Scudo Sports

Çalınan bisikletimin inanılmaz bulunuş hikayesi...

Çok enteresan bir olay. Nitekim sonu güzel bitmiş..

Scudo
Helal olsun böyle insanlar hala var demek ki. En vicdanlısı bile aldığı paranın peşine düşerdi. Bisiklet hırsızları malesef her yerdeler, ya evine alacaksın ya da önlemini çok sıkı tutacaksın.

Geçmiş olsun sizin adınıza çok sevindim. Yargıdan bu şekilde paçayı kurtarması çok sinir bozucu gerçekten.

İsim benzerliği konusuna hiç girmeyeceğim büyük şanssızlık...

Kayıp ilanınıza bende yorum yazmıştım. Bu haberinizi görünce kendi bisikletimi bulmuş kadar sevindim. :)

Tekrar söylüyorum " BİSİKLETİNİZİN YANINDAN AYRILMAYIN EN AZINDAN GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE OLSUN YADA ÇOK GÜVENDİĞİNİZ BİRİNİN YANINA EMANET EDİN "

Erdal Bey'in bu hareketinden sonra kelimeler kifayetsiz kalır. Resmen insanlık dersi vermiş. Onu kutluyorum, İNSANLIK ÖLMEMİŞ ! dedirtti.

@oğuz çetinkaya

Ben de varım böyle insana yardım ederim.

Yahu bu Erdal Abimiz Kardesimiz yazsin buraya bir seyler [emoji4]

tekrardan hayırlı olsun diyelim, bulmanıza sevindim.

evinize gelen evrak sanırım kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazısı. Masrafların sizin tarafından karşılanma mevzusu ise çok büyük bir rakam değil (yakın bir ile itiraz olacaksa 30-35 tl falan..haksız bulunmanız durumunda. zaten aynı suçu tekrar şikayet edemezsiniz ancak takipsizliğe süresinde itiraz ederseniz tekrar incelenir)
kararın altında 15 veya 30 gün şeklinde birşeyler yazması lazım. orada yazan mahkemeye itirazda bulunabilirsiniz.
Gerçi yasa değişti artık en yakın şehirde ki ağır ceza mahkemeleri değil aynı adliye içinde ki sulh ceza mahkemeleri takipsizlik itirazlarına yetkilidir şeklinde değiştirilmişti böyle olunca masrafı olmayadabilir.
Ancak kamera görüntüsü yoksa yine red edilebilir itirazınız. Kamera kaydı olmuş olsa direk ceza alırdı. hukukta işler belgelere göre oluyor söylemlere göre değil onun için net veriler lazım.

@Emrah Özşahin

Avukat tutarsa masrafları da bana yüklenecek sanırım. Ayrıca biz (ifade verdiğim polisler, bisiklet tamircim, ben) kişinin bisikletleri bizzat kendisinin çaldığını düşünmüyoruz. İzmir'de son dönemde bisiklet hırsızlığı arttı. Bu kişi 17, 18 yaşında hırsız gençlerden bizzat bisikletleri alıyor, daha doğrusu hırsızlar bu adam için bisiklet çalıyor. Sonrasında ise bisikletleri biraz elinde bekletip, aksesuar gibi ufak manipülasyonlarla piyasaya tekrardan sürüyor. Ayda 2 tane böyle bisiklet satsa 3.000 TL gelir yapar. Ben kişinin bisiklet dışı satışlarını saymıyorum bile. Kişi yakalanmaktan o kadar az korkuyor ki Erdal Bey'e çekinmeden tek ayak üstünde onlarca yalan söylemiş. Bence ilk deneyimi değil, fazlasıyla tecrübeli. Bu arada arkadaşlar tekrarlıyorum kişinin gerçek soyadı Y harfiyle başlamıyor. Kimliği ortaya çıkmasın diye o şekilde söyledim. Bazılarınız link veriyor Y soyisimle ama bizim kişimizle alakası yok.

Erdal Bey gibi insanların varlığı insanımıza ve insanlığımıza olan güvenimizin boş olmadığını gösteriyor. İyi ki doğrudan şaşmayan insanlarımız varlar.

erdal ile oğuzhan aynı kişi değildir inşallah.
yakalanacağını tahmin eden hırsızlar böyle numaralar çekebiliyor

Gerçekten çok ilginç bir olay yaşamışsınız. Ama bisikletin bulunduğuna çok sevindim. Erdal bey'in davranışı ise gerçek anlamda herkesin yapmayacağı bir şey. Gerçekten helal olsun. Polislerin ve adaletin ise bu konularda yetersiz kalması çok üzücü.

@halil ibrahim duran

Bu ihtimal de yok değil, fakat Oğuzhan için polise gideceğimi söylediğimde umudum yok paramı kurtarmaktan siz bilirsiniz demişti Erdal Bey, panik yoktu yani. Ayrıca Oğuzhan'ın sabit numara ve adresleri mevcut elimde. Ve yakalanma gibi bir durumu zor çünkü bisiklet İstanbul'dan geldi. Bırak polisin İzmir'de bisikletimi bulmaya çalışmasını İstanbul'da bir semtte bulacak olması çok ütopik geliyor bana.

Geçmiş olsun bisikletinizi bulmanıza sevindim. Erdal Bey'e bir teşekkür de benden..

Allah kurtarmış geçmiş olsun yalnız burda ciddi sıkıntı var ülkemizin malesef sorunu bu ADALETSİZLİK anayasada belirtilenler asla gerçeği yansıtmıyor bende farklı konularda sorunlar yaşadım adliyede karakolda böyle adalet mi olur dediğimde evet malesef diyorlar bundan sonra anlıyorsun ki herşey hikaye bakın zaten kuralları uygulayan ülkelere sorunları çabuk çözersiniz ama kanunun adaletin olmadığı yerlerde mafya türer sonra ağlarlar neden mafya diye herkesin başına böyle şeyler gelse ve sonuç alamasa ne yapabilirler kendi sorunlarını kendileri çözmek için uğraşırlar bir iki üç sonra mafya :)

Kısacası siz siz olun ülkemizde adalete asla bel bağlamayın garanti gördüğünüz herşey aleyhinize sonuçlanabilir (ben bunu birçok kez yaşadım)

bisikletinizi hırsızdan satın alan kişi vicdanlıymış benım ıkı bısıkletım çalındı birini daha çocuk sayılabılecek yaşta 12 yaşlarımda uzun süre para bırıktırıp o zamanlar çok da iyi bir paraya almıştım top oynarken gözümün önünde 30 35 yaşlarında iri yarı yarma gibi bir adam bakkaldan gofret alıp bızı seyredıp boş bır anımızda atlayıp gıtmıştı 2 gunluk bısıkletımle adamın peşinden kaç kişi bisikletlere atlamıştık tabı yakalayamamıştık. o gunden berı o hırsızın sıması aklımdadır sımdı belkı 50 55 yaşına gelmıştır tabı unutulmuyor.. daha sonra geçen sene de çaldılar hiç bir haber yok o kadar yere ılan verdım arayan soran olmadı biraz da şans işi bulmak...

polis umursamıyor çünkü daha önemli işleri var. yatak odalarını dinlemek gibi.

Bisikletin bulunmasına sevindim gerçekten ilginç bir hikaye geçmiş başınızdan.Birde bu ülkede Erdal Bey gibi insanların hala yaşıyor olması şaşırtmadı desem yalan olur.

Oğuzhan Y. isimli kişi bisikleti başkasından aldığını ve sonrasında sattığını, kendisinin hırsız olmadığını söylemiş.

savcı da sen kimden aldın diye soramamış.. savcının dosyayla ilgilendiğini de sanmıyorum ya neyse!!! zaten bunların bu ilgisiz tavırları yüzünden ülke hırsız tarlasına döndü

Tekrar ediyorum! Özel mesaj atmaktan, konuya örnek linkler vermekten vazgeçin lütfen. Erdal Bey'in soyismi olarak X., Oğuzhan için ise Y. ibaresini kullandım. Bu ibarelerin gerçek soyisimlerinin başharfiyle alakası yoktur.

Erdal bey gibi insanlar eksik olmasın inşallah. Sizin adınıza sevindim gözünüz aydın

Geri