Scudo Sports

Çakı tavsiyesi

Bartu Bilgi

Daimi Üye
Tepki
128
İsim
Bartu B.
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Merida
Herkese selamlar çakı alacağım fakat fiyatları aynı farkları nelerdir ?
Açıklarsanız sevinirim
1269fb2de09b95dc0dea5b4ad18de981.jpg
88d6ff9fafc51ed5eacf6b8ac29fb2e7.jpg
fd9aa6403e8d3a7f61907016a2cbbdf6.jpg
ada72ca87fa11087d55ae691da476a64.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Ben aynısının hem tornavida hemde tirbüşonlusunu kullanıyorum tirbüşon gerçekten fazla kullanılmıyor ama bıcak testere sişe kapağı açacağı makas konverse açıcağı olmazsa olmaz

Hocam amazonda sıfır ürün 15 dolar ve 1-2 haftada geliyor. Türkiye ticaret mantığı bence çok zalımca 100 lira fark mı konur

Düzeltme yapayım 15-600 dolar arasi modele gore değişiyormuş

• Beğen
Tepkiler: Baba Cengiz
@Cem cmHocam ikisinde de var yazanlara göre birinde şişe açacağı birinde tirbüşon yazıyor ama fotoğrafa göre dedikleriniz doğru. Birde tirbüşonsuz modelin özelliklerinde tornavida 3mm, yıldız tornavida 1-2 yazıyor ama fotoğrafta ben 1 tane tornavide görüyorum. Acaba tornavidanın ucu çıkıp yıldıza mı dönüşüyor.

@PamukHocam bana testere de lazım bu modelde yok

@Bartu Bilgi

Ozellikle testereli caki ihtiyaciniz varsa bu kasa yerine daha buyuk olan modelleri oneririm. Testere vb. kullanirken ele daha iyi oturuyor ve buyuk bicaklari kilitlenebiliyor.

@Bartu Bilgi Düz tornavidalar konserve ve kapak açacağının ucunda. Victorinox un kendi sitesinden bakarsanız daha sağlam olur.

Su mesela...

Dosyalar

• F75CE37D-F222-400C-8D07-957C232F1D01.png
    F75CE37D-F222-400C-8D07-957C232F1D01.png
    30,3 KB · Okunma: 30
@specific Büyük ve kilitlenebilir olanlar günlük kullanım için pek uygun olmuyo. O boyutlarda bi bıçakla gezmek biraz garip oluyo. Güvenlik güçleri tarafından herhangi bir durumda istenilirse el dahi konulabilir. Ben iki boyu da kullanıyorum standart boyu acizane daha çok öneririm.
Büyük olanlar için yasal olarak mesleki bir gereklilik ibraz etmek gerekebiliyor. Tabi karmaşık çakı taşma meselesi. Eğer yanınızda taşımıyorsanız ben de büyük modellerden öneririm. Hercules modeli kullanıyorum mesela köyde. Diğerini çantamda bulunduruyorum.

Bende Victorinox Camper modeli var. Testeresi de var ve gerçekten iyi bir testere. Youtube'da test videoları da var, adamlar neler neler kesmişler ufacık çakıyla. Ben de testeresini birkaç kez hobi amaçlı kullandım, gerçekten iş gördü.

Ayrıca yine hiç ummadık anlarda baya işe yarayabilen bir iğnesi ve cımbızı da var. En karizmatik parçası da kürdanı :D Çıkarıp kullanırken insanlar şaşırıyor, o nereden çıktı diye.

Fiyatı da 114 lira, gayet uygun. Kaçırmayın derim: (link)

• Beğen
Tepkiler: Bartu Bilgi
@Birhan K. Hocam o kürdan yerine çakmak taşlısını yapmışlar ayrı satın alınıyo çok tatlı bişey ama bulamadım hiçbiyerde :D

@Cem cmOnun için paracord bileklik öneririm

@Cem cmHocam çengeli ne işe yarıyor ?

@Bartu Bilgi

İple baglanmis kutu, koli gibi esyalari tasimak icin.

Efendim ayiracaginiz butce ne kadar oncelikle onemli olan odur. Kendim Leatherman Charge TTI kullaniyorum. Ama tavsiyem Leatherman Wave'den yana :) Hem yaninizda pense, kargaburun, yankeski gibi aletleri de tasirsiniz ki bisiklet uzerinde mutlaka lazim olur. Sahsen bana zaman zaman lazim oluyor.
Saygilar...

• Beğen
Tepkiler: hüseyingürgah
Ben bu çakıları beğeniyorum, almak da istiyorum ancak bunları taşımanın sakıncası yok mu? Yani her işi görür deyip çanta'ya atıp götürsek her gittiğimiz yer'e, sıkıntı olmaz mı? Bu aletler normal bıçaklar gibi muamele görmüyor mu acaba? AVM girişi'nde falan sorun olmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@The UGUR bıçak taşımakla aynı şey yasal değil. Açıp bakıyorlar şüphelenmezlerse geç diyorlar en kötü rehin alıyorlar. Ama bir asayiş durumunda tehlikeli yanımızda böyle bişey çıkması.

@The UGUREvet güzel ülkemizde çok sorun çıkarıyorlar. Ama bilgisizlik, işgüzarlık, "yassah hemşerim" zihniyetinden çıkıyor bu sorunlar. Örneğin İzmir Gaziemir'de Optimum diye bir AVM var. Her gittiğim de sorunla karşılaşırım. Ama içeri hiçbir şeysiz girsem dahi istedikten sonra içeride ki yapı marketden koca bir balta ile önüme geleni ikiye ayırabilirim [emoji16] Bu sadece örnekti, hasta falan değilim

Cemal Ç.

Geri