma hırsızları kısa sürede yakalayıp dosta güven düşmana korku vermiş.

Türkiye'yi bisikletleriyle gezen iki İsviçreli turistin bisikletleri Ardahan'da çalındı. Jandarmanın çalışması sonucu 3 şüpheli gözaltına alınırken bisikletler de turistlere teslim edildi.
(link)

Bisikletinizin çalınmasından daha kötüsü bisikletinizin siz turdayken çalınmasıdır. Neyse ki Jandarma hırsızları kısa sürede yakalayıp dosta güven düşmana korku vermiş.

Türkiye'yi bisikletleriyle gezen iki İsviçreli turistin bisikletleri Ardahan'da çalındı. Jandarmanın çalışması sonucu 3 şüpheli gözaltına alınırken bisikletler de turistlere teslim edildi.
(link)
Ne kadar üzücü bir haber gerçekten.

(link)
Her şey güzel hoş ama haberin sonunda hırsızların kontrol şartıyla serbest bırakıldı yazısını okumam... 😟

Her şey güzel hoş ama haberin sonunda hırsızların kontrol şartıyla serbest bırakıldı yazısını okumam... 😟
kontrol şartıyla serbest bırakıldı ="Sıkıntı yok siz mesleğe devam edin, arada bi buraya getiyoruz kusura bakmayın" demek sanırım.

kontrol şartıyla serbest bırakıldı ="Sıkıntı yok siz mesleğe devam edin, arada bi buraya getiyoruz kusura bakmayın" demek sanırım.
Bidaha yaparsanız ağzınıza acı biber sürerim dese mahkeme daha yaptırımlı olurmuş 😀

Yav abi neden,neden,niçin,neden? Nasıl adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor? Adamlar bisikleti çalıyorlar,yani hırsızlık yapıyorlar ama adlı kontrol şartıyla serbest kalıyor. Nasıl olabilir böyle bir şey ben anlamıyorum,anlayamıyorum ? Varsa bi avukat ,savcı,hakim arkadaş bizi bi aydınlatabilir mı?

Ayıptır sorması , bu adli kontrol ne oluyor?
Kim neyi kontrol ediyor?

Ardahan'da yaşanan olay tam bir son dönem Türkiye özeti; bisikletleri çalınanlar turist olduğu için işin üstüne gidilmiş, hırsızlar dört saat içinde yakalanıp bisikletler teslim edilmiş, hırsızlar da serbest kalmış.

Bugün Altunizade metrobüs istasyonunda üstü başı yırtık bir romen çocuğunun elinde, cervelo yazısı yeşil bir r5 bisiklet gördüm. Özellikle bisikleti taşiyan çocuğun yaşının küçük olması nedeni bisikletin çalıntı olması ihtimali aklıma geldi.

Forum üyesi olmayan bir arkadaşımın turkuaz renk KRON TX 100 bisikleti Denizli'de oturduğu bina içinden kilidi kırılarak çalınmış. Polis parmak izi falan almış ama bir şey çıkacağını düşünmüyorum, kaldı ki çıksa bile "adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı" tarzında bir şey olacağı aşikar. Kendisi facebooktaki ikinci el sayfalarına ilan açmış ekstra bilgi olarak paylaşmak istedim. Daha önce forumda bir mesajda görmüştüm "en sağlam kilit, hırsızı en çok uğraştırandır" yazıyordu. Ne kadar kilitlersek kilitleyelim en güvenli yer şuan için evimiz.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-08-27 at 20.24.00.jpeg
    WhatsApp Image 2021-08-27 at 20.24.00.jpeg
    112,9 KB · Okunma: 27
26 aralık 2021 tarihinde bianchi aspid 27 yeşil siyah dağ bisikletim nilüfer metrosu civarında çalındı.herhangi bir yerde görürseniz 551 192 81 87 numarasını ararsanız çok sevinirim.

Dosyalar

• CCA32F7E-6AC6-43BF-BAAC-0267E2A41581.jpeg
    CCA32F7E-6AC6-43BF-BAAC-0267E2A41581.jpeg
    54,4 KB · Okunma: 36
Arkadaşlar merhaba, Ghost Kato3 bisikletim dün akşam saatlerinde (28.12.2021 saat 18:00) Kadıköy Kozyatağı Kozzy Avm civarında çalınmıştır. Resimde görüldüğü üzere kelebek gidon vardır. Bir yerlerde karşınıza çıkarsa 532 500 2888 No'lu telefondan bilgi verirseniz sevinirim.

Dosyalar

• Ghost Kato 3.jpeg
    Ghost Kato 3.jpeg
    70 KB · Okunma: 90
Arkadaşlar pompasını düşüren, kaybeden varsa modelını söyleyerek bana ulaşabılır.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba arkadaşlar benim Bianchi TDL 1300 bisikletim 29 aralık 2021'de yunusemre caddesi civarından çalındı. Gören olursa 535 542 58 32 mesaj atarsa çok sevinirim.

Dosyalar

• b_bianchi-tdl-1300-1.jpg
    b_bianchi-tdl-1300-1.jpg
    45,6 KB · Okunma: 36
Adana, Çukurova, 100. Yıl Mahallesinde 14 Haziran 02.00-06.00 arasında Claris sete yükseltilmiş Kırmızı Triban 500 çalınmıştır. Görenlerin benimle iletişime geçmesini rica ederim. Insta: dgny_berke

Dosyalar

• IMG_20220421_162039_214.jpg
    IMG_20220421_162039_214.jpg
    185,7 KB · Okunma: 64
bir ay olmadi bisikleti alalı, benim bisikletimi Eskişehir Tunalı mah çaldindı bisiklet markası CARRARO 770 27.5 jant KADRO NUMARASI: JF21809478 herkesden rıcam eger Eskişehirde ras gelirseniz beni arayın(05529824498), bulan kisiye hedyem olacak, şimdiden teşekürler WhatsApp Image 2022-07-16 at 6.21.24 PM.jpeg

7 yıldır ayni bisikleti bir elmas gibi koruyorum. Sezon harici balkonda yada 6. Kat merdiven boşluğunda dururdu. Burdaki haberler arttıkça merdiven boşluğu bile tehlikeliymiş bunu gördüm. Hanimi ikna edip balkonda sabit bir yer kurmanin vakti gelmiş artik. Hollanda gibi imkanimiz da yok ki bir de gündelik bisiklet alalım alisveriste filan onu kullanalim.

Geri