can akıncılar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 872
- Bisiklet
- Salcano
Derdimi anlatayım siz karar verin
Şimdi geçen kış ilkbahar aylarında bu siteye üye oldum bisikletle hep uzun seyahatlere çıkmak hayalimdi baktım ki benimle aynı görüşte olan bir çok insan var,neyse bu sitede ilk önce Alu kadroyu öğrendim hafif kadroymuş gerçek hayattada rastgele bisikleti servise götürdüğümde beldeyamanın pluton modelini kaldırınca ne olduğunu anlamış oldum,yani hafifti
sonra sitede ng650 iyi bisiklet denmiş zor olacak ama babama danışayım
babama bir ton dil döktüm (bir yılda 2 tane bisiklet almıştım biri çalınmıştı)neyse zar zor tamam dedi.Araya yaz tatili girince 2 3 ay yokum erteleyim belki askerlik üniversite filan olursa kron filan alırım
neyse askerlikte o kadar gittik 3.aşamada kaybettik sağlık olsun daha önümüz açık Allah ne dediyse o dur diyerek yolumuza devam ettik.Neyse forumu biraz daha araştırarak bisiklete kaskla binen kadronun üstünde matara ve pompası bulunan insanların gezi makalelerini gördüm(normalde görsem bunlar avrupalı derdim demek böyle gezen Türklerde varmış) ng650 den sonra disk frenli bisikletlere baktım ki ne göreyim diskli bisikletlerde hidrolik fren varmış
ana şok üstüne şok
sonra biraz daha araştırdım en iyi bildiğim Shımano markanın daha iyileri ni keşfettim(Sram) hatta 18 21 vitesi bırak 24 27 hatta 30 viteslilerde varmış.Yahu ben nerde yaşamışım.Bu kadar şok ve araştırmadan sonra Baba yüreği millet iyisine binerken benim oğlum kötülerine niye binsin diyerekten 600 lira bütçe çıktı(araştırma yapmadan bir kaç yıl önce en pahalı bisikleti 500 600 lira zannediyordum).Salcano astro 240 srv aha dedim bu bisiklet benim olacak..Sonra Trene atlayıp Tarsustan Mersine ilk defa gerçek anlamda beyaz eşyacıların dışında bir bisiklet bayisine gidecektim.Zar zor 2 arkadaş mağazayı bulduktan sonra,satıcınında başka müşterilerle ilgilenmesinden dolayı biz ortaçağdan gelen insanlar olarak hemen tüm eşyaları incelemeye aldık.Bisikletlere baktık ki 200 lirayada varmış 1000 lirayada yeterki paran olsun...Hayatımda bu kadar kalın lastiği olan bisiklet görmemiştim,off oğlum şu vites kollarına bak,vay anasını Ahmet Salih Özenir abinin kaskından.Neyse bu kadar şoktan sonra aha dedim astro 240 srv..Bisikleti acayip inceledim sram kolları vardı,evet koltuğu jelliydi(o kadar inceledimde bisiklet astro 270 srd çıktı) ama bu bisiklete param yetmez
.Satıcı istediğimiz bisikletlerin şubat mart ayında geleceğini söyleyince tamam dedik biraz daha para atarız tüm ekipmanları birlikte alırız deyip ayrıldık.Sonra aklıma hidrolik frenli bisiklet takıldı babam da almışken disklisin al dedi şuan aklım Salcano Ng303 srd'de
bisikleti şubat yada mart ayında alacaz nakit olarakda 1000 liram var
Bakınız nerden nereye dün 360 lira bugün 1000 lira
Tabi doğa gezilerini görünce insan sevdiği araca daha çok bağlanıyor,daha iyilerini istiyor.Aileme daha önceleri 400 lira bütçeyi zor çıkarttırırken yağmurda,sıcakta dağda bayırda bisikletle turlara çıktığımı görünce bisiklete ne kadar bağlı olduğumun farkına vardılar.Ben çadır,eldiven,ışık,kask,pompa,matara vs alacam aklım ng 303 de ama büyük olasılıkla srv 240 alacam peşin fiyatına bütün malzemeleri alıp üstüne para bile artırabiliyorum ama bir yandanda disk bisiklet varken
her neyse benim hikayem böyle amatörlükten yarı pro hale geçiş olarak alıcının hangi psikolojide hareket ettiğine güzel bir örnek...
Şimdi geçen kış ilkbahar aylarında bu siteye üye oldum bisikletle hep uzun seyahatlere çıkmak hayalimdi baktım ki benimle aynı görüşte olan bir çok insan var,neyse bu sitede ilk önce Alu kadroyu öğrendim hafif kadroymuş gerçek hayattada rastgele bisikleti servise götürdüğümde beldeyamanın pluton modelini kaldırınca ne olduğunu anlamış oldum,yani hafifti