Scudo Sports

Çalınan bisikletlerimizi duyuralım

@berkaykelebek Apartman içinden kilitli iken çalındığına göre bisikletler ? Yani u kilit zincir kilit gibi benzeri önlemleriniz var mı idi hangi kilit modellerini kullanıyordunuz kilitler kırılmış mı kesiymiş mi kaç adet kilit kullanıyordunuz ? Diğer üyelerimize örnek olması için soruyorum izninizle ayrıntılı bilgi verir iseniz diğer çalınmaları önleme de büyük katkı sağlamış olursunuz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ali önder
Scudo
@İSKORPİT Scorpaena Merhabalar, çok sıradan bir kilitti, açıkçası apartman sakinlerinin de pek çok eşyasının durmasının ve apartman kapısının sürekli kapalı kalmasına güvenmişim biraz da. Tek yerinden kırmışlar kilidi, bu arada 1 haftadır epey araştırıyorum, çalmak isteyen hırsıza karşı bir kilit olduğunu sanmıyorum artık, bulursak da evin içine alıp zincirleyeceğim :(

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Screenshot_20201213_223632_com.facebook.katana.jpgArkadaşlar Facebook da bir sayfada böyle bir yazı paylaşılmış. Belki işinize yarar diye ekran görüntüsü bırakıyorum.

Merhaba,

Apartmanımızın whatsapp grubundan gelen bilgiye istinaden, İstanbul Kadıköyde Göztepe / Caddebostan bölgelerindeki arkadaşlara bu sıralar biraz daha dikkatli olmaları & mümkünse bisikletlerini evlerinde saklamalarını öneririm.

Güvenlik kameralarından farkedildiği üzere, sabah saat 6:58 gibi Göztepe / Bahariyeli Sokak'taki apartmanımızdan, ana kapıdan girip otoparka inilerek iki bisiklet çalınmıştır.
Geçtiğimiz hafta da 2 tane çalınmıştı, onun üzerine kamera sistemi takıldı ve olay tekrar etti.
Bisiklet sahipleri, bisikletlerin kilitli olduğunu söylese de, o saatte -1 kattaki otoparkta kilitleri kırmak zor olmamış sanırım.
Olay güvenlik birimlerine aktarıldı ve görüntüler paylaşıldı, sonuç çıkıp çıkmayacağını da birlikte göreceğiz.

Dediğim gibi, özellikle haftasonu 2 günlük blok yasaklarda çok daha savunmasız kalıyor bisikletler ve malesef hırsızlar bunu fırsat görmeye başlamış.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.38.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.38.jpeg
    54,3 KB · Okunma: 60
  • WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.36.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.36.jpeg
    102,5 KB · Okunma: 59
  • WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.32.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.32.jpeg
    104,7 KB · Okunma: 62
  • WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.40 (1).jpeg
    79,8 KB · Okunma: 57
  • WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.40.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-20 at 11.29.40.jpeg
    74,7 KB · Okunma: 55
Merhaba,

Net tarih belli olmadığından, 31 Aralık 2020 - 5 Ocak 2021 tarihleri arasında Salcano City Sport 40 V marka modelindeki bisikletim İstanbul Ataşehir Örnek mahallesinde apartman içerisinden kilidi parçalanılarak çalınmıştır.

*Detaylar;
-Model Yılı: 2016
-Renk: Siyah / Gri / Kırmızı

*Farkedilmesi açısından yükseltilen ve ekstra takılan parçalar;
-Sele: Selle Italia X1 X-Cross
-Sele Altı Çanta: Btwin Triban 100 (Siyah)
-Sele Altı Çamurluğu: Btwin (Siyah)
-Suluk Kafesi: Btwin Triban 500 (Siyah)
-Lastik Pompası: Btwin Triban 100 (Siyah)

Bisiklete denk gelen birileri olursa tarafıma ulaşmasını rica ediyorum.
Bisiklete ait fotografıda ekliyorum.
İyi günler..

Dosyalar

• 20191116_080300_HDR.jpg
    20191116_080300_HDR.jpg
    1,8 MB · Okunma: 46
  • Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Merhaba,

Net tarih belli olmadığından, 31 Aralık 2020 - 5 Ocak 2021 tarihleri arasında Salcano City Sport 40 V marka modelindeki bisikletim İstanbul Ataşehir Örnek mahallesinde apartman içerisinden kilidi parçalanılarak çalınmıştır.

*Detaylar;

İyi günler..
Geçmiş olsun . Kilit parçalanmış diyorsunuz acaba ne tür bir kilit kullanıyordunuz. Bisiklet severlerin önlem alması açısından soruyorum.

Geçmiş olsun!

Bir tim kuralım, apartman içinden veya bodrumdan bisiklet çaldıran, zamanın birinde üyelik açmış, birdaha da foruma uğramamış, bu sebeple de yaptığımız uyarıları görememiş, önlemini almamış ve eninde sonunda gelecek o günü yaşayıp, uzuun süre sonra foruma girmiş ve çalıntı haberi paylaşan forumdaşlarımıza “geçmiş olsun” demesi için. Çünkü böyle çok karışıklık oluyor geçmiş olsun mesajlarında.Çünkü apartman çalıntı olayları tüm uyarılarımıza rağmen devam edecek ve yine “geçmiş olsun” demek gerekecek :snzdglsn:

Arkadaşlar selam 12 ocak gecesi apartmanın içinden korkuluklara kilitli bisikletim çalındı izmir karşıyaka bostanlı mah. duyan olursa 542 243 83 48
Carraro Force 750 turkuaz gri renk.üzerinde kendi yaptığım yeşil kadro çantası takılıydı 20201204_062325.jpg

Geçmiş olsun!

Bir tim kuralım, apartman içinden veya bodrumdan bisiklet çaldıran, zamanın birinde üyelik açmış, birdaha da foruma uğramamış, bu sebeple de yaptığımız uyarıları görememiş, önlemini almamış ve eninde sonunda gelecek o günü yaşayıp, uzuun süre sonra foruma girmiş ve çalıntı haberi paylaşan forumdaşlarımıza “geçmiş olsun” demesi için. Çünkü böyle çok karışıklık oluyor geçmiş olsun mesajlarında.Çünkü apartman çalıntı olayları tüm uyarılarımıza rağmen devam edecek ve yine “geçmiş olsun” demek gerekecek :snzdglsn:

Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için Teşekkürler!
Çok istekliyseniz tabiki tim kurabilirsiniz, süpersonik bir yorum yazmışsınız ilgi ve alakanız taktire şayan.
Herkese iyi forumlar..
Geçmiş olsun . Kilit parçalanmış diyorsunuz acaba ne tür bir kilit kullanıyordunuz. Bisiklet severlerin önlem alması açısından soruyorum.

Bisikleti satın aldığımda yanında ücretsiz verilen kilitle takılıydı, piyasada ''Halat kilit'' olarak satılmakta.

Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için Teşekkürler!
Çok istekliyseniz tabiki tim kurabilirsiniz, süpersonik bir yorum yazmışsınız ilgi ve alakanız taktire şayan.
Herkese iyi forumlar..

Bisikleti satın aldığımda yanında ücretsiz verilen kilitle takılıydı, piyasada ''Halat kilit'' olarak satılmakta.
Şu durumda hırsızlar aç kalmaz tabi ki bu tedbirsizlikle diyebilirim. Peki hırsızın hiç mi suçu yok , var olmaz olur mu keşke forumu biraz takip etseydiniz . Hırsızlığa karşı olan güvenlik ekipmanlarından haberiniz olurdu , forum severlerin tecrübelerinden yararlanırdınız. Neyse artık .... yapılacak bir şey yok tekrar çok geçmiş olsun bir gelişme olursa haberdar edin bizleri sağlıcakla kalın.

Merhaba,

*Detaylar;

İyi günler..

Çok geçmiş olsun.

Ben de örnek mahallesinde oturuyorum, elimden geldiğince etrafa bakınmaya çalışırım. Seri numarası vs. var mı acaba ? Belki daha iyi ayırt edilebilir, veya görürsek sorgulamak açısından.

Merhaba benimde bisikletim çalındı, İzmir / Bornova da apartmanın bodrumunda kilitli olarak duran bisikletim çalındı, hırsız hem bodrumun kapısını açıyor hemde bisikletin kilidini açıyor, kilidi nasıl açtığı ile ilgili bir kanıt yok apartman bodrumunda bulunan benim bisikletimle birlikte 4 adet bisiklet daha çalındı. Bisikletlerinizi apartman bodrumunda tutmayın her ne kadar kilitli de olsa. Bisiklet üzerinde Decathlon dan orta seviye bir kilit vardı. Bisiklet üzerinden 3D yazıcıdan özel olarak ürettiğim bir ışık tutucu var. Bisikletim Kron XC150 kardeşimin de çalınan bisikleti Salcano NG650 , Bisikletin üzerine binip gidiyor çok yüzsüz. Bisikletlerin çalındığını çok geç fark ettik adam canı sıkıldıkça uğrayıp bir bisiklet götürmüş anladığımız kadarıyla. Aylardır bisikletin yanına inmiyordum sokağa çıkma yasakları vs. olduğundan birgün apartman görevlisinin matkaplarını götürünce olay açığa çıktı bisikletlerinde yerinde yeller esiyordu. Hemen haber verdi bize de kameralara baktığımızda sabah 05.15 sıralarında geliyor. Yarım saatte bisikleti alıp gidiyor.

WhatsApp Image 2021-02-08 at 00.59.09.jpegWhatsApp Image 2021-02-08 at 00.56.18.jpegWhatsApp Image 2021-02-08 at 00.56.18 (1).jpeg

Bisikletlerinizi apartman bodrumunda tutmayın her ne kadar kilitli de olsa.
Bunlar ve benzer durumlar defalarca oldu, defalarca uyarıldı. Topu topu beş yıldır bu forumdayım ve defalarca gördüm bu ve benzeri uyarıları ama insanın başına gelmeden akıllanmıyor.😕
"Mümkün" olduğunca evinizin içinde, bir kenarda tutun bisikletinizi, değerli her şeyiniz gibi.

Bunlar ve benzer durumlar defalarca oldu, defalarca uyarıldı. Topu topu beş yıldır bu forumdayım ve defalarca gördüm bu ve benzeri uyarıları ama insanın başına gelmeden akıllanmıyor.😕
"Mümkün" olduğunca evinizin içinde, bir kenarda tutun bisikletinizi, değerli her şeyiniz gibi.
Evet hocam foruma fazla girip yazıları okumuyorum ki, bisikletim çalınınca girip yazayım dedim bir umut biri denk gelirde haber verir belki diye. Yoksa forumda takıldığım yok işim düşünce geldim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yaklaşık 3 ay önce ben askerdeyken gitti... Taksiti bile yeni bitmişti. Yeni bir apartmandan 5 güvenlik kamerasına rağmen çalınan iki bisikletten biriydi Mosso Legarda 2021'im... Bisikletine ne yap ne et çok iyi bak, çalınması 1 dakikalık iş

IMG_20200802_185748_7.jpg

Son düzenleme:
@civan.ahmetyasin Geçmiş olsun, üzüldüm.. Geçen yıl ocak ayı sonunda da apartmanda benim bisikletimle beraber 2 bisiklet daha çalınmıştı. Lastiği inik kilitsiz carraro çalınmamış, benim çift amartisörlü Zepline bisikletimle beraber eski 2 bisiklet çalınmıştı. Basit bir 10 liralık kablo kilit vardı üzerinde, vurarak kırmışlar. Çalanlar 3 kişilik çeteydi, bisikletlere binip 10 dk'da sırra kadem basmışlardı. Çalanların kamera görüntüleriyle beraber polise başvurduk, polis 4 ayda bir müracaatınızla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir şeklinde otomatik mesaj gönderiyor. Tavsiyem mümkünse açıkta, ortak alanlarda bisikletlerinizi uzun süre bırakmamanız, bırakmak zorundaysanız da kuytu olmayan, yüksek güvenlikli U kilit dahil 2-3 kilitle farklı bağlantı noktalarından güvenliğini sağlamanız. Tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@civan.ahmetyasin Geçmiş olsun, üzüldüm.. Geçen yıl ocak ayı sonunda da apartmanda benim bisikletimle beraber 2 bisiklet daha çalınmıştı. Lastiği inik kilitsiz carraro çalınmamış, benim çift amartisörlü Zepline bisikletimle beraber eski 2 bisiklet çalınmıştı. Basit bir 10 liralık kablo kilit vardı üzerinde, vurarak kırmışlar. Çalanlar 3 kişilik çeteydi, bisikletlere binip 10 dk'da sırra kadem basmışlardı. Çalanların kamera görüntüleriyle beraber polise başvurduk, polis 4 ayda bir müracaatınızla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir şeklinde otomatik mesaj gönderiyor. Tavsiyem mümkünse açıkta, ortak alanlarda bisikletlerinizi uzun süre bırakmamanız, bırakmak zorundaysanız da kuytu olmayan, yüksek güvenlikli U kilit dahil 2-3 kilitle farklı bağlantı noktalarından güvenliğini sağlamanız. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkürler hocam, insanın başına gelmeyince idrak edemiyor. Aklına bile gelmiyor işte.

Arkadaşlar Antalyada btwin tilt 500 katlanır bisikletim apartmanın altında bağlı haldeyken çalındı. Kilidi kesilmemiş. Acaba açıp tekrar kapatabilirler mi? Mahallede kamera kaydı bulamadık. Yakın işyerlernin kameraları sadece dükkanın önünü görüyor. Ne yapmam lazım polise haber vermenin bir faydası olur mu? Bulunma ihtimali var mı?

• Üzgün
Tepkiler: Cotyoran52
Arkadaşlar Antalyada btwin tilt 500 katlanır bisikletim apartmanın altında bağlı haldeyken çalındı. Kilidi kesilmemiş. Acaba açıp tekrar kapatabilirler mi? Mahallede kamera kaydı bulamadık. Yakın işyerlernin kameraları sadece dükkanın önünü görüyor. Ne yapmam lazım polise haber vermenin bir faydası olur mu? Bulunma ihtimali var mı?

Yeterince büyük bir kupaya buzdolabından su doldurup uygun aralıklarla içilebilir... Çalınan bisikletin bulunduğu nadir olmuştur hocam. Polis ilgilenmiyor bisiklet işi olunca. Çalan kişiler çaldıktan çok kısa süre sonra elden çıkarıyorlar. Ama siz yine şikayetinizi yapın, hakkınızı arayın yoksa bunlar zapt olmayacak...

Geri