Scudo Sports

Çalınan bisikletlerimizi duyuralım

KLA1485781 seri numaralı Kron xc 150 bisikletim bursa demirtaş cumhuriyet caddesi(20 lik yol) geçen hafta çalınmıştır. Benim de bisikletim kilitli ve kameraların olduğu bir yerdeydi. Polis umutsuz konuştu. Umarım bisikletlerimiz bulunur.

Dosyalar

• 1EBB060C-AAB0-4004-B83A-1450792F8FA1.jpeg
    1EBB060C-AAB0-4004-B83A-1450792F8FA1.jpeg
    158,8 KB · Okunma: 70
  • C2E40FC5-5CF7-42B5-AD05-88032B2B41BD.jpeg
    C2E40FC5-5CF7-42B5-AD05-88032B2B41BD.jpeg
    148,4 KB · Okunma: 68
  • Üzgün
Tepkiler: Aybek Cihan
Scudo
@civan.ahmetyasin Geçmiş olsun, üzüldüm.. Geçen yıl ocak ayı sonunda da apartmanda benim bisikletimle beraber 2 bisiklet daha çalınmıştı. Lastiği inik kilitsiz carraro çalınmamış, benim çift amartisörlü Zepline bisikletimle beraber eski 2 bisiklet çalınmıştı. Basit bir 10 liralık kablo kilit vardı üzerinde, vurarak kırmışlar. Çalanlar 3 kişilik çeteydi, bisikletlere binip 10 dk'da sırra kadem basmışlardı. Çalanların kamera görüntüleriyle beraber polise başvurduk, polis 4 ayda bir müracaatınızla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir şeklinde otomatik mesaj gönderiyor. Tavsiyem mümkünse açıkta, ortak alanlarda bisikletlerinizi uzun süre bırakmamanız, bırakmak zorundaysanız da kuytu olmayan, yüksek güvenlikli U kilit dahil 2-3 kilitle farklı bağlantı noktalarından güvenliğini sağlamanız. Tekrar geçmiş olsun.
Bu yazdığınıza istinaden ,bodrumdaki bisikleti kullanmadığımız zaman lastiklerini sıfırlasak mı? 😉 Tabii ki pompayı orada bırakmamak şartıyla.
(Ama yine de en güvenli tedbir evde muhafaza etmek.)

KLA1485781 seri numaralı Kron xc 150 bisikletim bursa demirtaş cumhuriyet caddesi(20 lik yol) geçen hafta çalınmıştır. Benim de bisikletim kilitli ve kameraların olduğu bir yerdeydi. Polis umutsuz konuştu. Umarım bisikletlerimiz bulunur.
Çok geçmiş olsun hocam benimde aynı marka bisikletim çalındı.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Bu yazdığınıza istinaden ,bodrumdaki bisikleti kullanmadığımız zaman lastiklerini sıfırlasak mı? 😉 Tabii ki pompayı orada bırakmamak şartıyla.
(Ama yine de en güvenli tedbir evde muhafaza etmek.)
Aynen hocam :) Uzun süreli kilitlemelerde ek güvenlik olarak düşünülebilir çünkü bu hırsızlığı işleyenler en hızlı şekilde o alandan uzaklaşmak istiyor, bu bisiklet üstünde daha kolay oluyor o yüzden inik lastik ek güvenlik önlemi olarak düşünülebilir. Ya da kolay sökülüp takılan bir ön tekeri varsa onu çıkarıp evde muhafazasını sağlamak daha güvenli ve hızlı bir çözüm olacaktır. Sizin de belirttiğiniz gibi neticede en sağlamı evde saklamak :)
Tüm arkadaşlara geçmiş olsun, polise başvurmaktan çekinmeyin, bazen sağda solda bu bisikletler bulunabiliyormuş, hiç belli olmaz.

Çok geçmiş olsun hocam benimde aynı marka bisikletim çalındı.
Teşekkür ederim. İnşallah bisikletler bulunur ama bursada fazlaca çalıntı ilanına rastladım. Polisin umursamaz haline bakılırsa daha çok bisiklet çalınmaya devam edecek.

Bu tarz bir u kilit takmasına rağmen bisikletini çaldıran ya da çalındığında şahit olan var mı arkadaşlar?
images (14).jpeg

foruma işiniz düşünce değil her gün 10 dk bile baksanız bisikletinizi bodruma ya da apartmana bağlanmayacağını bilirdiniz.

sizlere geçmiş olsun diliyorum, umarım bir an önce bulunur bisikletleriniz.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
foruma işiniz düşünce değil her gün 10 dk bile baksanız bisikletinizi bodruma ya da apartmana bağlanmayacağını bilirdiniz.

İş yerine bisikletle gitmiştim. İş yeri bisikleti içeriye almak için müsait bir yer değildi. :( Hırsıza kilit dayanmaz diye boşa dememişler.

Doğrudur hocam, teşekkürler.

@Cambaz Ben duymadım görmedim u kilitli olup da çaldıranı haaa çalınır mı çalınır ama uğraştırır .Nispeten kaliteli bir u kilit kullananın çaldırması zor . Bisiklet seyyar konumda değilse sabit bir yerde duruyorsa apartman içi , garaj vb güvenliği için en az bence nispeten kaliteli iki u kilit kullanılıyorsa çalınma ihtimali çok düşük . 3-4 bin tl bisikletlere 50-100 tl kilit ile bağlarsak çalınır bu kaçınılmaz son , ben apartman içinde kilitliyorum 1 senedir . En ufak çalınma teşebbüsü ve emaresi görmedim. Örnek olarak kapımın önü fotoğrafı ....IMG_3446.jpgIMG_3448.jpgIMG_3447.jpg

@İSKORPİT Scorpaena sizinki ayrıca caydırıcı da olmuş. Ben de özel anahtarı kaliteli bir u kilidin gayet koruyucu olduğunu düşünüyorum. Sadece son dönem gelişen pil teknolojisi düşündürüyor. Ancak kafaya takan birinin çalamayacağı bisiklette yok tabi.

Arkadaşlar Antalyada btwin tilt 500 katlanır bisikletim apartmanın altında bağlı haldeyken çalındı. Kilidi kesilmemiş. Acaba açıp tekrar kapatabilirler mi? Mahallede kamera kaydı bulamadık. Yakın işyerlernin kameraları sadece dükkanın önünü görüyor. Ne yapmam lazım polise haber vermenin bir faydası olur mu? Bulunma ihtimali var mı?
Geçmiş olsun.

Şifreli kilit ise, açılmış olabilir ancak bunu yapan hırsız şifresini öğrenmiş olduğu kilidi de alıp götürürdü diye tahmin ediyorum. Anahtalı kilitlerin de maymuncuk gibi aletler ile açılması mümkün (özellikle ucuz basit bir kilit ise) ama tekrar kilitlemek için fazladan zaman harcaması gerekir, hiç bir hırsız bunu yapmaz. Bana daha olası gözüken ihtimaller: kilidi kadronun yanlış tarafından geçirdiniz, yani aslında kitlemediniz; veya hırsız tekeri/gidonu falan söküp bisikleti kilidin içinden çıkarabildi (Katlanır bisiklette alt boru olmadığı için kadroda üst boru, alt boru, sele borusu şeklinde bir kapalı üçgen yok).

Polise haber verin, sizin bisikletinizi bulmak için özel bir çaba harcamasalar bile suçüstü yakalanan bir hırsızın göstereceği depoda falan bulunabilir. Ayrıca bisikletinizin ayırdedici özelliği varsa ikinci el sitelerinde falan rastlayıp bisikletinizi geri alabilirsiniz.

@Cambaz Ben duymadım görmedim u kilitli olup da çaldıranı haaa çalınır mı çalınır ama uğraştırır .Nispeten kaliteli bir u kilit kullananın çaldırması zor . Bisiklet seyyar konumda değilse sabit bir yerde duruyorsa apartman içi , garaj vb güvenliği için en az bence nispeten kaliteli iki u kilit kullanılıyorsa çalınma ihtimali çok düşük . 3-4 bin tl bisikletlere 50-100 tl kilit ile bağlarsak çalınır bu kaçınılmaz son , ben apartman içinde kilitliyorum 1 senedir . En ufak çalınma teşebbüsü ve emaresi görmedim. Örnek olarak kapımın önü fotoğrafı ....255933 dosyayı görüntüle255934 dosyayı görüntüle255935 dosyayı görüntüle
Polis kelepcesi caydirici olmus bence baskan 🤣🤣🤣

Bu tarz bir u kilit takmasına rağmen bisikletini çaldıran ya da çalındığında şahit olan var mı arkadaşlar?
255916 dosyayı görüntüle
256337 dosyayı görüntüle
Ürün yorumlarına bakarken bir yurtdışı alışveriş sitesinde paylaşımda bulunan biri görseldeki kilidin Sold Secure yani Gold sertifikalı güvenliği 10/10 olan U kilit olmasına rağmen kendisine bir bisiklete mal olduğunu yazdığını gördüm :/ Belki yere yakın kilitlediyse onun olumsuz etkisi olabilir ya da kesmek için epey uğramış olmalılar.

256337 dosyayı görüntüle
Ürün yorumlarına bakarken bir yurtdışı alışveriş sitesinde paylaşımda bulunan biri görseldeki kilidin Sold Secure yani Gold sertifikalı güvenliği 10/10 olan U kilit olmasına rağmen kendisine bir bisiklete mal olduğunu yazdığını gördüm :/ Belki yere yakın kilitlediyse onun olumsuz etkisi olabilir ya da kesmek için epey uğramış olmalılar.
Kilidi öyle kesik halde görünce ağzımdan çıkan tepkiyi buraya yazamıyorum. O derece şaşkın izliyorum.

Şarjlı taşlama ile kesilmiş gibi bayağı bir gürültü çıkarmıştır . O gürültü duyulmuyorsa zaten yapacak bir şey yok .@recklesstr Resmi yakından inceledim deneme maksatlı kesilmiş olabilir , kestikleri yerden kadro sığmaz kadronun sığacağı kadar bir yamulmada yok . Sıyrılan plastikte yanık izleri bariz taşlama ihtimali çok yüksek .... 😂 Kilidin markası yale , resimde görülen ayakucu 41-42 numara 🤣 Ve yerde çekirdek kabukları var ve izmarit , zannetmiyorum ülkemiz dışında ki bir ülkede olsun. Zemin kum üstü petek kaplama dediğim gibi ülkemiz dışında pek kullanılmaz yer yer eski koyu renk boya ve cila kalıntıları var herhangi bir park olması çok büyük ihtimal , sağ elini kullanan biri ... Olay yeri inceleme komutanlık önüne arz ederim..( Kafaya takarsam yapanın tc sini paylaşırım )😂😂

Son düzenleme:
Şarjlı taşlama ile kesilmiş gibi bayağı bir gürültü çıkarmıştır . O gürültü duyulmuyorsa zaten yapacak bir şey yok .@recklesstr Resmi yakından inceledim deneme maksatlı kesilmiş olabilir , kestikleri yerden kadro sığmaz kadronun sığacağı kadar bir yamulmada yok . Sıyrılan plastikte yanık izleri bariz taşlama ihtimali çok yüksek .... 😂 Kilidin markası yale , resimde görülen ayakucu 41-42 numara 🤣 Ve yerde çekirdek kabukları var , zannetmiyorum ülkemiz dışında ki bir ülkede olsun. Zemin kum üstü petek kaplama dediğim gibi ülkemiz dışında pek kullanılmaz Olay yeri inceleme komutanlık önüne arz ederim..
Haha, yerde çiğdem varsa yerli vakadır kesin :D Bu arada yer İspanya'ymış.
256365 dosyayı görüntüle

İyi bir U-kilit, doğru aleti kullanan uzman bir hırsızı yaklaşık bir dakika oyalıyabiliyor:
Buradaki taşlama makinasının da, bıçağının da yüksek kaliteli olduğunu belirtmem gerek. Profesyonel olmayan birinin standart aletler ile ne kadar uğraşması gerektiğini görmek için altın elbiseli adamın biz bu zinciri kesemedik videosunu izleyebilirsiniz.

Aslında aklıma bir plan geliyor, öncelikte bir bisiklet ediniyoruz, bu bisikletin kadro içerisine bir adet internet üzerinden takip edilebilecek GPS cihazı yerleştiriyoruz, örneği akıllı çocuk saati gibi bu cihazlar için ortam dinleme ve konum takibi yapılabilir, daha sonra özellikle bu bisikletin hırsız tarafından çalınması sağlanır, o bölgede bu işi yapan belli başlı kişiler vardır. İnternet üzerinden cihazı konumuna bakarak hırsızlar yakalanır, hatta şansınız varsa sizin bisikletiniz bile bulunabilir. Bu yöntem ile bisiklet hırsızlığı yapan kişilerin tamamının yakalanacağı kanaatindeyim. Sonuçta çaldıkları bu yeni bisikletleri de önceki bisikletlerin yanına götürecekler.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Geri