Calcutta'nin cocuklari

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Selam herkese :) Filmmor basladi, (link), sayesinde ben de uzun zamandir gormek istedigim bir belgeseli izleme firsatini buldum. (link)

Filmmor gosterimleri Kartal Kultur Merkezinde ve Fransiz Kulturde ucretsiz. Istanbul Modern'de de 3 milyon. Guzel filmler var, tavsiye ederim. Ben yogunluktan biri daha disinda hicbirisini goremeyecegim :( (yani mazhar bey goruyorsunuz, bazen istanbul'da yasasaniz da ayni kaderden kurtulamiyorsunuz :( ) ama ozellikle ogrencilere ve 9-6 calisanlara oneririm.

Unutmayin ucretsiz demek kotu demek degildir, Calcutta'nin cocuklari da bunun kaniti. Cok odullu bir belgesel. Zana'yi sahsen tanimiyorum, ama benzer seyler yaptigimiz icin bahsini cok duydum. Filmdeki Robert Pledge benim de ortak bir projede calistigim bir editor. Dolayisiyla gitmeden once zaten film hakkinda birkac sey biliyordum.. Cekim teknikler vs onlara cok fazla deyinmeyecegim, bence cok daha etkileyici olabilirdi, ama belki de o kadar etkileyici olmamaya calismasi, yalin ve kronolojik anlatimi hikayenin gercekligini on plana cikartiyor. Ama su kesin, hikayenin sonunda deniz yildizlarinin hikayesini hatirliyorsunuz. Hani adam sahilde onlari denize atarmis ya, digeri de sorarmis, ama milyonlarca var, hepsini kurtaramazsin ki, bosuna ugrasiyorsun diye. Adam da ama kurtulanlar oyle dusunmuyor dermis.

Izlemenizi tavsiye ederim, bilgi dagarciginizin bir kosesinde bulunmasi gereken bir film kanimca. Kimbilir, belki siz de birgun sizin cevrenizdeki deniz yildizlarini denize atmaya karar verirsiniz :)
 
Scudo

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
New Yorklu fotoğrafçı Zana Briski, 1998 yılında Kalküta’nın genelevler mahallesine fotoğraf çekmek için gitmiş. Aylarca genelevlerde dolaşan Briski, araştırmalarında kimseden yardım alamayınca, genelevlerde çalışan kadınların çocuklarıyla iletişim kurmuş. Oldukça kötü davranılan ve korkutulan bu çocukların bir çoğuyla yakınlık kurmuş. Bu çocuklara 35 mm’lik ayarsız, basit makineler dağıtmış, gördükleri herşeyi çekmelerini istemiş. Zana Briski, bu çocukların bulundukları ortamdan kurtarılması için, destek aramaya başlamış, çocuklardan birkaçını da bu ortamdan kurtarmayı başarmış...

Kalküta'nın Çocukları / Born Into Brothels, Kalküta’nın genelevler mahallesinde yaşayan bu unutulmaz çocukların dünyaya yepyeni gözlerle bakmayı öğrenmelerinin çarpıcı ve duygu yüklü öyküsünü anlatan belgesel bir yapım... 2005 yılında 'en iyi belgesel' dalında Oscar ödülünü kazanan film, sinemalarımızda 14 Ekim 2005'te gösterilmişti... Ayrıca Sonbahar Film Haftası filmekimi'nin de filmleri arasında yer almıştı...

Bu film en son 4. Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında Kartal'daki Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gösterilmişti.

Çocukların çektiği fotoğraflardan...



 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
İzlemek isteyenler için hatırlatma... Kalküta'nın Çocukları, 30 Mart Perşembe günü, saat 20:30'da NTV'de 'NTV Belgesel Kuşağı'nda gösterilecek...
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER